Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost klomifen-hiperstimulacija?

klomifen-hiperstimulacija?

Ima katera kakšne izkušnje s tem? Kakšni so znaki? Imam namreč grozne bolečine v spodnjem delu trebuha od 16. dne ciklusa (sedaj je 20. dan). Klomifen jemljem drug mesec 5. do 9. dan po 2 tableti. Zanima me tudi kdaj imate po klomifenu O in kdaj M?
Hvala za odgovore in lep pozdrav, Mina

Jaz jemljem Klomifen drugi mesec, danes sem deseti dan ciklusa. Ta mesec nimam nekih posebnih težav, prvi mesec se mi zdi sem pa imela kar reakcijo. Bolelo me je okoli jajčnikov ves čas, ampak se mi je bolečina zdela znosna. Ta mesec pa jajčnike stalno čutim, občasno pa me bolj “špikne” sploh če kaj nosim.
Si že vprašala ginekologa, najbolje bi ti to on povedal? Ali si bila na ultrazvoku?
LP

Ne, nisem bila na UZ – saj to je problem ker me sploh ne spremlja z UZ in ne vem, če sploh imam O. Napisal mi je za 6 mes. potem pa naj pridem nazaj, če ne bo nič.
Kdaj pa misliš da imaš ti O, meni se zdi, da nekako 6. dan po zadnji tableti.

Jaz grem ta teden na uz – trinajsti dan ciklusa in sicer prvič, ker so bilii prejšnji mesec še dopusti. Mislim da je uz potreben, sicer kako naj veš kako reagiraš na terapijo.
Glede ovulacije, mislim da jo imam na štirinajsti dan ciklusa, plus/minus par dni, to je sedmi dan po zadnji tableti. Bomo videli kaj bo pokazal uz ta teden, ali je O ali ni.
Ti pa kar pokliči ginekologa in ga vprašaj.

Sporoči kaj bo!

LP

Tudi jaz jemljem Klomifen enako kot ti z začetkom 5. dan, po 2 tabl./dan in ravno danes sem začela s tretjo-zadnjo škatlico. Imam tudi kar močne bolečine v predelu jajčnikov ampak se da zdržat. Najhuje se mi zdi 17., 18. dan potem pa nekako preneha in takrat mislim da pri meni nastopi ovulacija. To se mi je nekako pokrivalo tudi z merjenjem bazalne temperature, ki sem jo spremljala prvi mesec jemanja. Menstruacijo dobim 34./35. dan ampak na toliko časa sem jo dobivala tudi prej. Drugače se pa strinjam, da je pametno vsaj na začetku spremljati z UZ. Vem, da ti kaj dosti nisem pomagala, veš pa vsaj da nisi sama.
Lp,
Maja

To so znaki hiperstimulacije jajcnikov, in seveda imas tudi kaksno cisto, ki pa niso nevarne, saj s prvo M izginejo. To so cisto normalni znaki pri jemanju Klomifena. Pri meni je bilo enako.
lp
H

Hvala za odgovore!
Upam, da bodo ti znaki vsaj kaj dobrega :))) prinesli. Sedaj je 20. dan ciklusa, torej čez 10 dni bomo videli?
LP, Mina

POZDRAVLJENA, MAJA!
KER IMAM, PODOBNO KOT TI, DOKAJ DOLGE MENSTRUALNE CIKLUSE, V POVPREČJU 33-35 DNI, ME ZANIMA VEČ STVARI:
SE TVOJEMU GINEKOLOGU TAKŠNA DOLŽINA CIKLUSOV ZDI NORMALNA?
KDO JE GINEKOLOG, KI TE “ZDRAVI”?
KAKO HITRO TI PO OVULACIJI ZRASTE BAZALNA TEMPERATURA, V DNEVU, DVEH, TREH?
KOLIKO ČASA SE ŽE TRUDIŠ ZANOSITI?
OPIŠI MI, PROSIM , MALCE TVOJO SITUACIJO, KER ME ZELO ZANIMA TVOJ PRIMER.
LEPO SE TI ZAHVALJUJEM!
P.S. JAZ POSKUŠAM SLABI DVE LETI!

New Report

Close