Najdi forum

Klematis. Saj sploh ne vem ce sem prav napisala. Naj bi bila vzpenjalka. A jo kdo ima in kako je zadovoljen. Jaz bi jo posadila ob pergolo na teraso.

Imam ga že nekaj let…Po mojih izkušnjah je na začetku oz.prvo leto dokaj občutljiv in potrebuje kakšno dodatno zaščito pozimi.Zdaj se je prav lepo razrasel in v času cvetenja neznansko lepo diši….

Ali srebot. Obstaja zelo dosti različnih vrst in je po mojem mnenju najlepše cvetoča vzpenjalka. Moj ima velike rozavijolčne cvetove in cveti junija. Pri njih moraš paziti, da je zemlja nad koreninami vedno zastrta. Okoli posadi plazečo rastlino. Zahteva “noge” v senci.
KAR NABAVI SI JO, BOŠ ZADOVOLJNA!
Lep cvet
Alenka

Okrasni srobot. Zelo je odvisno katerega si boste nabavili. Nove vrste- hibridne so takšne da cvetijo skozi celo leto in imajo zelo velike cvetove vseh barv, najpogosteje vijolične, roza ali bele. Te hibridne sorte znajo biti občutljive. Če jim ne odgovarja zemlja, lega ali karkoli drugega se sploh ne primejo ali se posušijo čez nekaj časa.
Druga možnost je, da posadite nehibridni srobot. Ta ima manjše roza cvetove in cveti enkrat pomladi. Takrat ga je en sam cvet, s čimer se hibridne vrste ne morejo primerjati. Hitro raste, moj je v dveh letih priplezal in se razširil po ograji v prvem nadstropju. Raste pa zelo na gosto, tako da je poleti pod njim zelo prijetna senca (imam ga napeljanega preko kovinskega ogrodja).

New Report

Close