Najdi forum

Treba bo zamenjat devize iz štomfov v eurote. Svetujejo nam, naj položimo devize na banko, ker nam potem ne bodo zaračunavali provizije. Baje da bo ta provizija med 2 in 4 % vrednosti. Ampak še vedno me zanima, KJE JE TU FINTA, s katero nas bodo banke zopet nategnile? Any comments?

Dragi MIškolin!
Zadeva je čisto preprosta. Ne gre za kako natego. Gre predvsem zato, da s tako finto, dosežejo, da čimveč ljudi, prinese denar v njihovo banko. Računajo, pa seveda na to, da ga po menjavi le ne bodo vsi dvignili in ga zopet stlačili v štumfe. To je moje mnenje.

Lp, Jana

Sicer ne vem veliko o dogajanju “tamo daleko”, ampak na prvi pogled je fint
kar nekaj.

1. Odprtje devizne knjizice je vsaj vcasih stalo nek drobiz,
2. Na devizni knjizici mora ostati minimalna vsota (vcasih je bila 200 DM) in predvidevam, da mnogi drzavljani po odprtju ne bodo takoj po izvrseni zamenjavi devizne knjizice spet zaprli,
3. Ta denar bo preprosto nekaj casa na banki, s cimer tudi zasluzijo.

Tommy

Vcasih=2 leti nazaj.

Meni se zdi, Tommy, da 2o dem, Ja, to pa kar lepo nanese 🙂

Lp, Jana

Odgovor je finte ni… Ce nocete zamenjat mark jih tudi ne rabite. Ampak cez par mesecev jih boste lahko samo se dali v okvir, ker ne bodo nic vec vredne.

Mene pa zanima, zakaj imate devize sploh v nogavici…..saj ne živimo v srednjem veku…..tam vam tudi propadajo, saj imajo tudi zahodne države inflacijo, sicer dosti nižjo, pa vendar 1 do 4 % na leto….torej realno izgubljate…..kaj se bojite, da vam bo država denar pohopsala, dajte no dajte……kapital mora delati kapital-denar dela denar…..če ga obračaš, če ga imaš v nogavici pa samo propada………no komentirajte prosim, zakaj ga nimate na banki…..me prav zanima……..

Odprtje devizne knjizice je brezplacno (vsaj v moji banki je bilo tako), ker gre za “star nacin poslovanja” (t.j. na knjizico). Odprtje deviznega racuna pa mislim da nekaj stane.

Ja spoštovani gospod Jože, saj veste kako je, denar je še vedno najbolj “ziher” v štumfu. Zadnji dogodki to potrjujejo, kar poglejte primera Volksbanke ( oz. njene podružnice) v Celju, ali pa primer izplačevanja nagravžno visokih izplačil nekaterim gospodom, ki so samo sedeli v nadzornih svetih izpostav Nove Ljubljanske banke po ZDA, Švici, Nemčiji itd…. ! Kaj si naj človek, ki dobi mesečno tistih 1500 DEM ( no nekateri tudi več) plače misli o tem? Kdo lahko garantira, da ne bodo podobni gospodje nekega dne pohopali ali kako drugače odtujili denar in svoje komintetente pustili na cedilu.
Me pa nekaj drugega bolj zanima: Kako se bodo po novem letu npr. Angleži poslovili od svojega funta, pa Nemci tudi niso ne vem kako navdušeni, da ne bo več njihove Marke. Za ostale sicer ne vem, vem pa ,da bodo v teh državah imeli prekleto velike težave, da bodo prepričali svoje državljane, da je definitivno konec njihovih stabilnih valut. EU = sux.

banke, za katere jamči država, so varne banke……saj jaz nisem kakšen zadrt državni birokrat, da bi navijal za varčevanje v bankah (imam svoje podjetje), ampak meni se zdijo banke, za katerimi stoji država varne banke……

Anglezi se z novim letom ne bodo poslovili od funtov, nemcev, francozov, italijanov in drugih pa ne bo nihce vprasal. Marke, lire, franki in druge valuto bodo veljale le se nekaj mesecev, nakar bodo brez vrednosti.

