Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija komaj slišno pokanje v ušesu

komaj slišno pokanje v ušesu

pozdrav!
je imel kdo isto težavo? In kako ste jo odpravili?
bila sem prehlajena,nič posebnega…minilo je,ampak zdaj pa mi v levem ušesu komaj slišno poka non stop… Včeraj sem najprej mislila,da imam lesne črve v regalu zraven sedežne…po kakšni uri prisluškovanja mi je komaj potegnilo,da to kar čujem poka v mojem ušesu.Kot da bi kje uhajal zrak iz počene zračnice-še najbolj je zvok podoben temu… Help!!!!

ps če je morda kaj povezano-pred desetimi dnevi,ko je bil moj prehlad na vrhuncu so se mi “zadelala” ušesa med tuširanjem,po kakšnih 4 urah je voda odtekla…Pred 3 dnevi pa sem se namakala v toplicah,tudi pod vodo sem prišla,je morda tukaj iskati vzrok? Težave sem občutila dan po plavanju,nič ne boli in ne tišči v ušesu.

lp K.

Iz vašega pisma lahko razberem, da je najverjetneje kriv prehlad, ki otežuje izenačevanje tlaka v srednjem ušesu (po Eustahijevi tubi poglejte na internet). Tudi voda v bazenih (če je klorirana) lahko povzroči podobne teažve. Občasno pihnite v nos, da začutite rahel pritisk v ušesih.
Mogoče pa, ker vam voda dolgo odtene v ušesih, imate v sluhovodu maslo (čep) , ki ob stiku z vodo nabrekne in zamaši sluhovod in potem, ko se suši tudi malo ‘poka’. V uho si vkapajte kapljo parafinskega olja, pa bo maslo izteklo. Ne uporabljajte vatiranih palčk, bo še slabše.

lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

New Report

Close