Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja koliko mleka popije dojencek?

koliko mleka popije dojencek?

zivjo,
zanima me, koliko ml mleka na obrok (priblizno in okvirno) naj bi po posameznih tednih popil novorojencek oz. dojencek.
hvala,
spela

špela, če se dojita, bo dojenček sam vedel kdaj je lačen in kdaj je sit. Če pa se ne dojita … imaš pa po moje na škatli od adaptiranega mleka kakšne informacije.

lp, Barbara.

barbara, dojiva se, ampak mene vseeno zanimajo kolicine. zgolj iz radovednosti in informativno.
spela

potem pa poskusi izšrpati mleko in ga daj po steklenički, pa boš videla. Samo tega ne priporočam najbolj. Mislim pa, da je to odvisno od mnogo različnih faktorjev in po moje ne popijejo vedno enake količine mleka. Moje mnenje.
Pozdrav, Barbara.

Dragha Barbara, zelo odvisno od dojeckove porodne teze , od njegove starosti , od njegovega apetita itd..To lahko gre od nekaj kapljic prvi dan do nekaj mililitrov naslednje dni.Moj prvi otrok je bila ze v porodnisnici od drugega dne zaradi tega , ker je bil prevec rumen , na tehtanju.Lahko ti povem, da je bilo zelo mucno.Ker je bil rumen , je prevec spal in po NJIHOVO premalo pojedel.Torej so bile kolicine do najvec dvajset mililitrov.Stalno so naju priganjali, da naj poje se vsaj deset mililitrov.Drugi otrok pa je ze od rojstva jedel non-stop.Pa je bil vedno sit, ceprav je vcasih dojenje potekalo na pol ure.Nikoli nisva merila koliko poje in to me je resilo velike muke.naj ti povem, da se doji se pri petindvajsetih mesecih, pa se nikoli nisem izmerila, koliko poje.Torej okvirnih mililitrov ni, ce se dojita.Ce dodajas po flaski, potem lahko tam pogledas, koliko naj poje.Pa se to je relativna stvar, saj je vsak otrok drugacen in tvoj ne poje toliko kot moj ali sosedin.Zatorej, ce se dojita, naj ti bo vodilo otrokok in ne teza v razpredelnici,drugace pa si lahko precitas na dozi od adaptiranega mleka.

Lp Mojca

Mojca, to si najbrž mislila napisati za Špelo, drugače se pa z napisanim strinjam.
Lep sončni dan vsem, Barbara.

Barbara, oprosti, res sem to napisala za Spelo, pa sem imeni pomutila.Pa brez zamere

Lp Mojca

Spela,
v principu dojencek popije 100ml + 10*starost v mescih. Dvomesecnik tako popije okrog 120ml na obrok. Seveda pri dojenih otrocih to ni tocna stevilka.
Ida

New Report

Close