Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala KOLIKO “STRELOV” PREMORE MOŠKI IN KOLIKO JIH LAHJO “PRESNOVI” ŽENSKA?

KOLIKO “STRELOV” PREMORE MOŠKI IN KOLIKO JIH LAHJO “PRESNOVI” ŽENSKA?

dr. sc. med. JANEZ RUGELJ, dr. med.
Datum: 18.7.2004,- REDAKCIJA: 3.8.2005

KOLIKO SEKSA JE DOVOLJ? 1. del (koncept za knjigo Pot samouresničevanja)

1. Zelo težko je natančno obdelati to vprašanje, kajti:
– vse kaže, da je spolnost poglavitna človekova preokupacija, seveda, če »strupeni starši« in represivno katoličanstvo ni onemogočilo naravnega razvoja in prakticiranja spolnosti,
– čedalje več je poročil, da so odrasli ljudje in celo otroci res obsedeni s spolnostjo (Houellebecq, 2002; Tasso, 2004), nad čemer se zgražajo zlasti tisti, ki so tako zavrti in nerodni, da si ne znajo urediti spolnosti, pa so drugim celo zlobno nevoščljivi, (ta obsedenost je vedno bila, a je bila zatirana, ali pa celo onemogočana, denimo z izrezovanjem klitorisov,
– domala vse naše pevke, ki zabavajo predvsem preprosto ljudstvo (saj ustvarjalni ljudje ne potrebujejo zabave, ne počitnic in ne odvečnega počivanja!), bolj migajo z boki kot s pevskim aparatom, kar pomeni, da se predvsem spolno ponujajo, podobno (fantazijskim) ninfomankam, kar je za spolno sestradane in potencialno bordelske moške zanimivo, za »kulturne« ženske pa rahlo ponižujoče,
– ljudje smo glede spolnosti zelo različni in se med seboj razlikujemo po spolu, svoji in partnerjevi spolni prebujenosti, telesnemu in duševnemu zdravju, hrabrosti, da uveljavimo spolne želje ne glede na družbene, zlasti verske ovire ter seveda v poklicanosti, starosti, zakonskemu stanu…,
– upoštevati moramo, da je spolnost pri spolno prebujenem človeku zelo intenzivno dogajanje od otroštva do smrti in da so vsi ljudje, ki je ne znajo ali ne morejo polno uveljavljati (ali jo z ustvarjalnostjo nadkompenzirati) uboga trpeča bitja, ki ozadje svoje stiske praviloma sramežljivo in zato zlagano (manipulativno) prikrivajo (nisem še srečal človeka v duševni stiski, ki bi bil zadovoljen s svojo spolnostjo),
– ljudje, ki niso sposobni zadostiti svojim spolnim željam in potrebam so revčki zato ker so komaj poboljšljivi socialni invalidi, ki si ne upajo in ne znajo vzeti vsaj nekaj od neizmerne ponudbe spolnosti na razkošnem trgu seksa.

2. Preden se lotim bistva problema bom navedel nekaj poučnih primerov iz moje psihiatrične prakse, primerov maksimalno sproščene in zelo zavrte spolnosti:

