Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija klop in možna okužba

klop in možna okužba

Pozdravljeni.

prejšnji teden je moja 9 letna hčerka imela klopa. Sicer nisem čisto prepričana ali ga je dobila v soboto ali nedeljo. Opazili smo ga šele v ponedeljek in ga tudi odstranili. Včeraj (petek) popoldan je bila prisotna tudi povišana temperatura, ki se je začela s 37.3. Splošno počutje je bilo nekoliko slabše. Imela je tudi rahel glavobol (ki pa ga ima običajno ob povišani temperaturi vedno). Zvečer je temperatura narasla na 38.5. Kljub paracetamolu ni popolnoma padla. Zbudila se je tudi z vročino cca.38.5. Ponovno glavobol. Bolel jo je trebuh, slabost. Blato je bilo precej mehko. Kmalu je tudi bruhala. Sedaj ko se je zbruhala je trebuh več ne boli. Glede na simptome, ki sem jih prebrala (okužba klopa) me precej skrbi vse skupaj. Kaj svetujete?

Glavobol je zelo pomemben znak kateregakoli meningitisa. In to glavobol, ki niti malo ne izzveni po Calpolu, zelo malo pa po Brufenu. Če ima deklica torej glavobol kljub standardnim analgetikom, svetujem pregled pri zdravniku.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close