Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje koliko časa po spolnem odnosu….

koliko časa po spolnem odnosu….

Živjo!

Mene pa zanima, koliko časa po spolnem odnosu ste šle delati test nosečnosti? Oziroma po koliko časa od spolnega odnosa ti test, če si noseča, pokaže dve črtici?

nekje prvi dan po izostanku M že lahko pokaž.odvisno od občutljivosti testa v večini pa pokaže.

Jaz namreč po prenehanju jemanja tabletk menstruacije nisem dobila. Tega je že mesec in pol. Tudi pred jemanjem tabletk nisem imela urejenega ciklusa. Nekje sem prebrala, da se dela test 3 tedne po spolnem odnosu. Vendar pa po drugi strani semenčeca potrebujejo tam nekje 3 dni, da preživijo in potem še nadaljnjih 5 dni, da pride do oploditve. Kako naj se potem jaz ravnam?

če po prenehanju jemanja KT nisi dobila M potem bi bil čas da se naročiš pri Ginekologu za pregled. do izpada M sicer lahko pride samo mesec in pol pa je že malo dolgo.

jaz bi pa drugače naredila tako: po jemanju KT bi preračunala na 28 dni ciklus za dobit M, potem pa bi se ravnala po tem. samo vseeno pojdi k ginekologu.

Mamy, se strinjam, da je vsaj 3 tedne po spolnem odnosu kar primeren čas.

Je pa zelo možno, da tako kot pred jemanjem KT tudi po prenehanju ne boš imela urejenega ciklusa. Sicer ne vem, koliko časa (v primeru, da nisi zanosila 🙂 se splača čakati do pregleda pri G, če ne dobiš menstruacije. Neka urgenca sicer ni, ampak npr. po 3 mesecih odsotne menstruacije je pa po moje skrajni čas, da se naročiš na pregled. Sploh, če nameravata zanosit, je tako čakanje v odsotnosti menstruacij lahko zelo mučno…

Itak pa držim pesti, da vama je ratalo v prvo 🙂

Živjo!

Vsem najprej srečno novo leto 2008!

Tabletke sem jemala 7 let. Zaradi zmešanih in nerednih ciklusov že prej, mi je ginekologinja prejšnji mesec rekla, da obstaja velika verjetnost, da M sploh ne bom dobila. In jo res nisem. Tega je sedaj že mesec in pol. Tako da me je ginekologinja naročila na ponovni pregled (UZ) v februarju. In če bo takrat ugotovila, da nimam ovulacije in da če tudi ne bom dobila M, mi bo morala sprožiti O. Je bila mogoče že katera na podobnem? Kako to izgleda? Ali je možno, da ob odsotni M vseeno zanosiš? Ne, drugače pa nama še ni uspelo. Bom ponovila test spet čez kakšne 2 tedna. Držite pesti!

Hvala vsem za lepe in prijazne odgovore!

oj.. najprej srecno in zdravo – nekatere pa si privoscimo letos tudi debelo 🙂
jaz sem jemala tbl 10 let neprekinjeno.. se niti ne spomnim ali sem imela reden ciklus.. potem sem nehala s tbl in cakala M po 28 dneh, ker je 33 dan ni bilo, sem naredila test in je pokazal rahel + …

nekje sem prebrala,da naj bi test pokazal + v 10-12 dneh po oploditvi, tako da kar poskusaj enkrat na teden…

drzim pesti, da vama uspe..

Bomo poskušal bit čimbolj aktivni =) Res upam, da odsotna menstruacija ni razlog za skrb oz. da zaradi tega ne bi mogla zanositi. Upam, da bomo tudi mi letos kmalu debeli 😉

Živjo!

Ponovno se oglašam po nekaj dneh. S partnerjem imava redne odnose, kar pogoste moram reči-da se bo ja kmalu kaj prijelo;-) Sedaj pa že 2 dni opažam bolj polne in čvrste prsi ter malo povečane prsne kolobarje. Občasno čutim tudi rahlo špikanje v jajčnikih. Test sem delala, vendar je negativen. Ali je lahko test lažno negativen in sem kljub temu noseča, vendar v urinu tega še ni zaznati? Ali pa so ti znaki lahko posledica česa drugega? M od prenehanja tabletk še nisem dobila (t.j. 2 meseca).