2.1. Intenzivna spolnost v zgodnjem otroštvu. Pred parimi leti je prišla – potem ko je 20 let gojila željo, da pride k meni in mi razodene svojo spolno travmo – na posvet 40-letna pedagoginja, razvezana z dvema doraščajočima otrokoma in ponovno poročena s primitivnim in več let mlajšim moškim, s katerim ima majhnega otroka. Povedala je: med tretjim in šestim letom starosti je imela intenzivno spolno življenje s tri leta starejšim bratrancem (ki je imel dobro erekcijo in je vanjo penetriral vsaj enkrat na dan. Na reden seks pa ju je naučil njen dedek, ki je imel nalogo vzgojitelja v domačem otroškem vrtcu in je redno seksal s svojo 12 letno nečakinjo. Ko je bila star 6 let, sta se starša z njenim ljubimcem odselila, spolnih radosti je bilo konec, kar je zanjo bila huda travma. Ni pa travmatično doživljala spolnosti, razen ko jo je poskuša njen seksualni mentor – dedek ob neki priliki nežno posiliti, pa se mu je izmaknila.
Od šestega leta je obsedena s spolnostjo. V bistvu je fantazijska ninfomanka (Tasso, 2003), bila pa bi tudi dejanska, če ne bi bila prisiljena obvladovati svojega spolnega pohlepa. Družbeno pogojeno prikrajšanost za ninfomanijo skuša nadkompenzirati tako, da se ukvarja kot »terapevtka« (zdravilka-šarlatanka) z deklicami, ki so doživele spolno travmo in tako v podoživljanju tuje spolnosti fantazijsko in za silo doživi neko potešitev, Ker je bila samovoljna in brez sodelujočega partnerja (ženska v krizi, če nima »gospodarja« se ne more uspešno urejati), sem jo po dobrem letu poskusa prevzgoje in psihoterapije moral izključiti iz programa. Kmalu za tem sem (ko mi je poslala šarlatansko knjigo o njeni viziji »psihoterapije« spolno zlorabljenih deklic) ugotovil, da je prišla k meni s pretvezo, da se spozna s »skrivnostmi« mojega sistema urejanja ljudi. Pa saj ni edina prevarantka te vrste, kajti v Sloveniji deluje nad 10 »zdravilcev« (šarlatanov!), ki so prišli k meni na urejanje zaradi preuveličevanih ali celo igranih »hudih duševnih zagat« a so program hitro zapustili, čeprav so ga komaj »povohali«. Tako se »izobražujejo« razni zdravilci.

2.2. Kilav fant – izredno podjetni masturbator. Pred par leti je v spremstvu staršev (ki jih poznam že 30 let) prišel na posvet 30-letni inženir, ki se je celo na grob način otepal stikov z zanimivimi dekleti in je bil brez erotičnih in spolnih izkušenj. Nekatere domišljave članice ATS so takoj v svoji prepotentni vsevednosti obdolžile njegovo mater za sinovo spolno zavrtost, kar gre v kontekst domišljave vsevednosti dobrega dela žensk, ki suvereno diskutirajo in odločajo tudi v politični areni, čeprav so dejansko družbeno-politične analfabetke, saj so statistiki ugotovili, da si Slovenke vzamejo povprečno tri (SAMO TRI!) minute časa za branje časopisov (o političnem analfabetizmu velike večine žensk lahko napišem zanimivo razpravo).
Fant je kmalu po vključitvi v program (skupaj s starši) pisno razodel bistvo svoje spolne zagate: bil je tako zelo obseden s spolno potrebo, da je vsako noč proti jutru masturbiral tudi po 20-krat (da 20-krat!) Njegov spis sem z njegovim dovoljenjem razmnožil in ga vključil v mesečni Bilten ATS (Alternativne terapevtske skupnosti) in o njemu so morali vsi napisati utrinke in navesti sorodne lastne izkušnje. Z razodetjem stiske in uvidom v bistvo travme (ki jo je doživel ob histeričnih vzgojiteljicah v otroškem vrtcu, ob nevrotičnih in zato nestrpnih učiteljicah in pozneje ob spodbujanju vrstnikov-bleferjev, naj se odmakne od očetovih vrednot in se poda v sfero mistike in transcedentalne meditacije), je tako rekoč ozdravel in se uredil, saj je vzpostavil erotični in seksualni, kmalu za tem pa tudi partnerski odnos z duhovno sorodnim in spolno prebujenim (!) dekletom, ki se tudi ureja v mojem programu (in je tipičen »produkt« »strupenih staršev« (Forward&Buck, 2001). Sedaj si že urejata stanovanje v hiši njegovih staršev in sta za zgled, kako lahko dve nevrotični osebi, v ustreznem programu in ob dobrem tastu-mentorju hitro uredita življenje, če sta oba zelo motivirana in dejavna v smeri »spremembe« in »dviga«.

