Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Količina popite tekočine

Količina popite tekočine

Pozdravljeni

Na vas se obračam po dodatno mnenje. Sin je star 1 leto in za moje pojme spije preveč tekočine. V 24urah spije cca 2litra + juhe, jogurti, mlečni obroki ipd. (poje tudi ogromne količine hrane, teža 9kg). Pije ne sladkan čaj in vodo. Sladkih sokov ni še nikol dobil. Povečano količino pitja opažam od avgusta (takrat je bil star 8mesecov). Dojen je bil do 10,5m. Pri 6 mesecih je imel kontrolo krvi in takrat naj bi bili vse b.p. Danes sva bila pri pediatrinji in sem želela da mu naredijo pregled urina in krvi vendar sem naletela na neodobravanje. Dejala je da je to normalno in da je bolje da pije preveč kot premalo. Sedaj pa me zanima ali vseeno morda priporočata krvne preiskave (v mislih imam glukozo in ledvično funkcijo) in preiskavo urina? Bomo šli pač samoplačniško.

Lep pozdrav,
Špela

2 l tekočine, plus tekočine iz hrane, mleko, juhe, lahko štejemo za nekoliko večji vnos, kot je priporočen. Morda kontrola krvi, dušičnih retentov, krvnega sladkorja, elektrolitov in pregled urina.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close