Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Žalovanje in slovo Kje najti pomoč ob izgubi svojcev?

Kje najti pomoč ob izgubi svojcev?

Lep pozdrav vsem!

Zanima me če kdo ve za koga,ki pomaga na območju Ljubljane,pri izgubi najbližjih.Sama si več ne znam pomagat.26.1. je minilo 3 leta,kar sem izgubila teto za katero sem bila vse in ona zame,pred 3 dnevi pa smo pokopali še babico :(…ne znam se spopadat z bolečinami svojcev…hudo mi je ko pomislim na to,da jih ni več ob meni…pred 3 dnevi sem na pogrebu padla v velik šok in nisem nikakor prišla k sebi…doma me ne razumejo,zakaj toliko prejočem in sem neprestano slabe volje,ter napeta…skušam se izogibat ljudem,da jim ne bi bila v napoto,vendar mi ne uspe…rada bi da bi mi nekdo pomagal strokovno,mi svetoval kako naj se s tem soočam…vem,da mi jih nič več ne bo povrnilo nazaj,vendar rada bi to naredila zase,a sama ne znam….če veste za koga na območju Ljubljane,mi prosim priporočajte….vsak vaš nasvet bi mi prišel prav…Lep pozdrav in se opravičujem,ker sem bila dolga.

Iskreno sožalje.

Pokliči prof.dr. Onjo Tekavčič Grad, dela v Lj. in se ukvarja prav z ljudmi, ki so koga izgubili. Telefonska št. 01 5874910

Upam, da ti bo pomagalal.

Srečno

Pozdravljena!

Pred šestimi leti sem izgubila najprej mamo, čez pol let še moža in iz lastnih izkušenj vem, kako se počuti kdo , ki izgubi osebo, katero ima neizmerno rad, mu pomeni vse…Ne res se ne da ustaviti solz, še vedno upaš, da se bo oseba vrnila..
Takrat sva obe z hčero, hči je bila takrat stara 13 let, poiskale pomoč pri Hospicu, organizaciji, ki pomaga na smrt bolnim in svojcem ob izgubi.Če ne bi bilo njih se nikoli ne bi pobrale in ostale na tabletih
saj je zdravstvo prepričano, da moraš ob izgubi jemat velike doze pomirjeval, ki pa niti slučajno ne zaležejo.Srečanja potekajo enkrat tedensko, pod vodstvom prostovoljcev- zdravstvenih delavcev.Skupina je sestavljena iz 8 oseb, ki so izgubile koga.Na srečanjih ni nobenih pritiskov kakšnih psihiatrov ampak izkušnje posameznikov, kako kdo sprejeme in kako se pobiramo.Tečejo solze, verjemte, ampak meni je pomagalo brez kakršnih koli tablet. Hči je sodelovala v skupini najstnikov in na koncu so šli za 3 dni na tabor kjer so izlili svojo bolečino.
Sedež Hospica je na Dolenjski cesti, upam, da še.
Želim da se poberete, osebo , ki ste jo imeli radi pa boste itak nosili v srčku.
Lep pozdrav

Hvala za nasvet in lep pozdrav!

New Report

Close