2.3. Dekle, ki je zmožna komunicirati s svetom edino z vagino. Pred več leti se je vključila v moj program sedaj 30-letna absolventka jezikov, ki je bila v otroštvu spolno zlorabljena od pedofilske lezbične matere in pedofilskega starega očeta (do katerih goji trajni maščevalno-ubijalski odnos). Vse svoje življenje od zgodnje mladosti je fantazijska in dejavna ninfomanka, saj s svetom intenzivno komunicira skoraj zgolj samo z vagino in klitorisom. Že pred leti mi je napisala: »Sem kurba od rojstva, kličite me z imenom kurba, ne pa z mojim imenom. Sem zelo potrebna, tako zelo, da bi me moralo ***. vsaj pet moških najmanj pet let (tako piše). Pa še to ne bi bilo dovolj, kajti morali bi me tudi posiljevati, kajti edino tako bi se počutila potešeno.
Ni sposobna za študij (ima samo par izpitov do druge diplome, a jih ne zmore), ni za redno delo (in s svojimi stališči razodeva usodno nezrelost, ki je lastna domala vsem študentom, dokler ne diplomirajo, se zaposlijo in doživijo avanzman v svojem poklicu ter tako zaključijo prvo fazo terciarne socializacije, ki se konča s poroko in uspešnim starševstvom vsaj dvema otrokoma!), zato si je izbrala za »žrtev« poročenega moškega, ki je pri Abrahamu, z dobro erekcijo in izurjenostjo v spolni telovadbi. Do njega je ambivalentna: nanj pritiska, da zapusti ženo in otroke ter se preseli k njej, saj se zaveda, da je za priležnico zanimiva ker ima lastno stanovanje, ne ve pa, da lahko ženska osvoji v spolnosti izurjenega moškega samo, če natančno upošteva izročilo, ki ga je razodela Brockwayeva v svoji znameniti knjigi (Brockway, 1998) in če je res dobra gospodinja (Oakley, 2000), kar seveda ni. Seveda moški pričakuje, da bo žena osebnostno zrela, z dobro zaposlitvijo, za kar pa nima sposobnosti.
Svojo ambivalenco do priležnika izraža tako, da piše, kako ga je sita, ker se ji ne pusti »udomačiti«, obenem pa možak drsi v alkoholizem, kar je razumljivo, saj je tudi zakompleksan faliranec. Dekle nima pristnih stikov z nikomur razen zasilnih z menoj (boji se, da bom prej umrl, kot se bo ona uredila, kar je zelo verjetno), in je trajno ne meji zdrsa v psihozo oziroma samomor. Primer dejansko ni rešljiv na planetu Zemlja, a jo držim v programu zato ker je ATS zanjo zadnja in edina oaza životarjenja, pa tudi zaradi nazornega pouka ostalih o usodnosti nevroze, če se nevrotik noče ali ne more pobrigati za »dvig«.

Pripomba: Literatura je na koncu 2. dela.

KOLIKO SEKSA JE DOVOLJ? 2. del

2.4. Ženske, ki si izberejo »hitre strelce« so spolno nepotešene.Velika večina žensk v duševni stiski, ki so prišle k meni na posvet v zadnjih 30-tih letih, si je »izbrala« neustreznega oplojevalca, zato je doživela normalno in usodno razočaranje že v nosečnosti (z znanimi posledicami: zamorjenost, mračnjaštvo, trajna nepotešenost s posledičnim histeričnim vedenjem…), kar se še stopnjuje po rojstvu otroka, s katerim ni mogla vzpostaviti ljubeče enoletne simbioze, kar je za otroka usodno, saj tako ni imel možnost za čustveno oblikovanje, česar ni možno nikoli nadoknaditi. To je poglavitni vzrok za specifično duhovno barbarstvo večine slovenskega naroda. Poglavitna hiba »neustreznih oplojevalcev pa je, da so duhovni barbari in obenem nesposobni za dobro spolnost, saj so obremenjeni s prezgodnjim izlivom (so »hitri strelci«, kar pomeni, da sploh niso »dedci«) Spolno prebujene ženske, če slučajno nabašejo na takšnega moškega pravijo: »komaj se je tam doli nekaj začelo, pa je že bilo vsega konec: on se je izpraznil, mene p še vzburil ni. Večina slovenskih moških je nevrotičnih (ki so produkt strupenih staršev, to armado pa tvori 200.000 alkoholičnih družin, pa še veliko debeluhov, lenuhov, kadilcev, narkomanov, uporabnikov pomiril in antidepresivov, potepuhov, falirancev…), zato je razmeroma malo Slovenk, ki bi bile redno spolno potešene, zato – če so spolno prebujene – hlepijo (prikrito ninfomansko, kajti odkrito jih je zaradi katoliškega vzdušja sram) po divji, ninfomanski spolnosti, a jo praviloma nikoli ne doživijo. Zato so v trajni stiski, ki se razodeva v njihovi prezgodnji uvelosti (večina žensk po tridesetih je uvelih, bledoličnih, mnoge so zakajene in sedirane) in ostarelosti, pa tudi v raznih psihičnih in psihosomatskih dekompemzacijah.

