Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija kdo potrdi atopični dermatitis?

kdo potrdi atopični dermatitis?

Torej sem pred vlaganjem prošnje za podaljšanje porodniške, ker je naš malček hipoton in voden v razvojni ambulanti. POleg tega imava termin še na alergološkem oddelku za testiranje, ker je skoraj zagotovo alergičen na kravje mleko in nekaj drugega, pa ne moremo ugotoviti kaj… Zdaj pa ne vem, ali so v alergološki ambulanti kompetentni oziroma ali je to njihovo področje, da ugotavljajo ali so izpuščaji na njegovem telesu in obrazu atopični dermatitis? Ali moram posebej k dermatologu? Gre namreč za to, da zaradi njegovega zastanka v gibalnem razvoju (pri 9,5 meseca še vedno ne sedi samostojno, na bok se prevali samo na eno stran, rokice ima zelo zakrčene) se ne sme zgoditi da ne bi bilo podaljšano. Sem slišala da kar množično zavračajo, vsaj v LJ in mi bo vsak dodaten izvid prav prišel….

bolje da se če se le da o tem pogovorite z otrokovim pediatrom. nam pa je prvotno diagnozo postavila kar pediatrinja z tem da nam je lahko potem pisala hladilna mazila na Rp (oz. da je bila pokrita). tudi prve krvne preiskave je naročila ona in ko so bile pozitivne na alergene mleka in mlečnih izdelkov smo dobili napotnico, mi sicer za gastro in z že znanimi izvidi šli se naročit. datum sem dobila v enem tednu seveda pa so potem v bolnišničnem laboratoriju ponavljali teste. je pa od tega že nekaj let. in ja nismo iz Lj.

želim vam vse dobro in da boste uredili da bo najbolje za otročka in tudi vas.

mijaka nam je alergologinja na jesenicah napisala da ima atopični dermatitis, seveda poleg dokazane alergije na več alergenov. Drugače se mi zdi pa skoraj nemogoče, da bi ti zavrnili podaljšanje če otrok tako zaostaja v gibalnem razvoju. Mi smo dobili brez problema na podlagi fizoterapije (do 10 meseca je le ležal na hrbtu) in alergije.Smo pa res iz Kranja, samo ne vem če igra to kako vlogo.

POzdravljena

Moja hčerka, sedaj stara sedem let, je imela refluks druge stopnje na ledvicah in pa premalo razvita ledvica za svojo starost. Zadeva se je s pomočjo antibiotične zaščite sanirala v treh letih in je sedaj b.p. Podaljšano porodniško sem dobila brez problema. Celo sama pediatrinja mi je uredila popolnoma vse, jaz sem samo od urologa prinesla mnenje. Nikoli pa nismo hodili v razvojno ambulanto, saj je bila hčerka drugače brez težav. Tako da, če ne dobite podaljšane porodniške potem pa je v našem sistemu res nekaj narobe, saj otrok še niti ne sedi.

Veliko sreče, predvsem pa zdravja

sedaj je drugače kot je bilo za rojene leta 2000/2001, takrat so dokumentacijo dajali pediatri, danes pa kolikro sem seznanjena moraš oddat vlogo na komisijo sam z vso dokumentacijo, oz. ne čist samo, preko CSD-ja. skratka gre po drugih poteh.

New Report

Close