komu otrok?
Lep pozdrav,
sem noseča in pričakujem naraščaj maja 2005, rada bi vprašala nekaj, s partnerjem se že zdaj kregava in je bilo nazadnje kar hudo, nisva poročena, jst živim pri starših in so nama dali eno sobo, tako da zaenkrat imava eno sobo, on ni prijavljen pri nas doma,
je pa omenil, po vsem tem pač, kar je bilo, čes da mi lahko on otroka potem tudi vzame in zato me zanima kakšne možnosti ima
Hvala za odgovor!
O dodelitvi otrok pri razvezi ali razpadu izvenzakonske zveze odloča sodišče, v kolikor se partnerja ne dogovorita in o tem tudi podpišeta dogovora (npr. sporazumna razveza, dogovor na centru za socialno delo). V postopku na sodišču se oba starša izrečeta, predlagata dokaze, izvedenske priče…
Ne vem, ali je to tisto, kar ste želeli vedeti. Oglasite se, če potrebujete kaj več informacij.
Živjo!
Glede na prakso sodišč ima tvoj izvenzakonski partner zelo malo možnosti, da mu sodišče dodeli vajinega otroka, še zlasti zato, ker kot kaže nima niti svojega stanovanja. Večinoma pa imajo prednost pri dodelitvi otroka matere, še zlasti pri dojenčkih.
Če pa so nesoglasja tako huda, da prihaja med vama že do takih razprav, kdo bo skrbel za otroka, potem je razmerje v resni krizi in se boš morala odločiti, ali ga želiš ohraniti ali ne. In če je tvoj partner že zdaj psihično nasilen do tebe in ti grozi z odvzemom otroka, ali boš čakala, da stvari postanejo še slabše in bo nasilja deležen tudi otrok? Resno razmisli in se odloči.
Veliko poguma!
Lep pozdrav,
hvala lepa obema za odgovor, k sreči se je odnos med nama čisto spremenil, sva se lepo pogovorila in je zdaj čisto drugače kot prej in si želim, upam, da ostane tako,
sta mi pa obe vlile veliko poguma, da če ne gre, da je treba takoj ukrepati in ne čakati, da gre na slabše,
veliko lepega vama želim v življenju,
Janja
Mislim, da morata SKUPAJ prebrati ogromno strokovnih knjig o medsebojnih razmerjih in nato o negi in vzgoji otroka. Po porodu je vse se bolj na preizkusnji.
Pojdite v knjiznico ali knjigarno ! Narocite se na revije za mamice!
Zametki njegove zlobe se ze zdaj kazejo, poskrbite z vsemi mocmi za otroka in ga dolgo dojite, njegov ocka pa naj se z vsemi cuti preko literature in pogovora z ostalimi ocki seznani, kaj je vloga oceta!
Doma ga ne prijavljaj in naj poisce stanovanje, kjer boste vsi trije!
Nikoli ne popustite zaradi strahu ali grozenj, temvec se TAKOJ posvetujte!
Lep porod in srecno druzinsko zivljenje vam zelim!