Najdi forum

kolki

Pozdravljeni
Naš dojenček je ob rojstvu imel Uz obeh kolkov 1a. Ob prvem pregledu (1.mesec) pri pediatru so nam rekli, naj ga nehamo povijati na široko, ker ni več potrebno. Pri UZ pri 3.mesecih pa so izvidi 1b in sedaj ga moramo povijati spet na široko z bombažno plenico. Kako to? Glede na to, da je rezultat očitno slabši, me zanima zakaj so nam potem svetovali, da sploh nehamo na široko povijati že po 1.mesecu. In kakšna je lestvica ocenjevanja: ali obstaja še 1c, d oz. kaj pomeni 1b?
Najlepša hvala za odgovor.

Pozdravljena!
Jaz sem v podobnem položaju. Punčka je tretji dan po rojstvu imela en kolk ena a, drugega pa 2A. Sedaj 6 tednov kasneje pa ima oba 2Aplus. Skozi sva se široko povijali, sedaj sva dodali še eno pleničko in še naročilnico za ortozo je dobila – neke posebne hlačke, za preko vseh teh plenic. Dobimo jih jutri, tako da še ne vem kako to vse skupaj zgleda. Ne vem na kak način izmeri vsak zdravnik drugače in kako potem vedeti, kdo je izmeril pravilno in ali široko povijanje sploh pomaga?
lp

pozdravljena!

Tudi pri moji punčki so sedaj na drugem pregledu pri 6 tednih izmerili slabše kote kot ob rojstvu. Sedaj ima oba kolka 2aplus in je dobila ene posebne hlačke, na katere morava sicer še malo počakati, ker jih nimajo na zalogi. Kako je to možno, da se kolki poslabšajo kljub širokemu povijanju?
lp

Pozdravljena!

Tudi patronažne medicinske sestre naj bi svetovale, da se povija na široko do takrat, ko pediater ali pri ultrazvočnem pregledu ne rečejo drugače. Tisti, ki s pregledom ugotavlja stanje, ima tudi dolžnost, da pojasni zakaj nekaj izvajati. Z moje strani velja le spodbuda, da delate po priporočilu.
Otroček se tega ne bo spominjal. Če pa bo imel težave kasneje, bo potrebno več potrplenja.
Srečno!

***************************** Irena Ahčin, patronažna med. sestra.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close