Kilogrami
Nobene informacije ni od kake aprilčice! Me smo zdaj noseče predvidevam od 13 do 17 tednov.
Jaz sem 15 tednov – 3 kg.
Nabrani so (kilogrami) od sladkarije ker mi je še vedno full slabo. Mala oz. mali (?) zdaj namreč tehta šele okoli 300 gramov. Nisem pridna, saj vem. Na koncu bom kot avtobus, če se nekako ne ustavim s to nutello, piškotki in čokolado.
Ampak kakooo? Že nenoseče punce mi jamrajo, da ne morejo manj jest. Jaz pa samo s sladkarijo za kake pol ure premagam tisto grozno slabost. Meni je slabo kar tja do 12.ure dopoldne, prej mi je bilo pa po cel dan.
Res me zanima, če je kateri aprilčici tudi tako zelo narasla teža. Pri meni je ginekologinja kar debelo pogledala, ker sem sicer že 6 let na isti teži. Normalno je npr. da se tja do 20 tedna še nič ne zrediš!
Hej naj te ne skrbi! Sem sicer januarka, ampak sama sem sezredila čisto isto kot ti sedaj – v istem obdobju. Na mesec pridobim že od vsega začetka pb.1 kg, no do sedaj. Zdaj sem v 7 mes.in imam dodatnih 8 kg. Brez skrbi!!! Ti samo jej, samo čimmanj sladkarij, če gre. Jaz osebno jih nikoli nusem marala in tudi sedaj me ne prepričajo najbolj.
Kolikor jaz vem, je za suhice in punce manjše rasti (okoli1,60m) normalno, če se zredijo samo 6 kg, velike punce pa se lahko zredijo tudi 18 kg pa še ne bo nobene panike zaradi krvnega sladkorja. Mislim, da imaš podatke o zgornjih in spodnjih normalnih mejah v materinski knjižici.
Zadnjič je bila pri ginekologinji punca, noseča 6 mesecev, ki se je zredila le 3 kg. Bila je kot rožica, poskočna, zadovoljna, nič utrujena nič oteklih nog… Ne moreš verjet.
Dostikrat v kakšnih revijah piše, da bi se naj suhice zredile malo več, močnejše pa manj. Kaj pa pravijo zdravniki pa ne vem. Tukaj pa je tabela, ki je še v starejših materinskih knjižicah.
teden nosečnosti , min. , povprečje , maks., (kg)
12 , 0 , 1 , 3
16 , 0 , 2 , 5
20 , 0 , 3 , 6
24 , 1 , 5 , 8
28 , 3 , 8 , 11
32 , 6 , 10 , 13
36 , 7 , 11 , 15
40 , 9 , 12 , 18