2.5. Frigidna, a dobrosrčna usmiljenka ustreže moškemu barbaru. Pred dobrim letom se je zglasila 30-letna višja medicinska sestra, poročena 12 let s prikritim alkoholikom, ki ji ni nič do spolnosti, zato še ni nikoli doživela orgazma. Vzrok: patološki odnos s strupenimi starši: oče alkoholik, mati strta s cankarjanskimi manirami, ki so v celoti patološke, pač v skladu s patologijo Ivana Cankarja, našega »največjega«(!) pisatelja. Na spolne odnose je pristajala zato, da možu, revčku, ki se je mučil zaradi erekcije, ustreže. (Mož je tako več kot 12 let seksal s svojo spolno povsem neprebujeno ženo, ne da bi jo peljal na posvet k kompetentnemu terapevtu, zato se je razodel kot izrazito psihopatska osebnost).
Nedavno jo je osvajal nek zanimiv moški, ki mu je – zaradi svoje nezrelosti in naivnosti – tudi ustregla, ker je revček pretirano zdihoval zaradi močne erekcije. Ko je to odkril mož, jo je prebutal in zato sta oba prišla k meni na posvet.
Gospa se je odločila, da se z možem sedaj ne bo zbotala, pač pa se bo razvezala, se posvetila materinstvu (ima dva otroka) in poklicanosti ter zdravljenju nevroze. Ker pa nima gospodarja, ga ji bom v svoji dodatni zvodniški vlogi skušal najti jaz. Če se bo kdaj spolno prebudila, si bo morala najti vsaj zasilnega »spolnega telovadca,« pozneje pa ustreznega partnerja, seveda pod pogojem, če bi dobila licenco po uspešno prestani tempeljski prostituciji kar je malo verjetno, saj še nismo sposobni v celoti slediti izročilu stare Helade.

2.6.. Koliko seksa je torej dovolj? Po mojih poklicnih in osebnih izkušnjah potrebuje telesno in duševno zdrav moški (ki ne kadi, se ne prenažira, ne pije preveč in prepogosto (največ tri »merice« na dan), ki se redno ukvarja z aerobno vadbo in ki je zasidran v poklicanosti ter živi v tvornem partnerstvu z ljubljeno in ljubečo ter spolno razigrano ženo) dva do tri dobra spolna odnosa vsak dan, tja do 70 leta i dlje. Tisti moški, ki tega ne zmorejo oz. ne potrebujejo, so veliki revčki, zakompleksani, saj se zavedajo, da niso kos spolnim potrebam svojih partnerk, ki zaradi njihove spolne kilavosti pač nikoli ne »obmirujejo« pod njimi ali nad njimi. To je ozadje nevrotičnih, pezdetosvskih moških, ki zatirajo žene in njihovo spolnost, saj celo danes milijonom žensk izrezujejo klitorise. (Če bi bili vodilni – in volilni – moški v ZDA, Angliji, Nemčiji, Franciji… normalni, bi ukazali vladam dežel, v katerih ženskam izrezujejo klitorise, da s tem takoj prenehajo, sicer sledijo politične in gospodarske represalije. Ker se to ne zgodi je to dokaz hude in splošne patologije sodobne »civilizirane« družbe, ki se vsaj delno prebuja s pomočjo posledičnga histeričnega feminizma, do katerga so se žesnke prebile z visoko stopnjo uspešnosti v šolanju in delu, kar psihično kastrira razvajene in lagodne moške!).

Človek se lahko polno razvije (tudi) v spolno prebujeno bitje edino, če odrašča v zdravi družini (Kompan-Erzar, 2003) in dobri šoli, ki jo avtoritativno vodijo kompetentni moški! Vsi ostali so okrnjeni in je veliko vprašanje, kako lahko dozorijo. Torej smo pre skrivnostjo, kako doseči, da bi se nezrel moški usposobil za dobro partnerstvo in spolnost. Pot do tega cilja je zelo zamotana in zahtevna. Poglejmo:
– Moški mora s zanj simpatično žensko najprej vzpostaviti odnos človeka s človekom in če sta oba sposobna za celosten odgovor, lahko odnos dvigneta na višjo raven , najprej erotike (Hendrix, 1999), nato pa partnerstva (Moeller, 1995) in dobre spolnosti (Lowen, 1988; Rosenthal, 2000, Riskin, 1996). Če v tem ne uspeta, se morata vključiti v nek program partnerske psihoterapije v skupini, ki jo vodi kompetenten moški terapevtk in ki je podoben mojemu programu vsestranskega in dolgoročnega aktiviranja za »dvig« (Rugelj, 2000). Vključitev v takšen program terja preusmeritev celotnega življenja po izročilu znamenitih učiteljev (Neumann,2001; Sloterdijk, 2003a in 2003b).

