Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Psihologija in psihiatrija Zasvojenost in pomoč koliko tolerirate alkohola pri partnerju

koliko tolerirate alkohola pri partnerju

Vprašanje je umestno, razlika je pa na dlani: če greš ti po odmerek mamila, je to z izključnim namenom, da si zadet. Če spiješ deci vina ali tri deci piva, pa ne čutiš ničesar, razen užitka ob pitju, tako kot uživaš ob dobri hrani. Podobno je pri cigaretih, lahko ostane samo pri uživaškem enem ali dveh cigaretih na dan, ni treba, da si zasmradiš pljuča do raka. Pri mamilih te meje ni, ne moreš dozirat samo toliko, da je nek obred. Mogoče džoint, če potegneš samo en dim, ampak se bodo vsi strinjali, da to nima nekega smisla :)[/quote]

Čemu je tako? Biznis, biznis dragi moj! Ko bi ti vedel koliko davkov se pokasira ker je tako. Razmisli tudi o umetnem zaposlovanju na ta račun (kupovanje socialnega miru). Zahodne civilizacije temeljijo na tem, da se množice ubija na dolgi rok. Vključno z organizirano karitativno dejavnostjo.

Ne prenesem alkohola vendar se obenem tudi preveč ne obremenujem s tem. Imam družbo sodelavcev, ki se vedno in povsod, če se le da, ob kakršnikoli priložnosti napijejo, in to se jim zdi strašansko fensi in cool. Ampak to je njihova zgodba in njihov način uživanja v življenju.

Mene pri avtorici moti, ko pravi, da mož v družbi ne pije, da pije le doma in da ona nima ‘kontrole’ nad tem? Ja, ljuba duša, kako ne moreš vedet koliko ti partner spije, če skupaj živita pod isto streho in če sta skupaj doma? Sta mar non stop narazen da se videvata samo ob vikendih al kako? Ni mi jasno, da ne moreš ugotoviti kaj in koliko spije? Da se o tem ne moreš pogovoriti z njim?

Ne rečem, redno 365x v letu ne morem vedet vsega kaj partnerj poje in spije, vendar čez nekaj let bom že ugotovila vzorec in skontala koliko in kaj spije, predvsem če je res, da to dela le doma.

Jaz rednega pitja alkohola ne toleriram. Oba s partnerjev spijeva kakšno alkoholno pijačo sem ter tja. Občasno, recimo 1x na mesec kozarček vina pri ribi, no pivo pa nekaj večkrat, recimo ene dvakrat na teden vsak en kozarec (bolj poleti, pozimi bolj izjemoma).
Da bi se pa kar vsak dan nalivala (pa tudi če “samo” z enim kozarcem), mi pa ni sprejemljivo. Tako da jaz partnerja, ki bi dosti spil, ne bi gledala prav dolgo.

ENAKO!

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_alcohol_consumption

Jaz ne toleriram, da moj pije redno. Če bi, bi ga že poslala…

Saj bom obupala počasi, ampak še enkrat: ker se alkohol in cigarete da dozirat, da niso škodljivi in da ne vplivajo na tvoje psiho-fizično stanje sploh. Džoint pa že prižgeš z namenom, da bo nek vpliv. Če si ne bi želel njegovega vpliva, bi prižgal pač navaden cigaret.
Dolgoročno pa škodijo recimo tudi mastna hrana, sladkarije, sladkane gazirane pijače …, pa tudi niso prepovedane.[/quote]

čakaj malo, kako da alkohol ne upliva na psiho-fizično stanje? :D[/quote]

joj, bog, no, dej se umiri. ja, seveda alkohol vpliva na psihofizično stanje, a samo če prekoračiš neko dozo. Kozarec vina ob jedi ali kako pivo zvečer ni še na nobenega resno vplivalo, razen če ima kake zdravstvene težave ali je otrok.

joint pa pač praviloma zadane ‘iz prve’ (pa ne zdaj o tistih, ki so kao skorajda imuni)

mislim, dej ne sprenevedaj so no tako očitno.

Ne toleriram. Zato se večkrat skregava. Pride nalit domov, se plazi po meni, meni pa obrača želodec. S tem, da je njegov oče alkoholik. Sem mu že večkrat povedala, da ne bom čakala, da bo postal pijanec, in ko mi bo prekipelo, ga bom tudi odslovila. To je vedel že od vsega začetka. Pri nas alkohola ni bilo na mizi, sam je v otroštvu trpel zaradi očetovega alkoholizma, in mojim otrokom tega ne bom naredila. Tudi sama mislim, da je v Slo toleranca do alkohola čisto prevelika.

Moj nasvet,seveda ni obvezujoč, vendar pogovor, pogovor, pogovor in potem če se ti se da ultimat, ki pa se ga moras drzati.Jaz sem ga postavila vendar nikdar izpolnila, zakar mi je žal.Pijanec se spreobrne ko se v jamo zvrne.

