Ko pozabijo na rojstni dan
Pozdravljeni,
zanima me vaše mnenje. Pred dnevi sem imela rojstni dan. Zgodilo se je, da so moji starši in brat spet pozabili oz. ignorirajo moj rojstni dan. Ne pričakujem darila (bi bilo sicer lepo), ampak bi mi ogromno pomenilo, da se vsaj spomnijo in mi voščijo. Jaz njim vedno kupim darilo, spečem torto. Se potrudim, da je njihov dan nekaj posebnega.
Meni ta odnos ni normalen. Naj povem še to, da sta oče in brat tudi do drugih zelo zadržana, ko je potrebno izražati kakršnakoli čustva. Mama mi je sicer prejšnja leta čestitala, se je pa tudi že zgodilo, da se je spomnila naslednji dan, letos pa nič.
Hvala!
Mislim, da je ta rojstni dan še najmanjši problem (ali pa le pika na i) in da vaši odnosi tudi sicer niso takšni, kot bi si želela. In tam je glavna težava. Po moje da se jih preveč trudiš popravit le ti in s tem narediš več škode kot koristi. Za dober odnos sta potrebna dva in ni prav, da želiš vso delo narediti sama. Ni niti pošteno do njih, čeprav se morda sliši neumno. Človeku pač moraš dat priložnost, da se izkaže, da se sam potrudi za nekaj. Šele potem lahko začuti vrednost. Če se ne potrudijo zate, to ne pomeni, da ti tega nisi vredna, ampak lahko pomeni to, da se morda oni ne čutijo vredne biti v tvoji družbi.
očitno nas je več takih, no pri nas mama tečnari in je že vsiljiva za RD- kot da bi se hotela odkupiti za druge družinske člane, ki mi nikoli ne voščijo.
seveda zadeve že dolgo ne štimajo med nami. mama vse pod preprogo. odkriti pogovori niso zalegli. niso hoteli pogledati tudi vase in v svoj delež. pri meni se je začelo na faxu, tko postopoma, za RD so mi recimo naložili nujna hišna opravila, me zbadali, če moram delat za RD, kaj sem dobila od drugih za darilo (potem pa blatili to), kakšno leto sem še dobila stisk roke, potem so še to izpustili.
danes se ne sekiram. takrat je zelo bolelo, v dušo, iskala sem napake na sebi- samo kaj sem mogla, to sem prenašala, ker sem bila finančno in tudi čustveno odvisna od njih. potem leta kasneje so se čudili, kako sem se lahko odselila (še preden sem diplomirala), saj so mi ja vse nudili (??!!).
danes mi paše, da ne pridejo za RD, ker so še vedno vsevedni in mi samo obremenijo dan.
srečno ti želim!
Razumem,da ti neki prijatelj pozabi voščiti, pač pozabi ali je z drugega konca.
Ampak,da pa starši in brat pozabijo voščiti svoji hčeri oz. sestri je pa škandal. Tudi, če bi bili iz drugega konca Slovenije bi se lahko potrudili in prišli k tebi ali pa bi ti poslali vsaj sporočilo preko telefona ali čestitko preko pošte. Svetujem ti,da v nekem pogovoru omeniš svoj rojstni dan in počakaš kaj bodo storili. Če na bodo čestitali ti pač nočejo,te ignorirajo, če ti pa bodo paso verjetno res pozabili. Ampak ne verjamem,da bi kdo pozabil na rojstni dan svoje hčere.