dr. Leskovšek,
prosim za pojasnitev kožne anomalije(keloid), ki je podobno ”divjemu mesu”. Zrasel je iz ranice, za katero se ne spomnim več kako je nastala. enkrat sem si že dala odstraniti tak izrastek , a se je brazgotina ponovno vrnila in to veliko večja(na področju prsi). Dermatolog me je zdravil s steroidnimi inekcijami, vendar je bil učinek zanemarljiv. Moje vprašanje je, kako odstraniti oziroma zdraviti to brazgotino, da se po odstranitvi ne bi več pojavila.
za odgovor se vam v naprej zahvaljujem.
lp.
mozu v celju odstranjujejo keloid ze dve leti vendar brez uspeha.dobil je že deset injekcij pred zadnjo je imel tri mesece pavze in se mu je keloid zopet povečal in začel boleti.brala sem da pri vas to zdravite tudi lasarsko zato bi vas prosila če se lahko mož oglasi k vam na pregled. če je možno mi prosim povejte kakšna je čakalna doba ker je mož že zelo obupan vam pisem jaz in se vam za odgovor že vnaprej lepo zahvaljujem.
Lep pozdrav
Po odstranitvi uhana mi je zrasla brzgotina velikosti 1cm.
Nato sem dal to odstraniti in mi je po enem letu zrasla še večja brzgotina. Zdravnik pravi da gre za tipični keloid in mi je pred naslednji odstranitvi rekel naj dobim kompreciski uhan. Zanima me če ste že imeli kašne podobne primere in kje bi lahko ta uhan dobil.
Hvala za odgovor.
Spoštovani g. Leskovšek,
V mesecu oktobru 2008 sem si pri smučanju na vodi poškodovala desno roko na žičnici za vodno smučanje ( plastični štrik se mi je ovil okoli desne roke in me nekaj časa z vso silo vlekel, tako mi je požgalo kožo okoli roke) Nastala je keloidna brazgotina, ki na spodnji strani roke raste navzven in peče ter srbi.
Sedaj uporabljam silikonske obliže. Zaenkrat se še nič ni spremenilo,vprašala sem tudi glede operacije, vendar sem bila seznanjena da se lahko po operaciji keloid še poveča. Zanima me kaj mi lahko svetujete glede posega, glede na to, da načeloma nimam keloidnega celjenja ( sem bila že operirana in imam tudi šive, ki so se normalno zacelili), tudi pri cepljenju se mi ni pojavil keloid, ali pri nošenju uhanov ( sem imela uhan tudi v popku),ali pri kakšnih drugih večjih poškodbah, se mi nikoli ni pojavil keloid.
Tokrat se je pojavil prvič mislim da zaradi zaradi zelo globoke udrgnine/opekline zaradi plastičnega štrika in sile vodne žičnice ( dejansko mi je pobralo vse plasti kože).
Lepo bi vas prosila za mnenje,
Hvala in lep dan želim,
Barbara