Najdi forum

Lep pozdrav vsem skupaj!

Že 5 mesecev berem tale forum in “čustva” fantov, ki so jih pustile punce, zdaj pa vas prijazne ljudi tudi sam prosim za nasvet. Torej karseda na kratko. Bil s punco oba stara 25 let, vse krasno imela sva se lepo, nato je prišla kriza v najinem razmerju in v tem času sem izgubil še službo, takrat sem se zaprl vase in le še pospešil stvari proti koncu, nato me je zapustila.
Naredil sem vse klasične napake klical, težil, sms-al, nato sva se še skregala in blokirala me je na facebooku nakar sem tudi sam prekinil vse stike z njo.
Šel sem nekako naprej tudi že bil v neki “kvazi” zvezi z drugo punco (ni prišlo do sexa itd..) vendar nekako še nisem bil pripravljen.
V zadnjih dneh sem spoznal da po 5 mesecih še vedno ZELO ljubim bivšo. Nakar pa šok, našla si je drugega fanta, sicer ga poznam ampak nisva neka prijatelja in še naprej ta novi fant je kreten na kvadrat (ne govorim tega iz ljubosumja) zelo rad popiva, star je 27 let in bolj neresen kot 12 letn mulc, neprestano išče kakšne pretepe, itd..dejansko ne vem kaj vidi na njem, je mogoče le “rebound” fant??
Vem vsi boste rekli stari pozabi jo, živi naprej, naredi nekaj zase…vse to sem poskušal oziroma naredil v teh 5 mesecih sem se zelo spremenil. Torej da ne dolgovezim preveč…ima kdo kakšen nasvet/ izkušnjo kako naj spet navežem stik z njo?? Kr poklicat ne morem ker že skoraj 4 mesece ne govoriva. Za vsako mnenje se vam iskreno zahvaljujem.

Če jo res ljubiš, potem jo boš pustil. Žal pa zgleda, da si samo navezan na nek občutek, ki ti ga je vzbujala. To pa še ni ljubezen, prej bolezen, odvisnost.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Da definitvno sem navezan na nek občutek, ki mi ga je vzbujala, vendar ne bi rekel, da sem odvisen od nje, konec koncev sem se umaknil iz njenega življenja. Ampak kljub temu da sem bivši in moje mnenje ni niti slučajno “nepristransko” vem (pa ne samo jaz tudi drugi najini prijatelji) da s tem fantom enostavno ni zaradi njegovih “kvalitet”, kot sem že prej napisal, v našem majhnem mestu je znan kot malo “nor”.
Ja Marko tale stavek:”če jo res ljubiš jo boš pustil” sem od prijateljev slišal 1000krat, ko je bilo konec in iskreno ker sem se tega držal nisem dosegel nič- sebično razmišljanje..morda. Ampak dejstvo je, da če ona nič več ne čuti do mene, je tudi moji ponovni poskusi ne bodo prizadeli, če pa še čuti kaj je lahko prava “taktika” ponovna ljubezen med nama.
Morda prej nisem omenil skupaj sva bila skoraj 5 let in takšne dobe tudi če je res šla naprej ne pozabiš kar tako.
Verjetno razmišljam malo sebično in si ustvarjam neko iluzijo..o tem sem prebral že 100 forumov in knjig..ampak dejstvo je kot sem rekel s tem fantom ni ker bi bil njen “tip” …možnosti sta dve (tako vsaj jaz mislim): ali ga ima da naredi mene ljubosumnega, ker si tudi ona želi mene ali pa me je res popolnoma pozabila in “pobrala” prvega, ki je za njo pokazal zanimanje.

Ja, res je, da je po 5 letih težko kar tako pozabiti. Saj ti ni treba pozabiti.In to, da ti odločaš, kateri fant je zanjo najbolj primeren, spet ni pravi način. S tem ji samo sporočaš, da je neumna, ker kao ne ve, kaj je zanjo prav in kaj ne. Jaz te sicer razumem, boš pa moral tudi ti njo razumeti. Ona mora sama spoznati, če je tisti tip pravi ali ne. Nobene tvoje besede je v to ne bodo prepričale. Vedno bo ostala v dvomih, tudi, če ti jo uspe prepričat toliko, da ga zapusti.
Zakaj bi si sploh želel nekoga, ki te želi namerno narediti ljubosumnega, nekoga, ki ti namerno povzroča bolečino? To, oprosti, ni ljubezen.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Absolutno, da ne bo upoštevala mojega “nasveta” glede fanta, tudi če ji uspem vse o njem povedat bo to verjetno njuno zvezo še bolj utrdilo. Zato bi storil ravno nasprotno, ga pohvalil, pohvalil njo kako dobro izgleda,..korak za korakom. Ampak kot sem rekel nimam ideje kako po 4 mesecih molka in jeze iz obeh strani navezati stik?
Naj omenim..morda prej nisem napisal razumljivo da kljub vsemu mojemu teženju ona ni sama od sebe prekinila stikov z mano, to se je zgodilo na mojo “zahtevo”, tudi glede “blokade” na fb sm jaz od nje zahteva naj me blokira, če slučajno doživim trenutek šibkosti in željo po tem da ji pišem. Zato zdaj ne morem kr poklicat in rečt:hej si za kavo…