Običajni znaki pred menstruacijo so v bistvu eniki najzgodnejšim znakom nosečnosti. Mene je to večkrat jezilo in žalostilo.
Vse dokler nisem enkrat dojela, da so bili le znaki nosečnosti. 🙂

Ojla! Mamy, 2 meseca nimaš menstruacije, naredila si en sam test (kar ne morem verjet) in zdaj tukaj ljudi sprašuješ če mislijo da si noseča. Halo? Naredi še kak test, ta ti bo edini lahko zagotovo povedal rezultat.

ja lily tvoj odgovor je res v veliko pomoc.. sicer pa je vprasala, ce je mozna da je noseca, kljub negativnemu testu, kar je sprasevala se marsikatera forumistka..

mamy, glede na to, da je od tvojega zadnjega posta minilo ze nekaj casa,upam, da je v tem casu ze kaksen +… drzim pesti.. papa

Žal še do danes ni nobenega + . Sem kar malo žalostna 🙁 Sem tuhtala, da imam povečane prsi, spremenjene kolobarje in bolj izrazite žile na kolobarjih ter občasna rahla špikanja v jajčnikih mogoče zaradi prenehanja jemanja KT. K G pa grem drug teden, da vidi na čem sem. Ker M še od nikjer, testi pa tud skoz – oz. čisto rahla rahla komaj vidna druga črtica, pa ne vem, kaj naj si mislim, ker mi tako kaže že skoraj 3 tedne…

Tudi rahla črtica lahko pomeni nosečnost jaz bi na tvojem mestu odšla na odvzem krvi boš tam takoj izvedela je najbolj sigurno.lp

Ampak rahla črtica na FS že 3 tedne?! Ne vem no. K najprej se vse ful obarva, potem ostane taka rahla druga črtica, res se komaj vidi, na koncu po ene 3 min pa skoraj izgine. Grem drug teden k G pa ji bom razložila situacijo pa da me da potem na krvi test za nosečnost. We`ll see 🙁

Pa probaj še kakšen drug test naredit naprimer CLEAR BLUE jst bi ga na tvojem mestu.lp

Ko mi je cca. 14 dni nazaj FS pokazal rahlo črtico, sem šla delat CB pa mi je pokazal žal minus 🙁

Moj mož že od vsega začetka vztraja pri tem, da sem sigurno srečka nosečka zaradi znakov, ki jih imam in pa zaradi une blage črtice. Vendar jaz te znake sedaj pripisujem le posledici prenehanja jemanja KT. CB bi sedaj takoj ponovno naredila, vendar bom raje počakala na G, ki jo imam drug teden. Bo še najbolj za ziher.

Pozdravljeni!

Mene samo zanima ali lahko zanosim kljub jemanju KT..namrec v soboto sem končala z menstruacijo in jem prvo vrstico tabletk…zdaj pa me zanima ali lahko zanosim?
Pa prosim brez žaljivih odgovor …

lepo pozdravljeni, imam dva vprašanja za Vas

1.Urinski test nosečnosti naj bi nosečnost zanesljivo pokazal 19 dni po spolnem odnosu, zanima me kdaj lahko nosečnost pokaže krvni test?
2.Je kakšna bistvena razlika v koncentraciji hormona v krvi in urinu, ali je le ta približno enaka ob istem času?
najlepša hvala za Vaš čas in odgovor

Neža

Pozdravjena,
urinski test lahko pokaze nosecnost prvi dan izostanka menstruacije, torej ce imas ciklus dolg 28 dni in je ovulacija tocno na 14 dan je to potem 15 dni po oploditvi. Vedno gledas kdaj je bila ovulacija, ker semencice prezivijo tudi do 5 dni, torej bi v tem primeru test pokazal sele 20 dni po odnosu. Vrednosti hormona v krvi pa narastejo hitreje kot v urinu tako da krvni test bi lahko bil pozitiven ze 10 dni po oploditvi(dan oploditve je enak dnevu ovulacije torej to ni dan spolnega odnosa, oz lahko je enak ce se imata rada na dan ovulacije :)).
Lp

New Report

Close