Koliko bom še prenesla ?
Vprašanje jepostavljeno tako ne koliko alkohola bom prenesla,ampak koliko časa ga bom še jaz čakala,da bo bolje.Pred leti je pil zdaj 10 let nič,sedaj se je pa spet začelo počasi…..dokler nisem imela vsega dovolj in z otroci odšla…bilo je tudi psihično nasilje….potem obljube da bo bolje pa je bilo sem pa tja še vseeno kakšno pivo ampak ni hodil več okoli pa zdaj spet.Včasih prišel domov z litrom vina seveda ga dobil v gostilni poceni pravi…sem rekla ne gre se za denar ampak zato,ker potem doma težiš.Ko je trezen je enkraten res do vseh,ko pa je pijan pa da mu kaj narobe rečeš je cel hudič.In jaz njemu v treznem stanju rečem naj ne nosi vina domov.In opazim kakšne tri tedne nazaj v garaži steklenico vina….skriva ga…nič mu nisem rekla opažala pa sem ,da nekaj ni v redu ,ker ,če je spil dva piva ne moreš biti tako pijan.In sem zdržala bila tiho in gledala vsak dan ,če je kakšna steklenica.Sedaj,ko je bil vikend je bil pa pri sosedu on tudi pije ….in mu ta sosed zvečer,ko smo že spali prinese steklenico vina.In sedaj je steklenica spet skrita…………tako me mori tako me to teži najraj bi mu jo v glavo vrgla …in danes zjutraj ga zavoham in rečem a si ti vino pil pravi ne …..sedaj se že laže.Lahko bi dal tisto sosedovo steklenico notri pa pred mano pil,res ne vem kaj bi naj ga samo opazujem samo dolgo ga ne bom.Naj vpletem še njihove starše in jim povem,kaj naj ne vem.Samo vem,če bo tako,da bo samo še huje,kaj pa čakam ne vem.Pa je večkrat rekel,ker že 20 let kadi joj kadit bom težko nehal lažje neham piti…….pa vidim,da tudi to ni najlažje…lp
Tvoj mož- partner je skriti pijanec. Zelo mejhna črta med skritim in javnim. Moja pokojna tašča, ki je živela na vasi in imela kmetijo je isto počela. Po njeni smrti smo najdli steklenice šnopsa skrite celo v svinjskem gnoju. Tu ni kaj. Moraš mu postaviti pogoj: JAZ ali ALKOHOL. In to misli resno. Kar se pa tiče njegovih staršev, ne vem ali je moralno in pametno iskat tolažbo pri njih. Oni so njegovi starši in gledajo na vso situacijo malce drugače, kot ti, ki z njim živiš in vse to prenašaš. Edino v primeru, če so oni tako zelo TREZNI in vedo, kaj bo , če bo njihov sin nadaljeval s tem početjem, takrat lahko iščeš pomoč pri njih, drugače pa pozabi. Celo situacijo moraš imeti, do potankosti ” sfrizirano “, da te on ne pretenta, drugače se bo vse obrnilo na glavo in proti tebi. Na tvojem mestu, bi si jaz vzela čas in vse lepo potuhtala in si pripravila teren. Nimaš , kaj izgubit, če je pijanec, to bo še nekaj časa. Če mu boš ” težila ” se bo situacija zaostrila in spet boš ti tista, ki bo najbolj trpela.Pripravi se na odhod, poskrbi za se in otroke ( ??? ), ne dovoli, da te izsiljuje, bodi pametna, saj si ženska, ki nosi veliko odgovornost do družine. Nikoli ne kriči in jokaj, ker to moškim ne pride do živega ( sploh pijancem ), bodi zbrana in odločna, bodi ponosna sama na sebe in nepopustljiva. Pogoj naj bo : konec alkohola in družbe v kateri ga je obilo. Zdravljenje in samo zdravljenje, drugače tukaj ne gre.Družina mu mora biti glavna stvar v življenju, drugače ni vreden tvojega časa in let, ki jih preživljaš z njim.Za enkrat, dokler nimaš pravega načrta, pa ne začenjaj z njim pogovorov v zvezi alkohola.Zapomni si : ti si tista, ki odloča v vajini vezi, ni on ali alkohol, ti si ŽENSKA !!!! Vso srečo, ti želim. Marta