Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Koliko mleka potrebuje 7 mesecev star dojenček

Koliko mleka potrebuje 7 mesecev star dojenček

Pozdravljeni, sin je star 7,5 mesecev in ima uvedene 3-4 obroke goste hrane na dan, ponavadi količinsko poje okoli 150g na obrok. Na teži lepo pridobiva, po svoji krivulji, je pa že od rojsta bolj droban, tako kot sva tudi midva z možem. Če poje 4 obroke na dan se tekom dneva ne doji več, razen za uspavanje, vendar takrat včasih ne pride niti do izcejalnega refleksa, torej dobi mleka bore malo. Podoji se pred spanjem in pa 2x ponoči, pa tudi to imam občutek, da je bolj crkljanje. Sicer je bil do 6 meseca izključno dojen, tudi zdaj mu ne dajem adaptiranega mleka, ker je postavljen sum na alergijo na KML in jajca, Allernovo zavrača. Ker me skrbi, da dobi premalo mleka, si mleko za večerno kašo izčrpam, če mi uspe tudi za dopoldansko malico, vendar mi to vzame precej časa. Skute, jogurta in podobno, pa mu seveda ne upam dati, čakamo alergologa, ki ga imamo pri 9 mesecih. Koliko mleka pravzaprav potrebuje 7-8 mesečni otrok? Je dovolj tisto nekaj malega dojenja, ki ga imava? Ali lahko kalcij iz mleka nasomestim s čim drugim?

7,5 mesečni otrok potrebuje še kar precejšnje količine mleka, med 600 in več ml dnevno. Poskusite pač z dojenjem, za pripravo kašic pa vztrajajte z adaptiranim, primernim za otroke z alergijo na KML, saj drugače v tej starosti kakšnih zamenjav ali dopolnil ne svetujemo.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

600 ml zagotovo ne dobi, tako čez palec bi rekla, da okoli 300-400 ml. To, da zavrača kašico pripravljeno s hidrolizatom po svoje razumem, mož je zadnjič skoraj bruhal zraven, ko je samo vonjal to mleko, 8 mesečni otrok pa pač že razume, da so okusi lahko prijetni ali pa zanič. Kaj je torej slabše, da ne jé adaptiranega mleka ali da sploh ne pojé obroka? Kaj pravzaprav mleko otroku nudi poleg kalcija? Predvidevam, da beljakovine in maščobe, vitamine, železo, ampak rekla bi, da to lahko nadomestiš. Kako pa mleko nadomestijo otroci, ki so res ekstremno alergični na mleko in stari 8 mesecev? Če vas prav razumem jih je potrebno futrati z ekstenzivnimi hidrolizati, tudi če le-te zavračajo? Khm…tem staršem ne zavidam. Če 8-mesečnik dobiva beljakovine iz mesa, maščobe iz rastlinskih olj, kalcij in vitamine pa iz zelenjave, sadja in semen, mleka pa ne bi dobil, kaj se s tem tvega?

Če bi 8 mesečnih hipotetično zauzžil z gosto hrano količine, ki so svetovane kot dnevno potrebne, potem mleka dejansko ne bi ptorboval. In če bi vse, kar mleko vsebuje, dobil z drugimi viri.

Otrocoi se običajno kljub slabemu okusu temu v kakšnem tednu privadijo.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close