KLOMIFEN
Spoštovani dr. Pušenjak!
Spet Nataša tukaj. Zdaj imam pa še eno nenavadno vprašanje.
Namreč: ker jemljem Klomifen, sem šla včeraj k ginekologinji po recept za naslednji mesec. Ko pa sem šla v lekarno, so mi rekli, da Klomifena že nekaj časa ni za dobiti. Vprašala sem še, če ga v nobeni lekarni v Ljubljani ni in so rekli, da naj kličem vse lekarne, samo težko, da ga imajo še kje.
Zato me zanima, če obstaja kakšno podobno zdravilo?
Nekajkrat sem v vaše forumu zasledila Klomid.
Pa še nekaj me zanima: koliko časa velja recept?
Hvala lepa za odgovor in lep pozdrav,
Nataša
Draga Nataša,
S klomifenom je tako. Preparat je res edini te vrste in nima nadomestila, trenutno pa je v fazi ukinitve registracije oziroma po neuradnih podatkih spet v fazi obnovitve registracije, tako da so zaloge žal v Ljubljani pošle. Uvoznik in distributer je firma Belupo d.o.o.. Poskusite najprej v kakšni “dislocirani” lekarni izven Ljubljane, potem se obrnite vsaj za informacije na firmo Belupo, kaj se dogaja in kdaj se bo situacija na trgu uredila. Več ta trenutek ne vem, sem pa prepričan, da se bo situacija uredila v kratkem, ker bi pomanjkanje prizadelo preveč žensk.
Draga Nataša,
pomagam ti lahko le s tem nasvetom oziroma informacijo, da se Klomifen lahko dobi v vsaki lekarni v Avstriji, za Italijo ne vem, v primeru, da bi ga pri nas resnično zmanjkalo, ne vem pa, kako je z receptom. Jaz sem ga kupila in plačala okoli 3000 SIT.
Upam, da sem s tem lahko kaj pomagala in da ti ne bo potrebno iti v tujino,
Veliko sreče in lep pozdrav
Pozdravljena!
Tudi jaz sem imela prejšnji teden te težave in sem sklicala skoraj vse lekarne na Primorskem.Ker pa tablete izdelujejo na Hrvaškem,sem jih tam tudi dobila.Svetujem ti,da prej pokličeš lekarno in se pozanimaš,če jih imajo,ker jih bo mogoče mag.morala naročiti,če nima zalog(da ne hodiš zastonj!)Stanejo pa 3 škatlice 265kn.