Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Kolki

Kolki

Spoštovani,

Na UZ kolkov dojenčka ki ima 6 tednov je pedijatrinja ocenika “kolke nezrele” tip IIb in levi kolk IIA, potem nam dala napotnico za ortopeda. Danes smo imeli pregled in su ocenili UZ kolk tipa D in abdukcija na desni strani nekoliko omejena. Dobili smo opornico po Otto Bocku in so rekli ce bo abdukcija vztrajala omejena in ne bo izboljšanja da bo potrebna hospitalizacija.  Kontrolo imamo čez 2 tedna, nič posebnega niso razložili in sem zelo zaskrbljena.

Zanima me in prosim da mi razložite po zgoraj napisano če gre za kaj hudo in če se da izboljšati z opornico?

Vnaprej se zahvaljujem za odgovoor.

Gre za prirojeno motnjo razvoja kolka, ki bi lahko ob nesutreznem urkepanju prerasla v r5esnejšo motnjo (izpah kolka, npr).  Stanje se pogosto pojavlja v drućinah, ki so k temu nagnjene.

S pravilnim in zgodnjim ukrepanjem, pravilnimi opornicami in sledenjem, se stanje največkrat izbojša tako, da ni potrebnega drugega ukrepanja.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close