Najdi forum

Pozdravljeni!
Pridobila sem novo družino, partnerjevo družino. Jaz sem navajena dvosmerne komunikacije- torej govorim in poslušam. A v tej družini tega ne znajo. Ne znajo se pogovarjati, ne znajo se zmeniti, ne znajo poslušati. Zadnjič smo zopet- jaz, partner, otrok- bili tam. In z mamo začneva pogovor. Ki spet to ni bil. Ves čas sem morala le poslušati, saj me je ob vsakem mojem poskusu, da kaj rečem, ušuškala, da ne poslušam. Če mi je pa le uspelo kaj povedati, me je pa takoj napadla, kaj sem negativna. ne maram več teh obiskov. Imajo me za svoj koš za smeti. Poslušati moram njihovo stalno jamranje, jaz pa tega nočem. Oni ne iščejo sogovornika ampak samo poslušalca. Jaz se tega nočem več iti. Moj pogled na življenje je bolj pozitiven in nočem smetiti svojega sveta z njihovo negativnostjo. Ko povem partnerju, mi reče, da kompliciram in naj požrem, ker so pač osamljeni. Ja, pa osamljeni so ravno zato, ker niso sposobni poslušati in govoriti. In so ljudje šli stran. Kaj naj naredim? Ne morem več tega prenašati. Nisem sebična, a ne bom njihov koš za smeti. Ne morem jih kar črtat iz življenja, saj ko sem vzela partnerja, sem sprejela tudi njih. A ne morem več. Kako ste se soočili s takimi stvarmi? Kako ste rešili te stvari? Mi lahko svetujete, poveste svojo izkušnjo. Hvala

Stike omejiš na minimum, enkrat na mesec greš tja na kofe, potrpiš tisti dve uri in je. Zaradi tega se pregovarjat z možem ali se celo kregat z njim, nima smisla.

Ja, tako bi tudi jaz. Problem pa je, da vabijo vsako nedeljo, partner seveda hoče it. On potem gre svoje prijatle pogledat, mene pa pusti in potem je kar je. Kaj- a bi bilo čudno, če pač ne bi šla vsak vikend? Ne želim, da mu govorijo, kok sem nesramna, ker ne pridem na obisk.

Vsega ne moreš imeti. Ne moreš imeti miru in morda ne izpasti nesramna, če bodo oni to občutili kot nesramnost. Zdaj pa, kaj je tebi lažje. Da rečejo partnerju, da si nesramna in on z roko zamahne ob tem, ali da greš tja vsako nedeljo in poslušaš njihovo negativnost.

Popolnoma napačen sklep!

Oni jamrajo, ker jih nihče za nič ne pohvali, ker poznajo samo grajo, ker drug drugega prizadenejo zato, da se sami počutijo bolje. Mentalno neodrasli ljudje.
In ti si si iz take družine našla partnerja? Celo imaš se za boljšo od njih, ne prepoznaš pa pravega pomena njihovih besed?
Daj poglej kaj si nam napisala 😉
Preberi še enkrat, a kaj lepega piše o njih, si našla kakšno prijazno besedo za partnerjeve starše?
Jaz je ne najdem. Napisala si same obsodbe, kot, da smo mi tvoja “kanta za smeti”….

Vidiš ironijo lastnega zapisa? Si sposobna samokritike?

Nekaj je kaj ljudje govorijo, drugo je kaj želijo s tem govorjenjem povedat.
Ti sorodniki so v stiski, ki se je niti sami ne zavedajo in sedaj si v tem zosu tudi sama le s to razliko, da tebe to moti, oni pa imajo to že za “normalno stanje”.
Rešitev ni, da ne greš več k njim, rešitev je, da se izobraziš, da jih boš razumela.
Nemara lahko celo komu kaj pomagaš… 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Popolnoma napačen sklep!

Oni jamrajo, ker jih nihče za nič ne pohvali, ker poznajo samo grajo, ker drug drugega prizadenejo zato, da se sami počutijo bolje. Mentalno neodrasli ljudje.
In ti si si iz take družine našla partnerja? Celo imaš se za boljšo od njih, ne prepoznaš pa pravega pomena njihovih besed?
Daj poglej kaj si nam napisala 😉
Preberi še enkrat, a kaj lepega piše o njih, si našla kakšno prijazno besedo za partnerjeve starše?
Jaz je ne najdem. Napisala si same obsodbe, kot, da smo mi tvoja “kanta za smeti”….