Hahaha, ne morem verjeti, samo na te tri skupine se delite?? 🙂 Če bi bilo temu tako, bi hitro izumrli…

NIČ alkohola, če tako čutiš. Sama toleriram alkohol, ampak pijem redko. Ampak ko sem pri mojem začutila tako kot ti, je bilo že prepozno. In ne poskušaj ga reševati. Rešuj sebe in otroke. TAKOJ. On lahko neha piti le sam. Najlaže če se takoj z otrocmi odstraniš in mu poveš zakaj. Potem se bo moral takoj odločiti med steklenico ali družino. Če se bo za vas si zmagala,če se ne bo si zmagala, ker si si rešila desetletje življenja in otrokom otroštvo.
Oprosti točno tako je, boli, a ko so to govorili meni nisem verjela, poskušala sem reševati….

Ja koliko se ljudje ukvarjam s pijačo.
Vam pa povem,ko prenehaš s pitjem,opaziš da ogromno ljudi okoli tebe ne pije.
Znajo živeti brez alkohola in neboste verjeli,živijo srečno,polno in zdravo življenje
Jaz se potreboval 45 let da sem to spoznal.

Lep pozdrav!

Kaj storiti? Bodi odločna. Pred njegovimi očmi izprazni kozarec in vse steklenice v lijak ter mu povej naslov strokovnjaka. Čim bo kupil nove steklenice, stori isto! Če bo začel kričati je to normalno, to tudi malo pričakuj, saj je zasvojen! Če se bo poslužil nasilja, odidi. Življenje z alkoholikom ni lepo in polno, žal ni mogoče. Oropal te bo tudi tvojega življenja, ne dovoli. Ne sme ti razdreti vseh načrtov. Alkohol je lahko prijeten in čisto v redu v mejah normale. To, o čemer govoriš ti, je že prekomerno popivanje. Če mož smrdljiv zaspi, je to znak, da se ga je prijelo. Druga opcija pa je, da skupaj obiščeta zakonskega svetovalca. Tam izpostavi problem. Če želiš imeti pristno razmerje, bo treba to zatreti že v kali, sicer bo alkohol postal njegova nuja – vsak dan. Če si te želi, medtem ko smrdi, mu jasno in glasno povej svoj ne, in točno mu pojasni zakaj ne.

Vso srečo, pa čeprav sem pozna!

Niti malo. Alkohol bi moral bit ilegaln.. raje bi videl da po kaki drugi opojni substanci poseže če že mora.

LP, Alex

Tudi jaz sem veliko tolerirala v 26 letih zakona, zdaj pa se borim z občutkom krivde, ker sem sklenila, da ne bom več in da bom ob naslednji pijanosti šla. Nikoli ni pil toliko, da bi bil npr. nasilen ali da bi počel kaj drugega groznega, ampak meni gre na žive že najmanjša sled opistosti. Steklene oči so mi čisto dovolj. Da ne govorim o zoprni, prisiljeni razigranosti ali pa o poskusih intimnosti…fuj.

Zakaj občutek krivde? Ker je (kadar nima piva v riti) normalen, prijazen, skuha kosilo… zavedam se, da ga zagovarjam, da takorekoč omogočam njegovo obnašanje… trenutno imamo v družini tudi finančen problem z izplačilom dediščine, zato bom, če ga zdaj pustim, imela občutek, da ga zapuščam v stiski. Ampak z vsem tem se ukvarjam že toliko časa, premetavam minule dogodke in občutke, išem takšne in drugačne razlage, da sem enostavno sita vsega, pa še zavedat sem se začela, da nikoli e bo konec, če ne bom jaz nekaj naredila. In ker je že obljubil, da bo nehal, pa ni, ne mislim postavljat novih ultimatov.

In tudi vedno, ko razmišljam, kaj vse je bilo narobe pri nama, pridem do tega, da je vse slabo povzročil alkohol. Ne čisto vsega, ima tudi sicer lastnosti, ki niso znak zrelega človeka, ampak največ mi je slave volje povzročil ravno alkohol. Mnogokrat sem mu, potem ko je bil trezen, rekla, da tako ne gre in ga tudi vprašala, če se njemu ne zdi tako. Včasih je rekel, da pretiravam, včasih pa se je celo strinjal in govoril, da ja, bo treba malo omejit… Potem je bil mogoče res nekaj časa mir – ampak res malo časa.

Zradi omenjenih finančnih skrbi ga spet zanaša v bližnji bar. Ne mislim ga več odvračat od tega, niti spraševat, kdaj misli nehat. In seveda, kako misli izpeljat tisto izplačilo ob zapravljanju za pivo. Če mu omenim ceno alkohola, velkokrat dobim odgovor: kaj pa sploh še smem? a sploh še smem živet? Kakšen trapast odgovor. Ravno zato, ker mu je življenja škoda, bi moral nehat…

Nimam več volje za reševanje. On se vidi kot poštenega, fajnega človeka, ki je do vseh predober in nikomur nič noče. Ne oporekam: res je dober in pošten, ampak jaz ga žal vidim kot človeka, ki pije več, kot jaz prenesem.

Ne vem, če mu bom razlagala kaj od tega. Mislim, da bom enostavno šla, ko bo spet v gatah obležal na kavču.

