Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika kljub lečami – slab vid

kljub lečami – slab vid

Spoštovani!

3 leta nosim leče (CIBA-Focus)-enomesečme (BC: 8.6, DIA:14.0.,PWR: -1.50 => karkoli to pomeni), tekočino pa Opti-free (alcon). Prešla sem iz dioptrije -1,25 na -1,50. Sedaj opažam, d a kljub vstavljenim lečam vidim slabo in da kar naprejm “mežim”, da se mi vid izbistri, saj vidim megleno. Ali mi lahko priporočate dobrega optika na Celjskem ali Šmarskem območju, saj sem z nekaterimi imela že slabe izkušnje (namesto leč za očala -1,25 so mi dali -1,0, tako da očala sploh nisem mogla nositi).

Glede sončnih očal, sem zasledila vaš odgovor, da nekatera delujejo kot da imajo dioptrijo. JAZ SEM si nabavila Oxydo (Italijanska firma) pri optiku v Žalcu, pa imam občutek kot da so z dioptrijo . Cena: 16.000,00 SIT

Ali so to OK očala ali ne?

To je zelo nehvaležno dejanje, kaj če vam priporočam ravno optika, pri katerm ste bili. Zato me raje pokličite in vam bom po telefonu svetoval.

Pri vas je potrebno najprej izmeriti pravilno dioptrijo za leče in šele potem lahko ugotavljamo, če vam sončna ustvarjajo dioptrijo. Znamka očal ni slaba, da bi se ji to pripetilo, vendar je potrbno vseeno preverjati od primera do primera.

Lp.

P.S. telefonsko najdete na:

New Report

Close