Velik problem je tudi v tem kako doseči spolno prebujenost žensk, ki so spolno zavrte zaradi strupenega delovanja njihovih mračnjaških mater.
Upoštevati moramo dejstvo, da prebujena in spolno razigrana ter ljubeča in ljubljena ženska zlahka doživi do pet orgazmov pri začetni penetraciji v vagino, potem pa med dovolj dolgim koitusom še do 50 orgazmov. (Pri petdestem rahlo omedli in jo je včasih treba malo politi z mrzlo vodo!). Če jih ne doživi, je nepotešena, nesrečna, histerična… Uverturo za nemoten potek bodočih orgazmov opravi modra in spolno prebujena mati tako, da hčerko nežno mastrubira že pri petih letih starosti (Komnenić, 1981:199).

Koliko spolnosti je torej dovolj? Za celostno ponazoritev je odgovor jasen: edino lastnik harema ima spolnosti kolikor jo želi. Vsi ostali smo zanjo več ali manj prikrajšani, zlasti v otroštvu in mladosti, pa v starosti, zlasti ko ovdovimo. Zato je edini možni izhod iz te vsesplošne prikrajšanosti v (nadkompenzacijskem!) negovanju poklicanosti (Nicoll, 1996:1456-58)), zlasti v ustvarjalnosti (Neumann, 2001), saj je domala vse kar je zgrajenega in napisanega na svetu napravila moška roka, vse na redukciji koitusov, kar pomeni s posledično spolno prikrajšanostjo moških in žensk. Tako je bistvo našega življenja v omejevanju spolnosti na račun dela, (zelo zahtevnega)starševstva, bojevanja vseh vrst, ustvarjalnosti…, kajti uspešno starševstvo in razni ustvarjalni dosežki nudijo užitek, ki je podoben dolgotrajnemu in rahlo manj intenzivnemu orgazmu. Ustvarjalni ljudje to vemo in si tudi tak nadkompenazatoričen življenjski slog (z velikimi in dolgotrajnimi napori, ki ga izgubljenci ne premorejo) tudi privoščimo, barbari pa se v svoji doživljajski bedi izgubijo v alkoholizmu, narkomaniji, potepuštvu, kriminalu, pedofiliji, posilstvu, nasilju, vojskovanju…

LITERATURA:
Beck, U. 2003. Kaj je globalizacija? Ljubljana: Krt.
Brockway, LS. 1998. How to seduce a man and keep him seduced. USA: A Citadel Press Book.
Forward, S. & Buck,C. 2001. Strupeni starši. Ljubljana: Tangram.
Glasser, W. 2003. Psihiatrija je lahko nevarna za vaše duševno zdravje. Radovljica: Mca.
Hendrix, H. 1999. Najina ljubezen. Ljubljajna: Orbis.
Houellebecq, M. 2992. Platforma. Ljubljana: Cankarjeva založba.
Komnenić, M. 1981. Goropadni eros. Beograd: Prosveta.
Kompan-Erzar, LK. 2003. Skrita moč družine. Ljubljana: Brat Frančišek
Lowen, A. 1988. Bioenergija. Ljubljana: Cankarjeva založba
Moeller, ML. 1995. Resnica se začenja v dvoje. Celje: Mohorjeva družba.
Neumann, E. 2001. Ustvarjalni človek. Ljubljana; Študentska založba.
Nicoll, M. 1995. Psychological Commentaries on the Teaching of Gurdjieff and Ouspensky, Vol.4; Samuel Weiser, Inc., York Beach, Maine, 1996: 1456-58.
Oakley, A. 2000. Gospodinja. Ljubljana: *cf.
Riskin, M. & Banker-Riskin, A. 1996. Simultaneous orgasm. USA: Hunter House Inc. Publishers.
Rosenthal, SH. 2000. Sex over 40. USA: Jeremy P. Tarcher/Putnam.
Rugelj, J. 2000. Pot samouresničevanja. Ljubljana: Samozaložba.
Sloterdijk, P. 2003a. Pravila za človeški vrt. Nova revija št. 256-258/03.
Sloterdijk, P. 2003b. Kritika ciničnega uma. Ljubljana: Študentska založba.
Tasso, V. 2004. Ninfomanka. Tržič: Učila.

