kemoterapija- nosečnost
Imam eno vprašanje.
Sem noseča in moja mami bo v bližnji prihodnosti deležna obsevanja in kemoterapije. Kljub temu, da jo imam zelo rada in bi ji rada ves čas stala ob strani se moram pozanimati tudi za vplivanje kemoterapije oziroma obsevanja na mojega nerojenega otroka.
Nekje sem zasledila (nekaj let nazaj), da naj se nosečnica tisti dan, ko je bolnik obsevan, izogiba tesnemu stiku z njim.
Če le kdo ve naj mi prosim razloži, ker v prvi vrsti moram zaščitit svojega otročka.
Kot vem, ni bojazni pri KT ali obsevanju… vsekaor pa naj se mama pozanima pri onkologu, da boste imeli najbolj verodostojen odgovor, saj le on ve, kako jo bodo zdravili oz. na kakšen način.
Vse dobro mami, tebi in mali pikici. 🙂
Kristina
Tažanino vprašanje je povsem na mestu, saj pri nekaterih oblikah onkološkega zdravljenja ali diagnostike dejansko za kratek čas odsvetujejo stike z malimi otroci in nosečnicami. In prepričana sem, da Tažani vsekakor ni vseeno. Ne za za svojega nerojenega otročka, ne za svojo mamo.
Tažana, dobro porihtajta z mamo in javi, kako ji gre.
Pozdravčke, Kristina
zanimivo mnenje. No moja mami jutri začne s kemoterapijo. Naj povem da jo imam neizmerno rada, da mi je strašno hudo ko se zavedam da jo zaradi obsežnosti bolezni lahko vsak čas izgubim. In do sedaj jo vsak dan objamem in ji pomagam nesebično. Do mojega nerojenega otroka pa moram biti odgovorna, kot je bila moja mami vedno do mene.
Mislim, da vsaka mama ve, da je njena novo ustvarjena družina vedno na prvem mestu in najpomembnejša, mojim staršem sem vsak dan s svojim bivanjem pokazala, kako hvaležna sem jim, da sta me vzgojila v tako dobro osebo, vendar ko sem se odločila za svojo družina sta sprejela dejstvo, da sta postala moja druga družina- kar pa ne pomeni da ne morem imeti vseh enako rada!
ali poznate to misel:
“mati, ki ima več otrok ima lahko vse rada enako intenzivno, kot prvega, ker se njena ljubezen veča, veča in veča.
Če imaš tako veliko srce imaš lahko prostor za vso svojo družino ne samo za delček.”
Želim vam, da boste imeli vse tako radi in da bodo tudi drugi imeli tako radi vas- kajti le to je pomembno, da lahko nekomu nesebično pomagate!
Naj še odgovorim, da ima tudi moja mami rada mene in mojega otroka in si tudi želela ne bi slabo vplivat na svojega vnučka. Saj zaradi tega ne bi bila sama ima še veliko dobrih ljudi ki ji stojijo ob strn. in nekaj ur brez mene ji ne bi bilo hudo- ker ve kaj čutiva druga do druge!
Lep pozdrav…
No, pa je tu zopet pametna Tina C. Tudi jaz mislim, da je Težanino vprašanje povsem na mestu.
Ne vem sicer, za koga bi ti umrla, Tina C, ampak tvoje pisanje na forumu Ko starši žalujejo je že pokazalo, kakšna oseba si, in dvomim, da bi se stiskala zraven kogarkoli, ki bi zbolel za tako zahrbtno boleznijo.