Slovenci vi imate zares neke probleme z alkoh ker to srecam po vseh forumih ..

Pa tudi babnice ste veckrat pijancice vse vam je dobro da predlozite neko pijaco v gostilni

to tudi za prvi sestanek — gremo na pijaco– in z prijatelji tudi –gremo na pijaco —

Jas sem iz Bizeljske okolice tam je dobrega vina vse povsot , ze v prvi mladosti sem se zavedal

da so Slovenci vecinoma pijancki .. prvi e moj stari oce ki se je kje pa kje napil moj oce pa vsaki dan

To se mi je zelo gabilo da z tem alkoholom je bil nesposoben da dela in skrbi za svojo druzino ..

Cetudi je moja mama trdo delala ni blo vseskozi zadosti kruha doma z nasim pijanckom .

ki je tudi gdaj pa gdaj nas vse premlatil in smo veckrat spali v stali ali na dilah da nas on ne najde .

Enkrat nam je pa zamenjal eno njivo ki je bla nasa koruznica in nam je veliko racunala .

to je zamenjal za en leseni hram dobre kvalitete ter ga isti dan po kartah zgubil

to pot sem pa zacel sovrazit mojga oceta in sem vedel da ne bova mogla skupaj dolgo stanovat ker ga

bom enkrat stressel .Vse skoraj sem ga zato okregal ko je trezen bil –nato se je pa napil in z nozem

za menoj bezal .. Pa vidite kljub temu da sem od doma odsel zelo mlad –pa cetudi sem iz vinskega

kraja nisem nigdar zelel da pijem da bi z tem zivljenje gabil in svojo druzino motil ..

Biti pijanec ni zavisno iz katerega okolja smo kako izkustvo imamo od zivljenja pa veliko meri v

naso prihodnost in je mogoce se temu popolnoma odreci ..

Zato mamice ce imate take butelje doma takoj ga pustite ter uredite vase zivljenje kot vam je vsec

saj vam ne prinasa nic drugega kot zalost vam in vasim otrokom …NIGDAR SE TI BUTELJI NE

SPREMENIJO . Vsi moji sosolci in bratranci so ze pomrli zaradi pijace in nelicnega zivljenja .

Cigareta in Alko sta najvecja sovraznika v druzini (seveda ce izkljucimo takoj mamila)

Tudi moz moje sestre je bil pijanec in umrl ob 50 letih cetudi ni iz bizeljskega .

on je bil iz savinjske doline

Njega je pa pivo in cigareta ubila . ZAMISLITE NA TO

In to brezalkoholnih, da se razumemo. Če je moj mož, mora delati tako kot jaz rečem in nič drugače.[/quote]

Dobro lutko si si našla 🙂

Delno se strinjam, delno pa žal ne. Po tvojem pisanju sodeč, če si po odličnih dveh krožnikih segedina privoščim pir namesto vode, pa ne zato ker ga rabim ampak ker sem žejen, sem po tvojem alkoholik al kak?! Problem ni v slovenskem narodu in problem ni žena, družba, itd… Problem je človek sam in sicer: 1. ko začneš sam pred sabo skrivat in 2. ko ne priznaš da piješ in koliko piješ. To se pravi ko alko dobesedno “rabiš” kot omenjaš ti, tukaj se je treba vzet k sebi. Včeraj ko sem gledal tekmo sem butnil vrečko čipsa in stisno dva mala pira, da se nebi posušil od tiste soli, po tvoje sem zato itak alkoholik ane? 🙂

Delno se strinjam, delno pa žal ne. Po tvojem pisanju sodeč, če si po odličnih dveh krožnikih segedina privoščim pir namesto vode, pa ne zato ker ga rabim ampak ker sem žejen, sem po tvojem alkoholik al kak?! Problem ni v slovenskem narodu in problem ni žena, družba, itd… Problem je človek sam in sicer: 1. ko začneš sam pred sabo skrivat in 2. ko ne priznaš da piješ in koliko piješ. To se pravi ko alko dobesedno “rabiš” kot omenjaš ti, tukaj se je treba vzet k sebi. Včeraj ko sem gledal tekmo sem butnil vrečko čipsa in stisno dva mala pira, da se nebi posušil od tiste soli, po tvoje sem zato itak alkoholik ane? :)[/quote]

Sori, tvoja zadeva ne drži vode :-))
Za žejo – kot ŽEJO – je v redu katerakoli tekočina, najbolje voda.
Ampak – potem se pa pojavi znana tema “ja, ampak meni je všeč okus”….ma dej no.
Pij brezalkoholno pivo….”ja, pa ni isto”….seveda ne, ko ne zadane.
Trenutno si ti tisti, ki “sam sebi skrivaš”….predvsem ko trdiš, da te nobena druga stvar ne bi rešila
smrti od žele, samo pir.
Japajade.

http://www.mojaanketa.si/anketa/431984938/ Prosim vas, če rešite anketo o alkoholu med mladimi oz. najstniki. Hvala!

New Report

Close