Ko boli srce
Kot da me nekaj stiska, tišči, utripanje, razbijanje, kratki občutki razlite toplote v prsih, vročina, nelagodje..občutek, da se bo zgodilo nekaj…nekaj hudega. Naj povem, da sem ravno v teh dneh pod hudim stresom, zvedela sem zelo slabe novice zase in za mojo družino. Pri zdravniku nisem bila že zelo dolgo. Tudi pri zobozdravniku ne, čeprav bi ravno k njemu morala pod nujno. Ne vem zakaj se povezuje zobovje in srce. Mi znate povedati tudi to?
Kaditi sem prenehala pred pol leta. Že prej sem bila močnejša, sedaj pa sem se pričela vidno rediti. Dozorel je čas za dijeto. V kratkem bom stara 40 let. Upam, da sem glavno povedala in da vam je v pomoč.
Za kakršenkoli odgovor se Vam zahvaljujem in Vas lepo pozdravljam.
Vašemu postu bi najrajši dal naslov “Občutek srčne podrtije pri zdravem srcu zaradi hudih duševnih pretresov”. Upam, da se ne motim.
Pred dobo antibiotikov, se je res večkrat pripetilo, da je zbolelo srce pri hujših posegih v ustih. Danes imamo na srečo antibiotike, ki nas zavarujejo pred vnetjem zaklopk po kirurških posegih. Posvetujte se v zvezi s tem z vašim zdravnikom.
Zelo drago mi je, da ste opustili kajenje. Za hujšanje ni potrebna posebna dieta, pomembni sta le količina hrane na krožniku in izdatno gibanje.
Lep pozdrav!
prim. Boris Cibic, dr. med.
Pozdravljeni,
Imam problem že pol leta.okoli srca me boli je bolj topa bolečina, boli me leva roka(bolj notranjost) občasno bolečina v palcih in vratu.Bolečina pri srcu je včasih tudi pekoča. Naj omenim da imam blagi prolaps mitralke, vendar sam kardiolog mi je rekel da ta bolečina ne izhaja od tega. Zanima me kaj bi to lahko bilo, včasih mi srce kar naenkrat poskoči in pri tem težko diham Ali menite da gre za srce? imam 20 let. Hvala
“Bolniki” s prolapsom mitralne zaklopke so lahko daljšo dobo brez vsakršne težave. Zgodi se pa, v večini primerov zaradi stresnih vplivov, da imajo neprijetne senzacije v predelu srca ali napade nerednega bitja srca. Bolnikom včasih predpišemo pomirjevala ali zdravila proti nerednemu bitju srca. Zelo jim koristi redna aerobna vadba in športna rekreacija.
Lep pozdrav!
prim. Boris Cibic, dr. med.