Kolk, stegnjenica
Zaradi raka na kosti sem bil v rani (21let) mladosti operiran. Namesto zgornje polovice stegnjenice so mi vstavili endoprotezo. Poleg tega so mi obrezali veliko mišic, tako da imam zelo, zelo oslabljene rotatorje kolka, abduktor in precej šibek kvadriceps. Pri hoji uporabljam bergle.
Ob vsem tem sem pričakoval trajnejše bolečine v kolku. Vendar se je zgodilo drugače. Sedaj je tri leta od operacije. Kolk me ne boli popolnoma nič, imam pa vsakodnevno močne bolečine v kolenu (bolečina je izrazita v notranjosti kolena pod pogačico). Zanima me, če mogoče veste kako to da se bolečine pojavljajo v kolenu in ali jih je mogoče odpraviti. Ortoped mi je rekel, da naj potrpim in jem lekadole. Bo tako do konca življenja?
Zelo verjetno je bolečina v kolenu prenešena in je pravi vzrok zanjo obsežna resekcija tkiv v predelu stegna. Povsem se strinjam z vašim ortopedum, da zaenkrat jemljete le ustrezno protibolečinsko terapijo ob kateri bodo te težave verjetno postopno izzvenele. Druga manj verjetna možnost za bolečino je tudi ponovitev bolezni kar pa je vaš ortoped gotovo že izključil.