Najdi forum

knjige o žalovanju

Pozdrav vsem, ki ste zašli na te strani…..

tudi sama sem se znašla tukaj in bi vas v prvi vrsti prosila, če mi lahko kdo svetuje za katerokoli knjigo, ki pomaga na poti žalovanja, kako se soočiti, kako živeti s tem in kako naj bi tudi to premagali in dalje živeli s tem…..

vsak naslov bo dobrodošel, hvala in veliko moči vsem, ki se znajdejo na tej poti……

Pozdravljena solzica!
Ker se tudi jaz spopadam z žalovanjem in smislom življenja, sem prebrala kar nekaj knjig.
Prebrala sem Pot do nebes, Pogovor z nebesi, Premagovanje žalosti od James van Praga. Te knjige govorijo o posmrtnem življenju in niso vsakemu všeč, vendar našega življenja jaz drugače ne razumem, verjamem v nekaj kar je nad nami. Meni so te knjige pomagale, sicer bi me izguba sina dotolkla. Jaz pa moram imeti upanje, ker imam še dva otroka, ki me potrebujeta.
Najdi na spletni strani Cristy Nikolič, ki pomaga žalujočim!

Moje sožalje obema, Solzica in Mami Aleks.
Prve knjige, ki sem jih prebrala po smrti moža mi je izbrala knjižničarka v knjižnici in to niso bile popularne knjige o dušah in posmrtnem življenju, ampak knjige, ki so jih napisale slovenske vdove in mame, ki so izgubile svoje najdražje. Mislim, da mi je izbrala tri ali štiri knjige, ki so mi pomagale videti, v kakšni množici sem se znašla, in so mi preprečile, da bi se smilila sami sebi. Smiljenje samemu sebi je največji sovražnik žalovanja in predvsem ga lahko podaljša v nedogled. Ena pa je bila o žalovanju in jo je napisal psihiater in mi je pravzaprav zelo koristila, ker spoznaš telesne posledica žalovanja. Tam vidiš, da je bolečina v želodcu, nespečnost, pokvarjena prebava in še marsikaj, posledica velike žalosti in se tega ne bojiš, ampak samo čakaš, kdaj bo minilo. Še zdaj sem hvaležna tisti knjižničarki.
Ogromno ostalih knjig, ki sem jih tudi pozneje prebrala, me je razočaralo, ker jim pač ne verjamem. A prebiranje mi je nekako zapolnilo čas, kar je tudi bilo dobro. Vedno pa čakaš na neko upanje, na tolažbo, in v nekaterih zgodbah nekaj tega tudi dobiš. Ena teh je od Terzanija Še en krog na vrtiljaku, ali Kolo življenja od Elizabeth Kuebler Ross.Več kot dve leti sem že sama in kot vidite, moram še vedno tu in tam na ta forum, ko je hrepenenje neznosno.

Zelo lepa knjiga je Ljubezen pa ostane (avtor MArko Ivan Rupnik)

Izvolite knjiga ki je prav priročnik in zgodba..Nebesa zdravijo

http://www.filargo.com/izdelek/761

Potovanje duš.

Zato moj moto drži, vsaj zame:

Ni smrt tisto, kar loči nas
in življenje tisto, kar druži nas,
so vezi močnejše,
nepomembne zanje so razdalje, kraj in čas.
Ostaja vez, ki nas ne more ločiti,
ki druži nas
in povezuje v duši.

Dajte prasci malo moje bloge pohvalit!!Tako lepo pišem,pa noben noče odgovarjat!

Ti klonirana Štefka… se lahko skriješ samo v kot in se sramuješ. Tako brezvesten človek, kot si ti, ma saj je škoda besed…. vse se vrne, veš, kot bumerang…. vsak dobi svoje, slej ko prej in ti nisi nobena izjema. Očitno te v življenju še ni doletelo nič hudega, ko pa te bo, si lahko le želiš, da boš imel/a nekoga, ki ti bo nudil podporo, pa čeprav bojo le Monovci.

Glede predlogov knjig. Ne vem sicer, kaka so tvoja načela, pogledi, verovanja, kakorkoli. Meni je določene, pravzaprav mnoge stvari razsvetlila knjiga Pavla Mateja Raka: Prehod duš. Zelo priporočam, če te tovrstne stvari zanimajo. Je pa res, da je treba določene stvari razčistit pri sebi…. Kljub vsemu vedenju, se na momente še danes, po malo več, kot letu dni, nekako ne morem sprijaznit v popolnosti. Te stvari rabijo čas, ampak tudi našo aktivnost.

Pozdravljena,

na spodnjem linku so zbrane vse knjige o žalovanju, ki sem jih uspela poiskati:
POGREB NI TABU – KNJIŽNICA[/url]

Za več informacij pa se lahko obrnete na ga. Elvino Babajić, ustanoviteljico portala POGREB NI TABU in vodjo pogrebne službe BABAJIĆ d.o.o.[/url]

Upam, da sem nekoliko pomagala.

LP,
Selena

New Report

Close