Zakaj se nekdo zagleda ali celo zaljubi v fanta,ki ni najbolj primeren oziroma bi drugi dali roke stran je sedaj spet vprašanje.Tvoji bivši je trenutno všeč in ti tu ne moreš ničesar.Iz vajine zveze se lahko le kaj naučiš in v bodoče s kom drugim tega ne in onega ne počneš več.Ko se boš umiril boš našel marsikateri odgovor zase.Njo pa raje pusti ,da sama izkusi zvezo s tem fantom za katerega praviš ,da se prepira in popiva.Pred tabo je čas prebolevanje te zveze in vendar ravno ta čas celi vse rane.Dovoli si izkusiti bolečino,solze,jezo…..,ker samo tako se boš zopet postavil na svoje noge.

Cenim vaše nasvete…prav zares. Ampak mogoče nisem dovolj jasno napisal, pišete pust jo pri miru in pojdi naprej. Jaz sem se že odločil, da bom ponovno navezal stik z njo, prosim vas le za nasvet kako naj to naredim, ker kot sem že prej omenil že okrog 4 mesece ne govoriva in sva dejansko skregana, zraven tega (kljub temu da me je pustila ona) sem jaz zahteval prekinitev vseh stikov. Torej če ima kdo kakšen nasvet glede tega, kako naj navežem ponovni stik bi bil še bolj hvaležen.
Najbolje bi bilo, če bi jo srečel tako čisto naključno, vendar možnosti za to skoraj ni…

Mi smo ti svetovali, kako to naredi. Res je, da ne vemo veliko o vama, zato so lahko naši nasveti tudi napačni. Razmisli o tem, kako bi se ti počutil, če bi ona naredila tebi to, kar si ti njej. Karkoli pač si ji že storil (to v zvezi z blokiranjem in vse ostalo). Kako misliš, da se je ona ob tem počutila? Razmišljaj o njenih občutkih, čeprav dvomim, da si tega trenutno sposoben. Zato se moraš najprej umaknit, umirit, da lahko vidiš celotno sliko in morda potem spet poskusiš, če se bo še zdelo vredno. Prav tako pa mora tudi ona spoznati svojo napako. Vsak pri sebi morata to storiti, da lahko morda spet karkoli poskusita. Če bosta pripravljena it v to brez zamer, ki znajo priplavat potem od zadaj ob prvi priložnosti, ko nekaj ne bo prav.

Kot sem rekel minil je 5 mesecev in bil sem že tako daleč, da po teden dni in celo 14 dni nisem niti pomislil na njo. Pač sem žural, se ukvarjal s hobiji, itd…ne pravim, da jo bom recimo poklical in pričakoval da pride nazaj k men, rad bi vsaj dobil priložnost za popolnoma prijateljski pogovor (ne o naju, ne o njenem novem fantu,..) in potem videl kam bi naju pač stvari odpeljale.
Ja glede blokiranja in vsega ostalega pa sem ji pojasnil, da to hočem zgolj zato, da bom lahko poskusil živeti naprej, ob enem pa tudi njej omogočil da zaživi svoje življenje brez mojega vmešavanja.
Še vseeno mi ostane božični večer…takrat se dogajajo čudeži mar ne? =)
In odpovedal bi se vsemu, ja res vsemu brez pretiravanja, da jo nekje srečam, da vidi “novega” mene, sicer še vedno zaljubljenega v njo, ampak z veliko manj slabimi lastnostmi kot pred 5 meseci.
Če pa si ne zaslužim nič od tega bi ji rad vsaj zaželel srečen božič..pa ji zaradi neumnosti in teženja po koncu najine zveze še tega ne morem…

Kaj pa se je zgodilo s telefonijo? Te je tudi tam blokirala?

