Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo količina hrane

količina hrane

Pozdravljeni!

Naš otroček bo vsak čas star 5 mesecev in približno 1 mesec ga hranim le s comformilom (sedaj comf.2). Zanima me, koliko mora dojenček pri tej starosti popiti in v kolikih obrokih (povprečno). Zgodi se namreč, da spije 2oo ml in potem 5 ur noče ničesar ali pa veliko izbruha, če ga hranim prej. Včasih spije tudi manj kot 100 ml, skratka nobenega reda, je od 4-7x, posledica je tudi popoln nered pri spanju čez dan. Tehta cca 8,3 kg, in po nasvetu pediatrinje mu še ne dajem kašic niti mu ne ponujam pijače, morda le pol dl čaja na dan. Pred spanjem mu v mleko vmešam riževe kosmičke, ker se sicer ponoči zbuja in moram stalno vstajati, če ne drugega, da mu dam vsaj dudo.

Za odgovor se Vam vnaprej zahvaljujem.

alma

Pozdravljena!

Za 4. in 5. mesec starosti se predvideva 5 obrokov po 160-200ml mlečne mešanice.
Potrdila bi Vaš pristop k nočnemu obnašanju, saj ne potrebuje dodatne količine hrane.Mogoče bi kdaj ponudili vodo, ker v kurilnih mesecih rad nagaja suh zrak v prostorih.
Srečno!

***************************** Irena Ahčin, patronažna med. sestra.

To formulo sem že enkrat napisala in je kar pri dosti mamicah učinkovala:

100ml (osnova) + kolikor je star + max. 30 ml dodatka

Pri 5 mesecih je to tako:
100ml+50ml+ max. 30ml dodatka=180ml

Je pa pomembno tudi to, da dojenčki, ki so hranjeni z adaptiranim mlekom, potrebujejo zraven tudi kaj čaja, saj jih to mleko zelo žeja. Poskusi mu dati malo čajčka, saj mogoče pa ponoči tako ne bo več zahteval mleka.
Hranil naj bi se na 3-4 ure (je pa od otroka do otroka različno), pred spanjem pa mu ponudi malce več mleka, pa bo dlje spal.

Uspešno hranjenje še naprej!

Lp, mamica

mateja

koliko pa naj poje 7 tednov star dojenček? moj poje največ 60ml tako da osnovna formula pri nas ne znese.Pa še to sem si začela mleko stiskat v flaško.ker pri prsi kar zaspi in še toliko ne poje.Potem bi pa jedel vsakih 15min,zaspi pa le za pol ure,če pa poje po flaški neklje 60 potem tudi dlje spi.Kaj proporočate?

Vsak otrok je osebnost zase. Če vaš ne poje toliko, kolikor je “osnova”, ima pač očitno že dovolj. Te formule naj se ne bi strogo držali, vendar le orientacijsko. Pri nekaterih je uspelo, pri drugih ne.
Vašega dojenčka pa poskušajte zbujati na vse možne načine ( razvijanje, kanček sladkega čajčka,….) in mogoče bo tako bolj buden.
Lp, mamica

mateja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close