Najdi forum

kje rastejo borovnice

Pozdravljeni nabiralci gozdnih sadežev!

Ali bi mi kdo zaupal, kje bi se dalo nabrati nekaj borovnic.

Hvala za morebiten odgovor !

V gozdu ali pa na planinskih jasah

Prehodila sem veliko gozdov in obiskala mnogo planinskih jas, toda borovnice le niso v vsakem gozdu ali na vsaki planinski jasi.

Rada bi vedele bolj konkretno, kje bi se ta slastni sadež nabralo.

Že ves dan iščem in brskam, kje neki bi bil tisti gozd in pa tista planinska jasa, kamor bi jutri zarana šla nabirat borovnice.

Šla bom v gozd ali na planinske jase, jutri zarana bom šla do Krnskega jezera, mogoče bom tam zgoraj, ko strmina popusti in se steza prevesi proti koči pr Krnskem jezeru, ki je seveda še nekoliko dlje od koče, našla kaj borovnic.
Bi šel kdo z menoj, nabrala bova borovnic-če jih bo seveda kaj in ji odnesla domov, da naredimo še nekaj borovničevca za morebitno trebušno obolenje in za dobro voljo.
Še je čas, da se mi kdo pridruži na poti v neokrnjeni planinski svet.

Sem dobila družbo. Kar nekaj se nas je zbralo in smo šli iz Lepene do Krnskih jezer. In tam na vrhu, kjer se steza prevesi h Koči, rastejo borovnice. Kar obilo plodov je tam v bližini postaje tovorne žičnice. Mi smo jih nabrali vsak eno dobro pest.Sedem nas je bilo. So precej debele, pa še zorijo.Za pokušino bo dovolj, naj jih naberejo še drugi.
Bilo pa je vroče, ko smo šli od Koče proti Krnskemu jezeru, je sonce žgalo z vso svojo močjo. Pot se nam je cedil z obraza, smo se pa malo ohladili v jezeru in z nekaj drobtinami kruha nasitili še ribice, ki so zvedavo hodile okrog nog, ko smo jih namakali.
Janoš, hvala za nasvet, da rastejo borovnice v gozdu in na planinskih jasah, toda te, ki smo jih mi nabrali, rastejo ob grmovju.

New Report

Close