Zanima me še, če danes porabim 500 kalorij več, kot sem jih zaužila in jih potrebujem za normalno življenje, v kolikem času se zmanjšajo kg in za koliko.
Imam namreč problem, da sem shujšala za 15 kg, ne vem kako, sicer počasi, ampak je kar šlo. Zdaj želim odpraviti še zadnjih 5-7 kg, pa se ne premaknem niti za gram. Začela sem nekaj preštevati kalorije in se gibati, pa ni učinka.
Lep dan
Čoko
Če si hujšala počasi, se ukvarjala s športom – si izgubila precej kilogramov – sicer ne vem v kakšnem času – ampak 15kg je kar precej velik dosežek – ker se ukvarjam z modo, fotomodel, sem mogla v zelo kratkem času trajno izgubit precej kilogramov (7kg) – veliko sport muslijev, crispijev, navadnih jogurtov – nic sadja, nič krmpirja, zelenjave – same ogljikove hidrate, beljakovine, pa veliko športa – pretekla sem do 5km na dan – in izgubila jih kar precej. tako da mislim, da bo šlo!Čokoladka je pisal/pisala:
>
> Zanima me še, če danes porabim 500 kalorij več, kot sem jih
> zaužila in jih potrebujem za normalno življenje, v kolikem
> času se zmanjšajo kg in za koliko.
>
> Imam namreč problem, da sem shujšala za 15 kg, ne vem kako,
> sicer počasi, ampak je kar šlo. Zdaj želim odpraviti še
> zadnjih 5-7 kg, pa se ne premaknem niti za gram. Začela sem
> nekaj preštevati kalorije in se gibati, pa ni učinka.
>
> Lep dan
> Čoko
Vse to mi je jasno, ampak jaz že 3 tedne jem same solatke in sadje in nič mastnega in nič sladkega in oh in sploh zdravo hrano. Jem ogljikove hidrate tiste dneve ko tečem, včasih nekaj pustega mesa, trusim pa se, da je vse skupaj presno ali pa kuhano v majhni količini vode.
Pojem okoli 1500 kalorij, za golo preživetje jih porabim 1700, za normalno življenje 2000 ali več, če pa tečem oziroma kakorkoli telovadim jih temu primerno več porabim.
Moja vaga pa se ne premakne niti za gram. Nič. V pol leta pa sem shujšala za 15 kg samo s tem, da sem si omejila količine sladkorja ( prej ga je bilo zares preveč).
Zato me zanima, če porabim 500 kalorij več, kot sem jih pojedla, kako, kdaj in koliko se to pozna.
Čoko
Jaz sem namreč pravi mesojedec in trpim ob zelenjavi. Ne da je ne maram, rada jo imam, ampak z mesom. ZA OH mi je pa prav vseeno, če jih jem ali ne, nimam potrebe po kruhu ipd, pa še če jem kak krompir, mi potem telo zahteva še sladkor, tako da OH pojem minimalno. Saj pravim, da že 3 tedne jem le zelenjavo in nekaj sadja.
Zakaj ne poskusiš Atkinsovo dieto? Poglej si na http://www.atkinscenter.com.
Pri izgubi mascobe ni fora le v kalorijah vendar tudi v vplivu posameznih hranil na hormone.
Vsekakor je potrebno ogljikove hidrate znizat. Najbolje za tri dni na skoraj nulo (le zelenjavo) potem dva dni vec (le kompleksni) in tako nadaljujes.
Beljakovine potrebujes zaradi ohranitve misicne mase, ker je ta glavni porabnik kalorij tudi v mirovanju. Na dieti se ponavadi zgodi da misicna masa pade in se zato porab kalorij zniza. Posledica je da kljub nizkem vnosu kalorij ne izgubljas mascobe. Dober preventivni dejavnik v tej smeri je trening z utezmi in seveda visji vnos beljakovin. Sadja se med hujsanjem izogibaj, ker vsebuje prevec fruktoze (prav tako dietnih slascic, ki so sladkane z fruktozo). Fruktoza zniza senzitivnost na inzulin v misicnih celicah, kar pomeni da bo inzulin ogljikove hidrate namesto v misice filal v mascobne celice.Prav tako se poveca raven trigliceridov v krvi.Sama fruktoza pa gre zelo hitro v mascobo.
Mascobe nikakor ne na nulo.Obvezno dodaj omega3 esencijalne mascobne kisline, ki pomagajo hujsati!! Najdes jih v nerafiniranem lanenem olju in severnih ribah.
Vec o tem : http://www.maxximum-portal.com
Gor najdete tudi debatno stran namenjeno treningu in prehrani.Dodali pa smo tudi rubrike fitnes za dekleta ter dietni recepti.