3. DEL : KOLIKO »STRELOV« PREMORE SAMOZAVESTEN MOŠKI IN KOLIKO JIH Z OBIČAJNO POHOTO SPREJME SPOLNO PERBUJENA ŽENSKA?

V tem delu bo natančno prikazan velikanski (usodni!) deficit moških, ki redko »streljajo« in žensk, ki so prisiljene zgodaj »upokojiti« svoj ščegetavček, vagino in G točko. Reveži!

____________________________ dr. sc. med. JANEZ RUGELJ, dr. med. ZASAVSKA CESTA 42 1231 LJUBLJANA-ČRNUČE Tel.: 01/561-31-67, 561-31-71 E-mail: [email protected] Internet: www.preobrazba-rugelj.si

Gospod Rugelj,

zanimiv članek. Imam pa vprašanje, govorite le o moških, torej koliko seksa potrebuje ženska, da je zadovoljena. Ter kako vzgajati hčero k sproščeni spolnosti, saj ji je nerodno celo na nudistični plaži.

2.6.. Koliko seksa je torej dovolj? Po mojih poklicnih in osebnih izkušnjah potrebuje telesno in duševno zdrav moški (ki ne kadi, se ne prenažira, ne pije preveč in prepogosto (največ tri »merice« na dan), ki se redno ukvarja z aerobno vadbo in ki je zasidran v poklicanosti ter živi v tvornem partnerstvu z ljubljeno in ljubečo ter spolno razigrano ženo) dva do tri dobra spolna odnosa vsak dan, tja do 70 leta i dlje.

Tule imam vprašanje, ali ste v zadnjem stavku res mislil vsak dan ali naj bi tam pisalo teden…tole je neizvedljivo vsak dan…sem prepričana.

Lep pozdrav

Res, tako je, vsak dan, če je moški pravi korenjk in ima pb sebi pravo “pohotnico”. LP J. Rugelj

____________________________ dr. sc. med. JANEZ RUGELJ, dr. med. ZASAVSKA CESTA 42 1231 LJUBLJANA-ČRNUČE Tel.: 01/561-31-67, 561-31-71 E-mail: [email protected] Internet: www.preobrazba-rugelj.si

Če je hči zavrta je pač slab “finalni izdelek” svoje (patološke) družine, zlasti matere, zato morajo vsi na (pre)vzgojo (radikalno družinsko psihoterapijo, ki je podobna moji). LP J. Rugelj

Dr.Rugelj,kdaj ste si vzeli toliko časa,da ste napisali za to rubriko,pa še vaše terapije…Mislim,da tudi vam primanjkuje še časa za posteljne radosti,zato se mi zdi neumno,da tisti,ki po vašem mnenju ne seksa vsaj trikrat na dan ni pravi dedec,ženske pa frigidne ,zafrustirane…pa še najmanj 50? orgazmov bi morale doživeti!
Saj potem bi bili vsi spolni obsedenci in nimfomani!
Če bi toliko seksali,kot pravite vi,bi vsi morali biti samo stroji za sex.Vse ima svoje meje,v življenju pa je potrebno početi še tudi kaj drugega,ki pa nas tudi osrečuje in izpolnjuje.
Važno,da imamo sexa dovolj in smo potešeni,pa če je to enkrat na leto ali 10 na dan.Saj tukaj tudi ni pravil za nikogar,važna je usklajenost spolnih partnerjev.

Kiara!
Svetujem vam, da svoje pripombe napišete v čaopis (moja stališča so objavlena), pa boste dobili moj odgovor, da ste neznalica na področju spolnosti, poleg tega pa verjetno tudi “pezdetek”, ki ne uspe spplno potešitii svoje partnerke.

Torej, razkrijte svoje ime, pa bmo videli korennjaka.
LP J.Rugelj

Pozdravljeni dr.Rugelj!

