Najdi forum

Niti ne vem točno, kako bi vprašala, saj mi področje mamil kot laiku ni dovolj poznana;poznam le nekaj splošnih ugotovitev in načel tega področja. Vem, da sta hči in zet občasno uživala travo, če je bilo tudi kaj drugega ne vem. Zet še vedno kadi, zvija, kar kadi zelo smrdi, kadi zunaj. Vendar… iz njunega stanovanja zelo smrdi, po kislem, jedkem vonju, kot bi prižgal gnijočo travo. Naj povem še, da sta prišla v čisto urejeno stanovanje, po tednu dni pa takšne vonjave. Skrbi me, ker čutim, da je to tema, kot češ, kaj se ima stara za vtikat, boš krojila najino življenje, kaj naju kontroliraš…. Hči svojega fanta močno ščiti (kar je tudi prav), vendar mislim, da je močno pod njegovim vplivom in mislim, da ne vidi, kaj uživa fant. Mislim, da ni samo trava. Sedaj pa me zanima, če zadeve prideluje doma, kaj ima lahko tako močan oster, kisel vonj, kako začeti pogovor (to bi rada speljala tudi, če bi se hči zaradi tega odselila ali prenehala govoriti z mano – tega me ni strah), pa vendar, ne znam…. Zakaj takšne slutnje? On ves čas pokašljuje, pokadi polovico papirčka (rjave barve), se trese, je v svojem svetu, ne ukvarja se z nobeno stvarjo, niti ne vem, da bi ga kaj zelo močno zanimalo, oz. ga zanima le znanstveno delo, govori hitro, raztreseno, hči pa je stalno utrujena, oba se sicer nekaj trudita, vendar kot bi brcala v prazno.

Pozdravljeni,

Niste sicer omenili katerih let je vaša hči, vendar po vašem opisu sodeč sta oba z njenim partnerjem dovolj stara za kakšno primerno zaposlitev. Kakor situacijo opisujete, se s tem sploh ne ukvarjata. Kar se droge tiče, pa se lahko kadi tudi kakšna druga subsanca, ne samo marihuana. Po barvi sodeč bi lahko kadil tudi hašiš, t.j. izvleček iz konoplje v obliki trdne snovi rjave barve, kadi pa se lahko tudi heroin in ne samo vbrizgava. Verjetno pa je, da uživa res kaj močnejšega od zgolj marihuane.Več opisov drog lahko najdete tudi na tej povezavi: http://www.drustvo-up.si/content/15-droge

Glede vaše hčere bi povdarila samo še to; velika možnost je, da svojega partnerja ščiti, ker ima tudi ona že težave z zasvojenostjo; zasvojena oseba pa se zelo bori, da ne ostane brez svojega objekta/predmeta zasvojenosti, kajti po tem bi se morala soočiti s tem, da je zasvojena in da bi bilo potrebno nekaj spremeniti.
Druga opcija pa je, da si tudi sama zatiska oči pred tem kako globoko v zasvojenosti je partner in zato odreagira tako obrambno-napadalno ko nanese beseda nanj.
V vsakem primeru bi vam svetovala, da v kolikor bosta živela na vaših plečih, razmislite o tem ali in koliko časa boste to pripravljeni še tolerirati. Vsekakor bi bilo dobro, da v vaši hiši postavite vi pravila, kako želite, da se drugi obnašajo pod vašo streho! V kolikor vam ne bo uspelo, vam svetujem, da se obrnete na kakšno od ustanov, ki imajo skupine za svojce zasvojenih, ki vam bi s svojimi izkušnjami morebiti lahko pomagali. To sta Društvo Projekt človek ali Zavod Pelikan Karitas.

Če potrebujete še kašno informacijo, pa lahko vprašate tukaj ali mi pišete na:[email protected]. Pa veliko sreče pri razreševanju vaše družinske situacije vam želim!

--- Klementina Sambolič, magistra znanosti, zakonska in družinska terapevtka http://zavod-druzinskaharmonija.si/

po kislem ima vonj HEROIN in ne hašiš!!! lp

Hvala za vašo dopolnitev. Če ste opazili sem tudi sama omenila možnost heroina.

--- Klementina Sambolič, magistra znanosti, zakonska in družinska terapevtka http://zavod-druzinskaharmonija.si/

New Report

Close