Kompleksna personalnost?!
Spoštovani !
Imam veliko težavo,katere nažalost ne znam rešiti.Problem je v tem,da sem zelo skompleksiran.Največkrat imam kompleks do ljudi,sem zelo nezaupljiva oseba,prijatelje si izbiram zelo zelo previdno,kar me pa najbolj jezi je da na dan spremenim razpoloženje najmanj 10 krat.Sem pa drugače zelo prijazna oseba,tudi kadar se razjezim skušam jezo prikriti.Drugače sem pa zelo iznajdljiv po naravi.
Problem je tudi v tem,da pri določeni osebi,spremenim mnenje večkrat na dan,kot bi bil pravzaprav nesiguren kakšna ta oseba sploh je po karakterju in kakšen je njegov pogled name,ter kaj hoče od mene.Punce nisem še nikoli imel.Star sem pa 20 let.
Naj navedem tudi,da otroštvo nisem imel ravno lepo,bilo je veliko nasilja v družini,starša se nista nikoli najbolje razumela,bil sem večkrat tepen,celo do poznega otroštva.Starša se razjezita skoraj za vsako malenkost,kar je zelo slabo vplivalo name ,predvsem pri učenju,nisem se mogel skoncentrirati.Letos bom postal študent.(fizike)
Ali to da sem postal takšna oseba izvira iz mojega otroštva? Ali sem shizofrenik?
LP, A.P.
Spoštovani A.P.
ste v obdobju, ko se osebnost dokončno formira v vseh svojih finesah( osnovna struktura je bila začrtana že pred desetim letom starosti) in ste v svoje doživljanje okolja in odnosov vgradili vse kaotične izkušnje v zgodnjem in poznem otroštvu.Za vas lahko ugotovim le to, da niste ” šablonski”, vsekakor pa mnogo več razmišljate o sebi in svetu okrog vas kot drugi, ne kažete pa simptomov shizofrenije.Ne izogibljite se družbi, ob primerjanju svojega mnenja z mnenji drugih si boste utrdili poglede, pa tudi dekle boste tako spoznali.
Pozdravljen,
Ko sem brala tvoj post, sem ugotovila, da trpiš za istim problemom, kot jaz. Tudi jaz sem do konca zakompleksana, nezadovoljna sama s sabo in zelo negotovega razpoloženja. To me je ze stalo dveh resnih in “uspešnih” zvez, z zadnjim fantom sem prekinila pred dvema tednoma in se še vedno nisem pobrala. To kar ti bom povedala, mislim, da drži, vendar vem, da si ne moremo pomagati, če tega ne moremo verjeti in storiti (ker sem jaz na istem).
Naj te ne skrbi, da nimaš punce in kdaj jo boš spoznal. Mene je med obema fantoma tri leta skrbelo, kdaj bom koga spoznala, ker nisem nikamor hodila, nisem imela družbe in sem bila vedno doma. Seveda tako nimaš priložnosti koga spoznati. Nova ljubezen ponavadi pride ko jo najmanj pričakuješ, da pa začneš koga zanimati, pa moraš najprej biti zadovoljen sam s sabo. Verjemi, da so punce, ki bi si želele biti s tabo v tem trenutku. Opogumi se in stopi v svet brez predsodkov, verjemi, da so dobri ljudje na tem svetu. V jeseni boš začel študirati in to je krasna priložnost, da spoznaš druge ljudi, povsem nov svet in videl boš, da se boš vklopil vanj. Nujno pa je, da se prej sam spoznaš in se imaš rad!
Želim ti, da si urediš življenje in veliko uspeha v jeseni!
Alenka