Vidiš ironijo lastnega zapisa? Si sposobna samokritike?

Nekaj je kaj ljudje govorijo, drugo je kaj želijo s tem govorjenjem povedat.
Ti sorodniki so v stiski, ki se je niti sami ne zavedajo in sedaj si v tem zosu tudi sama le s to razliko, da tebe to moti, oni pa imajo to že za “normalno stanje”.
Rešitev ni, da ne greš več k njim, rešitev je, da se izobraziš, da jih boš razumela.
Nemara lahko celo komu kaj pomagaš… ;)[/quote]
Žal si me narobe razumel. Želim si dobre komunikacije z njimi, a mi je ne dopuščajo. Sploh mi ne dovolijo, da kakorkoli komentiram njihovo govorjenje, kajti jaz nič ne vem o življenju, po njihovo. Ves čas govorijo o sebi, če rečeš, da imaš podoben problem, pa sem že prec neki hipohonder varjanta oz. negativec. In jaz vedno pohvalim njeno kuho, njeno frizuro, nov tepih itd. Ona mene ni nikoli pohvalila, le kritizira me. Torej, kako bi se ti počutil? Verjetno ne najlepše. In vi niste moj koš za smeti, jaz sem pišem, če lahko dobim nasvet. Če nisi prebral, si želim obojestranske komunikacije, kar pomeni poslušati in govoriti. Če bi mi bilo vseeno, bi iskala raznorazne izgovore, da ne grem tja. A meni je dejansko v interesu, da spletem dobre odnose. Verjemi mi, ko rečem, da dejansko samo in ves čas govorijo o svojih težavah. Gospa ima velike probleme z prebavili, ampak ravno zaradi tega, ker to stalno valja po zobeh. Jaz pa ji želim nekako sporočiti, kaj opažam ob teh besedah, pa mi ne dovoli. Sem res tak negativec? Ker se zavedam, da je zdravje odsev notranjega počutja in ji želim pomagati. Moj pogled na zdravje- jaz sem popolno zdravje. No, s tem bi ji nekako rada pomagala, pa ne vem kako.

Imam predlog, vendar ne vem, če je pri tebi izvedljiv in če bi delovalo.
Poskusi obrniti zadevo. En vikend, jih povabi ti k sebi na obisk. Vzami vse “vajati” v svoje roke.
Poskušaj si zamisliti, kako bo in kako naj vse skupaj izgleda, predvsem pa bi bila pozorna na svojo komunikacijo. Odpri kakšno novo temo in veliko govori o kakšni zanimivi temi. Pogovor ohranjaj v prostoru pozitivne naravnanosti. Lahko govoriš o vremenu, o kakšnem prijetnem dogodku, ki si ga doživela ali kovam je bilo lepo skupaj.. z otroki ali družino. Ne vem.. morda bi bilo vredno poskusiti.
Kaj misliš na to ?

Sliši se super!! Definitivno bom sprobala. Sicer ne marata preveč rada v stanovanje, ki je manjše, a ju bom že premamila nekako. Hvala za nasvete!!

Mislim, da te nisem narobe razumel le dovolil sem si biti malo bolj provokativen. 😉
Tvoj namen je vsekakor dober, a pot v pekel je tlakovana z dobrimi nameni.
Dvomim, da jim lahko pomagaš na tak način, vseeno želim, da bi ti vsaj za kanček uspelo stvari premaknit na bolje. Vzrok zakaj nergajo se skriva globlje v njih, bojim se, da do tem ne boš dosegla.

Mislim, da te nisem narobe razumel le dovolil sem si biti malo bolj provokativen. 😉
Tvoj namen je vsekakor dober, a pot v pekel je tlakovana z dobrimi nameni.
Dvomim, da jim lahko pomagaš na tak način, vseeno želim, da bi ti vsaj za kanček uspelo stvari premaknit na bolje. Vzrok zakaj nergajo se skriva globlje v njih, bojim se, da do tem ne boš dosegla.[/quote]
Saj vem, da se vzrok skriva globoko v njih. In vem, da ne bom mogla nič narediti. Žal. Želela sem samo poiskati pot, ki bi ustrezala vsem. da se vsi počutimo po obisku dobro. Pač z gospo ne bom predolgo klepetala, se bom večkrat šla poigrat z otrokom. Se pač nekako distancirala. ne vem, še kako, vem pa, da me to zelo izčrpava. Hvala, ker ste poklepetali z menoj.

New Report

Close