Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Kilogrami

Kilogrami

Zanima me koliko kilogramov lahko največ shujšaš?

Če mi lahko odgovorite na splošno.

Hvala

Izračunajte si BMI (body mass index), formula je : telesna teža v kg, ulomljeno s telesno višino v m na kvadrat. Rezultat naj bi bil nekje med 20 in 24, tej teži se poskušajte približati. Zelo hitro hujšanje je največkrat na račun izgube vode in je prisotno na začetku vsakega dietnega režima. Resno, stabilno hujšanje naj se giba nekje 2-3- kg na mesec in ne več, do želene meje.

Spoštovani!

Kaj če je ta indeks pod 20, naprimer 18? Je lahko nevarno za zdravje, je možno da je oseba anoreksična?

Hvala za odgovor in lep dan želim.

Kaj ko s telesa gre voda lahko potem s stabilnim hujšanjem shujšaš nekje med 10 in 20 kilogrami na mesec ali dva? To vprašanje me zelo zanima ker je moja prijateljica v zelo kratkem času shujšala 25 kg.

Seveda je tudi to možno, vendar je na osebo vedno treba gledati celostno. Adolescenke izrazito gracilne konstitucije imajo lahko BMI okrog 18, za odraslo žensko pa je to znak, da je presuha.

Hujšanje po 10 kg na mesec je pretirano in zanesljivo ni zdravo. Npr. izguba 5 kg v prvem mesecu, potem pa počasi po 2 – 3 kg navzdol, seveda je tudi odvisno, pri kakšni teži nekdo starta. Osebe, ki imajo BMI nad 30 (zelo debeli) lahko na začetku hujšajo hitreje, vendar bistvo hujšanja, kot smo že večkrat povdarili na tem forumu, je sprememba načina življenja in prehrane, če želimo potem pridobljeno novo podobo tudi naprej ohranjati.

New Report

Close