Kinderhotel v Avstriji
Živio!
Ne vem, če se bom vseh sploh spomnila. V večini Kinder-hotelov smo bili pozimi ali zgodaj spomladi. Za otroke je res tako poskrbljeno, kot obljubljajo.
Najlepše spomine so mi pustili:
– Aparthotel Theresia (Saalbach-Hinterglemm), kjer imajo fantastične bazene, savne, igralnice, …
– Familienhotel Hauser Kaibling (Haus): izjemna prijaznost osebja, lepa igralnica, velikanske sobe,
– Pumuckl Familienhotel (St. Lorenzen)
– Familienclub Petzenkönig (Koroška, St. Michael – pod Peco): veliko igral, jezerce, polni penzion, se mi zdi, da je bilo “all included”
– Heidihotel Falkertsee (mir, mir, na cca 1700 m, sprehodi, igrala, bazen, ogromna igralnica v kleti)
– Familien und Erlebnisland Kreuzwirt (Belopeška jezera – izhodišča za poletne izlete)
– Berghotel Hinterstoder (nad Windishgarsten – Zgornja Avstrija), dopust na 1500 m, ogromna igralnica, zdi pa se mi, da je v zadnjih letih odprt samo še pozimi
– Baby und Kinderhotel Hagleitner (Zell am See) – fantastičen hotel, veliki apartmaji, savne, bazen, super igrišče (zunaj in znotraj), živali, …. poleti kopanje v Zell am See-u, stalno smučanje na Kaprunu, možnost številnih izletov v gore…
itd…..
Kateri Kinder hotel pa je aktualen?
Pozdrav!
Nina
Posurfaj! Imajo svoje strani in po mojih izkušnjah so že običajni hoteli več kot otrokom, tudi dojenčkom, prijazni. To z gotovostjo trdim za Štajersko, Burgenland (Gradiščansko), Spodnjo in Zgornjo Avstrijo, deloma tudi Dunaj in Salzburg (predvsem manjši zasebni hoteli), kako je s Tiroli in Koroško v visoki sezoni iz izkušnje ne vem. Imajo pa tudi v najbolj zahojeni vasi na najbolj zahojenem gričku na koncu sveta previjalno mizo, stolčke za hranjenje, otroško posteljico, kotičke za dojenje in v 90% tudi vrtiček ali teraso z igrali. Enako velja za bazene, ki so razen v predpotopnih termah ob slov. meji, vedno opremljeni z igrali za otroke, in so pretočni (voda v njih stalno kroži, ne stoji) ter z ogrevano navadno (ne termalno) vodo. Tudi hrana je otrokom primerna, tako po sestavi kot po porcijah. Drugače pa ti bodo z veseljem razložili vse na dolgo in široko, če jih pokličeš. Večinoma govorijo še vsaj dva tuja jezika. Za razliko od nas njihova obljuba in beseda velja. Če za nekaj rečejo, da imajo, potem zagotovo imajo in ne bo “v zadnjem trenutku” zmanjkalo. Če nimajo, to povedo, in bodisi poskušajo to dobit ali pa povedo, da žal ni in moraš prinest s sabo.