Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje Kje dobiti podaljšan razpršilec za steklenico ?

Kje dobiti podaljšan razpršilec za steklenico ?

Spoštovani,
ker delam v tujini, sem zaradi problemov v ustni votlini od tamkajšnje zdravnice prejela Xylocain Pumpspray – dental 10 % Lidocain. Takoj za tem sem šla v Slovenijo (dopust), vendar sem šele sedaj ugotovila, da je priložena le 1 plastična podaljšana cevka z razpršilom, za katero pa izrecno piše, tako na embalaži, kot v navodilih, da je samo za enkratno uporabo in jo je treba takoj po uporabi odstraniti in da je možno dobiti oz. kupiti nadomestne cevke.
Zato me zanima ali v Sloveniji obstajajo kakšne nadomestne cevke za ta izdelek? Prilagam sliko vsega, kar je bilo priloženo v embalaži – spodaj pod rdečo povezavo “prilozen”. Čudi me, da ni bilo priloženega še “navadnega” razpršila.
Sicer mi ni jasno, zakaj vsepovsod izrecno piše, da je priložena cevka samo za enkratno uporabo. Nenazadnje ima ta steklenica 50 ml.
Imam pa laične pomisleke, da mogoče kakšna sestavina v tej tekočini učinkuje na plastiko, ali je to možno, saj se mi to zdi edini razlog za takšna navodila? Kakšno je vaše mnenje?
Vljudno prosim za nasvet, kje bi lahko v Sloveniji dokupila kakšen razpršilec za to steklenico?
Ali bi bilo možno uporabljati tole tekočino tudi brez te podaljšane cevke oz. ali bi bila kompatibilen kakšen navaden razpršilec za to steklenico?
Za vašo pomoč in nasvet se vam zahvaljujemo in vas lepo pozdravljam!

prilozen

Spoštovani,
gre za zdravilo namenjeno za uporabo v zdravstvenih ustanovah, kjer gre za uporabo pri več pacientih. Včasih so nastavke sterilizirali, sedaj pa so navodilo spremenili in gre za nastavke za enkratno uporabo. Enkratna uporaba je predpisana zaradi zagotavljanja mikrobiološkim zahtevam, ne zaradi morebitnih interakcij med podaljškom in vsebino. Nadomestne cevko so na voljo pri dobavitelju, v lekarni se lahko dogovorite, da vam jih naročijo.
Lep pozdrav

New Report

Close