Z vašimi stališči se strinjam. Enako tudi vem, da je tehnično zeeeeelo težko izvedljivo vse to….

Jaz imam mlajšega partnerja in sem v sexu zelo zadovoljna. Ljubiva se večkrat na dan, kar pomeni najmanj 3x in največ 10x. Imam 3 otroke, službo, študij, veliko stanovanje, avto….kar zahteva veliko vlaganja moje energije in časa. Povdarjam, da s tem partnerjem živiva skupaj že 2 leti.

Vendar….moje stanovanje ni več tako čisto in urejeno, kot prej; ne hodim na govorilne vsak teden; ne študiram tako vneto, kot nekoč (trenutno nadaljujem magistrski študij); najboljšo prijateljico vidim le enkrat na 15 dni; ne berem vsak dan 100 strani “dobrega branja” kot nekoč; ne hodim v naravo vsak drug dan in ne uživam v vsaki minuti sončnih žarkov, kot sem to počela vseh 35 let prej; ne prevajam več in zanemarjam založništvo, ker dan ima samo 24 ur…

Vse to, samo zaradi prepogostega sexa, v katerem neizmerno uživam in zavedam se pomanjkanja časa za druge dejavnosti…

Prosim, ne mislite, da sem bila 35 let “zavrta” in sem si končno”dala duška”!
Ne! Jaz sem ponosna na svojo ozaveščenost na tem področju in če se ocenjujem po vaših kriterijih, sem že od najstniških let vedela, kaj hočem.

To vse navajam, ker tudi sama menim, da dan ima samo 24ur.

Osebno Vas zelo spoštujem in moj namen ni, da bi podvomila v kvaliteto vašega dela. Izjavljam, da bi brez Vas bilo preveč “neurotičnih in zasvojencev” in nesposobnih za življenje. ODPRLI STE NAM OČI!

Le hočem Vam dati samo komentar, da bi tudi Vi zelo težko vse to dosegli, če bi v Vaš urnik mogli vključiti dojenje malčka vsake dve uri, brisanje ritke vsako uro, čiščenje kopalnice, kuhanje obroka 5x na dan, likanje gore perila, redno brisanje praha in sesanje, skrb za uravnoteženo prehrano in fizično kondicijo vsakega otroka posebej, glede na njegova leta; odhod na govorilne ure in skrb za splošno razgledanost otrok; zidanje hiše in iskanje cenejšega gradbenega materiala;… kaj bi lahko vse en človek naštel?!…..

Za mene je sex, po vsem tem poslastica, ki mi polepša dan. Ni obveznost. Le, da vse druge dejavnosti niso narejene tako, kot bi mogle biti.

V upanju, da razumete te stavke, Vas lepo pozdravljam.

Roberta N.

Pozdravljeni!

Na željo po spolnosti vpliva tudi življenski slog. Ali živimo dovolj zdravo (gibanje, zdrava hrana, izogibanje stresu, urejeni odnosi z bližnjimi), da bi si vsak dan želeli spolnosti?

Druga stvar pa je, ali si vzamemo čas za spolnost? Če bi si vsak dan vzeli toliko časa za spolnost kot si ga vzamemo za gledanje televizije, bi bilo spolno življenje zelo zelo drugačno.

Potem ne bi bili začudeni nad trditvami dr. Ruglja. Vsaj na dopustu, ko si večina vzame čas zase, je veselja do spolnosti veliko in sta dva ali trije spolni odnosi na dan pravilo.

Seveda pa to ne pride samo od sebe. Človek mora delati na stvari, če hoče kaj doseči. Tudi dobra spolnost se ne zgodi sama po sebi. Za sebe lahko povem, da sem šele pri 45-tih začela normalno uživati v spolnosti. Pot do tu sem pa morala najti sama, ker organizirane strokovne pomoči ni. Ključni premik je bil, da sem sama prevzela odgovornost za svojo spolnost (prej sem mislila, da je zanjo odgovoren partner, ki naj bi me pripeljal do zadovoljstva). In da sem imela srečo, da sem našla dobrega in nežnega ljubimca, ki izpolnjuje moje ženske potrebe. Veliko so mi pomagale tudi knjige.

Pravzaprav je sreča za Slovence, da nas – dr. Rugelj – tako vztrajno opozarjate na prave kvalitete življenja! Hvala!

Lep pozdrav!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close