Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Kirurški posegi v gnojno dlesen in lažja do srednja športna aktivnost.

Kirurški posegi v gnojno dlesen in lažja do srednja športna aktivnost.

Spoštovani!

Ravnokar si zdravim gnojno dlesen pri specialistu kirurgu. Naredil mi je incizijo in enkrat do sedaj zamenjal tiste trakce. Čakam na ekstrakcijo zoba in korenine in medtem uzivam antibiotike (amoksiklav). Sem precej fit oseba ,star 33 let , v zadnji fazi priprav na polni maraton. Zanima me ali lahko kljub omenjenim dejstvom treniram na odprtem z lazjo inteziteto? Kako nevarno je to ob dejstvu da sem na antibiotikih in npr. da je vreme še dokaj hladno ali kot npr. danes zelo piha.

Bi mi priporočali popoln pocitek, ali se npr dobro zavijem okoli glave in poskusam manj dihati skozi usta, tečem v pocasnem ritmu? Hvala za odgovor.

Spoštovani,

med infekcijo odsvetujemo naporne telesne aktivnosti. Bakterije so lahko prisotne v krvi še 48 ur ali več po začetku zdravljkenje, kri jih raznese do oddaljenih tkiv. Ob hitrem toku krvi pride do mikropoškodb žilnih sten ali celo srčnih zaklopk, tu se lahko naselijo bakterije.
Med virusno okužbo lahko pride do vnetja srčne mišice in nepopravljivih okvar, ki lahko vodijo tudi v presaditev srca.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close