Ona se je pa odločila, da NOČE imet stikov s tabo, pika.

Ti pa rini z glavo skozi ta zid…. in, ko si jo dovolj razbiješ boš mogoče odnehal.
Če imaš nekoga rad spoštuješ njegove odločitve, čeprav se ravno ne ujemajo s tvojimi željami….
Sploh pa ne vem kaj boš dosegel s tem, da bi ob sebi imel nekoga, ki noče bit s tabo, noče(!)?
Kaj bi lahko z s takim človekom? :/

Razen tvoje bebave zaslepljenosti v lastno samovšečnost tu ni nobenega drugega problema…. 🙁
Žal.

mislim da ce se dobita ne bos slisu tega kar zelis.. skup z Zmedeno sva popisale celo njeno temo …in ja, zbirala pogum eno leto, pribala it naprej, premagala strah, zacela si delat iluzuje..in nisem od bivsga slisala tega kar sm zelela in rinla z glabo skozi zid..potem pa ugotovila da sem ga prevec idelaizirala. pa sem tudi jaz imela scenarij kako se nakljucno srecava, on ugotovi da sm the One, da sm se spremenila, zresnla… on je pa se vedno isto popivu, pa mislu da se je zresnu, hladno vroce se obnasu, presenetu me z darilci, potem ko sem se mu izpovedala je biu ps odgovor ne vem ter da je to prehuda debata zame, da me ne bo pa nkol.pozabu pa da mu je bilo najbols z mano.. pa smsji, pa potem kaksen klic, vabilo na izlet,.potem spet mrk… skratka.to kar tebe daje je zihr dolgcas in dejstvo da ni vec tvoja. tudi da moj ex je potem najdu neko mirno bejbo, men s evedno pisal, sm mu hotla v mejl vse svoje obcutke spisat kako hoce na dveh stolih sedet in da ta bejba ni zanjga da on niza mirne bejbe..pa sm raj pustila vse skp stat.po par mescih ne priznal da to res ni zanjga blo. skratka ta tvoja bo prej al slej prsla.na to brez da se ti ponizujes s temi ljubosumnimi izpadi 😉
nobena juha se ne pogrejo tako vroca kot se skuha 🙂

On_ nisi prebral dobro..da ona me je pustila, ampak stike z njo sem prikinil jaz in od nje zahteval da jih tudi ona prekine z mano.
Kaj se je zgodilo s telefonijo..ja mal smešno bi bilo da jo po 4 mesecih “kuhanja mule” iz obeh strani pokličem mar ne?
Drugače pa exotic..ne želim slišat da bi spet bi bila rada z mano itd…no želim ampak tega niti v sanjah ne pričakujem, kot sem rekel vse kar si želim je ena kava ali pa 5 minut pogovora in kot sem rekel tam bi videl kako naprej. In tudi če je prišlo tako daleč da za naju niti v milijon letih ni možnosti, si ne želim da v njenem spominu ostanem moški ,ki ga je poznala zadnjih nekaj tednov najine zveze.
Vse kar se “mora” zgoditi je, da se nekje srečava..ker na žalost vsaka druga oblika navezovanja stika se mi zdi da pri nama odpade…kako pa poskrbeti za “naključno” srečanje?? Jah ta načrt se trenutno plete v moji glavi…

Ne moreš od človeka, ki ga ljubiš zahtevat karkoli, lepo te prosim. To ni niti približek ljubezni. Ona to dobro ve in verjetno si bil precejkrat “prezahteven”. Končala je s teboj z razlogom, se pravi, da ne želi bit s teboj. On je dobro prebral, le ti njega nisi razumel, nje pa tudi ne.

Očitno vsi berete stvari iz konteksta oziroma samo določene stvari…marko nič nisem zahteval od nje in glede na to da si mi dal kar velik nasvetov sem pričakoval da si vsaj prebral prejšnje poste..če bi jih bi videl kaj sem mislil s tem “zahteval”. No kakorkoli že…vsem hvala ker ste si uzeli čas zame, ker vem, da imate verjetno bolj pametne stvari v življenju za počet kot moje jamranje poslušat…ampak vsi ste mi svetoval tisto kar sem jaz v teh 5 mesecih do potankosti preštudiral..pozabi jo….morda imate prav, morda pa tudi ne..vsekakor če ne bom poskusil ne bom vedel.