Zaradi afere v Volksbanki pa tudi vi g. Posavec ne bi izgubili niti marke. Vase vloge so zavarovane in vracilo je jamceno s strani drzave.

Mislim pa da v stumpfih marke tudi niso kaj posebej varne, kar prehitro dobijo noge. Oziroma se nam, ko cujemo, da so nekje oropali hiso in pri tem odnesli par tisoc mark, to ne zdi nic cudnega.

Jože, sej tisti štumf je samo prispodoba. Denar lahko daš tudi v sef, skupaj z ostalimi pomembnimi dokumenti (pogodbami…). Jaz bankam ne zaupam, niti tolk, kolikor je za nohtom črnega. Če so sposobni nategnt stotine hrvaških državljanov, kje piše, da nas ne morjo. In tu me prav mal briga meddržavna politika, banka je banka, zaupaš ji denar – oni te pa nategnejo. So tudi dosti bolj varne naložbe denarja, kot je banka (npr. nakup nepremičnine – pa lepo oddajaš garsonjero). Banke nas po moje samo izkoriščajo, skupaj z raznimi APP-eji. Poglejte samo visoke provizije za vsako pasjo figo, pa morilske kredite, ki jih stokrat preplačaš, da ga pa dobiš, moraš najmanj otroke zastavit… Da ne omenjam vrst, kjer zgubljaš ure časa, da ti potem še ne znajo razložit kakšne osnovne stvari…

> Zaradi afere v Volksbanki pa tudi vi g. Posavec ne bi izgubili niti marke.
> Vase vloge so zavarovane in vracilo je jamceno s strani drzave.

🙂 Vsemogocna. Ki ima vedno denar kar sama od sebe. Samo da je to nas denar, ki smo ji ga dali v varstvo, da bi z njim svinjsko drago placevala nadzorne kadre pri BS (Banki Slovenije), ki naj bi potem svoje place opravicili s preprecenjem tako visokih skod…

Ne poznam sistema zavarovanja, ampak, ce bo morala posredovati drzava gre v vsakem primeru ne le za Posavcev denar, ampak tudi mojega in tvojega…

Tommy

Morda jih pa zanima koliko ima kdo pa bo potem naenkrat kak preispevek ( beri davek na kapital ) treba ljubi državici nakazovat.Kako ti naj pa pošljejo račun za stanje v štunfu??,torej najprej pokaži kaj imaš potem pa po prstih.Samo ena od teorij.O nadzoru pa samo VRANA VRANI NI ŠE NIKOLI……naprej pa tako veste.
LP ND

Posredovati bo moral lastnik, to je avstrijska Volksbank, ki je izgubila dve tretini svojega kapitala. Res pa je, da ponavadi vedno in vse napake placamo mi, davkoplacevalci oz. bodo placali nasi otroci oz. vnuki

Vsaka banka je zavarovana. Kako pa misliš, da bi banke drugače preživele, ko jih vsake toliko časa nekdo okrade za nekaj milijonov. Po nekaj letih to znese zelo veliko denarja. Zato se tudi ne sekirajo tako zelo.

Osnovna dejavnost bank je posredovanje strahotno neugodnih kreditov.
Šele sedaj, ko je zakonsko določeno, da morajo banke uporabljati za nudenje kreditov podatek o “efektivni obrestni meri”, kjer so razvidni vsi pripadajoči stroški, je moč videti, na čem se pasejo banke in dve tretjini preveč zaposlenega balasta.
Za kredit 15.000 DEM zahtevajo garancijo hipoteko! in podobno.
Problem je v tem, da svetovalci v banki niso svetovalci ampak uradniki, ki prodajajo “drek za med”. In banke niso banke ampak hranilnice. Hvalabogu prihaja konkurenca EU! Vsaj administracije bo manj. lep dan, Andi

New Report

Close