Najdi forum

Pozdravljeni!
Najprej vse pohvale vašemu forumu, ki mi da mnogo koristnih informacij in nasvetov.Ker ste mi že velikokrat pomagali, se vam ponovno oglašan z vprašanjem.
Imam PCO in endometriozo. Naredili so mi že hsg, kjer so bili rezultati v redu: nimam nobenih nepravilnosti, jajcevodi so prehodni, maternica v redu. Moževa semenska tekočina je v redu. Klomifen (50g) sem jemala že 1 mesec lansko leto, a mi je povzročil ciste. Z ginekologom sva se odločila, pa zaradi pozitivnega izvida hsg, poizkusiva s Klomifenom še enkrat. Prvi dan zadnje menstruacije je bil 26.3., klomifen sem jedla (po eno tableto) od 5. do 9. dne ciklusa. 12.4. (17. dan ciklusa)sem imela vaginalni ultrazvok, ki mi je pokazal ovulacijo na levem jajčniku, ki naj bi bila pred 12 urami ali v roku 12 ur.Vse lepo in prav, vendar še do danes nisem dobila značilne sluzi za ovulacijo, nobene napetosti v prsih ne čutim, edina stvar, ki je drugačna je špikanje(kot z iglo) v levem jajčniku.Sedaj sem si 3 dni merila temperaturo zjutraj, ki je bila od 36,2-36.3. Vem ,da bi si jo morala meriti ves ciklus, vendar, če bi že imela ovulacijo, bi se mi temperatura že morala dvigniti in bi bila torej poprej pod 36 stopinj, kar pa je malo verjetno, ker je moja temperatura ponavadi 36,3. Zaradi temperature sem čisto zaskrbljena, saj mi kaže, da ovulacije kljub vsemu ni bilo. Kako pa je potem možno da jo je doktor kljub temu videl. Rekel je celo,da je 100%, da jo imam. Ali torej lahko verjamem temperaturi?
NAjlepše se vam zahvaljujem za odgovor, ki upam ,da me bo končno vsaj malo pomiril. Lep pozdrav in še tako naprej!
Maja

Draga Maja,

zakaj si na sto načinov določate plodne dneve, če ste imeli UZ? Če je zdravnik z UZ videl Graafov folikel, ki je nato izginil, potem je ovulacija bila in 14 dni po njej boste bodisi dobili menstruacijo ali pa ste noseči (pod pogojem, da ste imeli vsaj nekaj ur pred ovulacijo spolni odnos – po ovulaciji je ponavadi prepozno). Temperatura je pomožno sredstvo, ki je za domačo rabo v primeru, da ni na voljo “high tech” pomoč, kakršen je npr. UZ.

New Report

Close