:)))
Zelo dobro sem prebral in tudi dobro razumem, da nekdo, ki ti je “usojen”, ki te ima “vsaj rad”…itd, ne prekine s tabo, te ne zbriše iz fb, si ne išče novega sopotnika skozi življenje in podobne “neumnosti”…
Nihče, ki te ima rad, si te želi, verjame, da si ti pravi….nihče.

Ona je pa naredila točno to z(a)brisala te je iz svojega življenja, ker je spoznala kakšen si v resnici, ti pa njo še vedno idealiziraš, ji v svojih mislih pripisuješ lastnosti, ki jih v resnici sploh nima + zavidaš ji, si ljubosumen na tistega kre…na ki mu uspeva, kar se je tebi sfižilo. Ljubosumje ti daje energijo, te žene.
Ljubosumje je pa (na kratko) posledica nizke samopodobe. (Tvoje ne njene, niti ne njegove, tvoje samopodobe ;).
Težko jo gledaš z njim, ker si jo lastiš, to pa nima veliko skupnega z ljubeznijo in tudi zato te je tako z lahkoto izbrisala iz vseh mogočih njenih registrov.

…kako pa poskrbeti za “naključno” srečanje?? Jah ta načrt se trenutno plete v moji glavi…
Upam, da ti čimprej uspe najt način in, da boš lahko gledal prezir, posmeh…. v njenih očeh, da te zbije na poden in še čez, od koder boš dojel, da ni vredno butat z glavo v zid…
Da boš spoznal, da imaš tudi sam svojo vrednost, da se boš nehal duvat in boš znal stat sam, bit pokončen in se ne obešat po življenjskem sopotniku, ker je to zadušljivo, mučno, ker to NI ljubezen.
Čeprav si to (zmedo) lahko gledal doma… 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Lahko poizkusiš, lahko se pa kaj naučiš iz naših napak oz nasvetov, ki ti jih dajemo.
Bo manj bolelo 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

“Whattodo” popolnoma te razumem! Za razliko od drugih nasvetov pa ti js pravm POSKUSI! Večina ljudi tle je mnenja da konec je konec…to ni res. Ja 90% koncev je konec..nikjer ne piše da si ti/vidva v teh 90%.
Ljudje tle ti govorijo da je ne ljubiš če ji “težiš” a vi isti sapi pravijo da te bo zabila v tla…no po tem takem se tud ti ne rabiš ozirat na njena čustva če pride do tega. Vendar preden stopiš z njo v stik vso stvar dobro premisli, ne sme te šokirat/presenetit tud če se vesi po drugmo pred tvojimi očmi, sej si že sam omenil- rabiš dober načrt.
Drugače pa ne sprašuj ljudi za mnenje, ker očitno večina odneha takoj pa ne sam pri ljubezni tud pri drugih stvareh vsaj tako razberem iz nekaterih komentarjev.
Hmm kako pa se “naključno” srečat pa ne znam pomagat. Morda preku kakšnih frendov zveš kje bo ali kej tazga.
Vsekakor nihče ne more rečt da zveza ki traja tako dolgo ne more biti več obujena, večina nasvetov, ki si jih dobil veljajo za kakšna “mesečna” razmerja. Vseeno ne upaj preveč!
Vsekakor pred srečanjem, če pride do njega spremeni svoj imidž, svoje obnašanje- skratka bodi nekdo drug to bo v njej prebudilo nekaj radovednosti tudi če več nikoli noče bit s tabo. Želim ti veliko sreče in poslušaj svoje srce- ne ljudi na forumu!

upajoc, tvojo zgodbo poznam, kot tale fant si tudi ti prosil nas za nasvete..pa ti je uspelo? nazadnje mislim da si govoru o tem da ne?

in tale nasvet..spremeni imidz, obnasanje.. zskaj bi bil nekaj kar ni? punca bo prej ali slej spoznala da se “dela”. me to takoj vemo, in ce ne zelimo bit z nekom, ce ne cutimo vec do njega, ne bomo ble, pa ce se mece po trepalnicah..oz.ce se, se bolj obupan ‘psihic’ obseden lahko izpade 🙂
moje skromno mnenje.

Sicer izven konteksta, ampak obžalujem,da nisem tudi sama kaj pdoobnega prebrala nekaj let nazaj. Ko me je en model že izbrisal iz FB in še kar po netu iskal druge ženske, meni pa trdil, da me ljubi, na koncu pa zaigral še silno užaljenost, ko sem ga odj… 🙂

No, @whattodo, ti si to prebral še pravočasno. Ne izgubljaj časa in energije za takšne ljudi. Ni vredno. Verjemi, NI vredno!

New Report

Close