Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Klopova glava v koži

Klopova glava v koži

Pozdravljeni,

pred časom je mož na modu odkril že kar velikega klopa. Nespretnost pri odstranitvi je posledica tega, da je ostala klopova glava v koži. Od tega je že tri dni in nastala je rdečica ter rahla otrdlina. Ker se je klop pritrdil na tako neugodno mesto, bi se mož rad izognil pregledu pri zdravniku. Kaj je možno še storiti, da bi se klopova glava odstranila?

Hvala za odgovor.

Pozdrav!

V tem primeru se počaka, da se nekoliko vneme koža, nato se sterilno globoko izpraska glava, nato se uporabi antibiotično mazilo, spremlja se ev. širjenje rdečine v okolico.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

dober dan danes sem hotela dati mojemu mačku dati ven klopa. Ampak se je med odstranitvijo premaknil in sem mu ga dala ven temveč je glava od klopa vstala notri. Ali mi lahko date kakšen nastvet lepo prosim.

 

Lp.

Pozdrav!

Čeprav nisem veterinar- mačku!, bom odgovoril: razkužite, z iglo izbrskajte  ostanek klopa in antibiotična krema.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

pozdravljeni,

tudi jaz imam eno vprašanje.  na Vas se obračam zato ker kontakta od dermatologinje ki me je zdravila pred leti ne najdem nikjer, nasvet pa potrebujem.

stara sem 40 let in pred približno 7.imi leti so mi diagnosticirali kronično luskavico na lasišču.  takrat sem bila na dveh pregledih na dermatološki kliniki v Ljubljani, zdravila me je dr. kecelj.  predpisala mi je zdravilo xamiol in svetovala mi je tudi uporabo blagega šampona in sicer psorena.  oboje uporabljam, že kakšno leto dni pa uporabljam namesto xamiola daivobet, ker xamiola ni več v prodaji.

luskavica na lasišču se mi pojavlja približno na 3 tedne in sicer na zatilju, na levi in desni strani. v zadnjem času pa se mi pojavlja tudi spredaj in sicer na desni strani, nad sencami.

zanima me kakšen je dolgoročni razvoj te bolezni? namreč vedno ko se pojavi luskavica na lasišču zdravim kakšen teden dni ( po potrebi tudi dlje). nad sencem na desni strani se mi pojavlja po mojem mnenju prepogosto, ko nehamo zdravit se pojavi v roku nekaj dni. ponavadi ne začnem zdravit takoj, saj se mi zdi to prepogosto in počakam da se do konca razvije še drugje in potem začnem zdravit.  moje mnenje je da če že zdravimo da nima smisla da najprej zdravimo luskavico ki jo imam nad sencem, potem pa še vse ostalo, bolje je počakat in pozdravit vse naenkrat.

zanima me ali lahko pričakujem da se bo nad sencem luskavica  vedno pojavljala tako pogosto in če je to normalen potek te bolezni? sicer me ne moti, moti me samo ker se enostavno pojavi prepogosto.

hvala za Vaš odgovor.

Martina

Pozdrav!

prvo kar je potrebno povedati o luskavici je , da je neozdravljiva, na potek zelo slabo lahko vplivamo, seveda je pravilo, da je človek čimbolj zdrav, da nima kroničnih bolezni….

Takoj se bodo pojavili tisti, ki bodo povedali , da je ozdravljenje z biološkimi zdravili. Jaz temu rečem, da je izboljšanje, kar pomeni, da dokler jih jemljemo imamo luskavico skoraj brez znakov luščenja, vnetja…

Torej sem vam  hotel povedati: da, obstajajo zdravila, ki izboljšajo stanje zelo, vendar so potrebni: odločitev bolnika, odločitev dermatologa za jemanje teh zdravil doživljensko.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close