Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Kombinacija Yasminelle Diane 35

Kombinacija Yasminelle Diane 35

Spoštovani!

Zanima me, ali obstaja kakšna posebna nevarnost ali nevšečnosti, katere si lahko nakopljem, če bom kljub temu, da jemljem tabletke Yasminelle, zdaj en cikel jemala Diane 35 (le te sem jemala par let preden sem preklopila na Yasminelle, ki jih zdaj jemljem eno leto, in mi je takrat ostal še en zavojček)? Stvar je v tem, da bi danes morala vzeti 1. tabletko, a sem pozabila po recept in še kak teden ne bom imela možnosti skočiti do svoje ginekologinje.

Ne vidim drugega izhoda…

Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Vmesni mesec lahko jemljete Diane 35. Preverite le ali so še uporabne.

Pozdravljeni,

Lepo bi prosila za odgovor glede moje zaskrbljenosti. Zdravnica mi je prav kar ukinila kontracepcijske tablete. Stara sem 52 let, v zelo dobri kondiciji, tehtam 53-55 kg, in se dobro počutim. Takoj po prekinitvi sem izgubila menstruacijo. 3. januarja letos je bil zadnji dan menstruacije, od takrat nisem več jemala tabletk. Zaskrbljena sem, ali je mogoče, da pride do nosečnosti v tem obdobju. Znakov nosečnosti res ne čutim. Do sedaj sem imela kar večkrat močne vročinske vale, predvsem ponoči. Zdaj jih že en čas (več kot 2 tedna) nimam. Malo sem se zredila , kakšne 3 kg. Prosila bi vas za vaše strokovno mnenj, je normalno da v mojih letih takoj po prenehanju jemanja tablet izgine menstruacija? So moje skrbi utemeljene, ali jih lahko odmislim?
Najlepša hvala za vas cenjeni odgovor.

Lepo vas pozdravljam.

Pri 52. letih ste skoraj zagotovo že v meni ali vsaj tam okoli in je popolnoma normalno, da ne krvavite. Moram vas opomniti, da tudi prejšnje krvavitve niso bile menstruacije, ampak zgolj odtegnitvene krvavitve zaradi prenehanja jemanja tablet. Verjetnost zanositve je zelo zelo majhna. Mislim, da je ukinitev KT smiselna.

New Report

Close