Koliko vas je preprečilo stike?
V situaciji, da pijeta oba stara starša in da se je stanje v zadnjih parih letih izjemno poslabšalo – koliko vas je bilo tako močnih in odgovornih staršev, da svojih otrok niste takoj več puščali k starim staršem v alkoholno okolje, ste se zavedli odgovornosti in situacije, sploh ko so otroci prvič izrazili stisko zaradi stvari, ki so jih tam doživeli? Zgodilo se je, da je bil otrok na počitnicah in je poklical v joku: mama, očka pridita me iskat, takoj prosim, nočem biti več tukaj….. SMo seveda šli, pobrali brez besed in besedičenja pred otrokom.
Stara starša zanikata alkoholizem, lažeta ostalim obraz, da ne pijeta, celotno sorodstvo pa seveda to ve, ker tudi živijo z njunim alkoholizmom že desetletja. Žalostno, ko pride do te točke, da je starim staršem pomembnejši alkohol kot vnuki, samo smo sprejeli in živimo naprej kot svoja družina….
Pozdravljena, vedi,da nisi sama, v podobni situaciji je bila nasa druzina ze pred leti. Ker gre za mozeve starse, mi je bilo se toliko tezje. Otroci so sami ohladili stike, ko sem poskusala posredovati pri mozu in njegovi sestri, je moz izjavil, da to ni njegov problem, njegova sestra pa je vse zanikala. Skoraj je izpadlo, da imam tezave z alkoholom pravzaprav jaz, ker to opazam pri drugih. Komaj cakam odgovor strokovnjaka! Ne vem, ali lahko sorodniki sploh kaj storimo. Drzi se!