Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja kdo pokrije stroške

kdo pokrije stroške

Spoštovani,

Pred 2 leti se je oče odločil, da mi bo plačeval dodatno zdravstveno zavarovanje naslednjih 10 let in da bo znesek trgan iz njegovega tekočega računa ob nakazilu njegove plače. Pred nekaj meseci pa sta se starša ločila in zaradi slabih družinskih razmer (odnosov) se je odločil, da bo zavarovanje zame prekinil. O temu me seveda ni obvestil, poleg tega, pa je zavarovalnica nenadoma začela pošiljati na moj naslov položnice za plačilo zavarovanja. Odpovedni rok zavarovanja je 3 mesece, kar pomeni, da je potrebno poravnati zadnje 3 obroke zavarovanja pri določeni zavarovalnici.

Moja vprašanja pa so sledeča:

1. Ali je bila zavarovalnica meni dolžna sporočiti, da se je oče odločil prekiniti plačevanje zavarovanja zame, namesto da mi je samo pričela pošiljati položnice?
2. Glede na to, da je on vseskozi plačeval in da je sklenil to početi še naslednjih 10 let, kdo mora poravnati zadnje 3 položnice, glede na odpovedni rok?
3. ALi imam pravico do izpiska, koliko obrokov je bilo plačanih, saj sem vmes poravnala določen obrok, za katerega se je izkazalo, da je bil po krivici terjan in da sem tako preplačala 1 obrok, ki bi se lahko upošteval v bodoče?

Hvala za pomoč

Mateja

Spoštovani,
zavarovalna razmerja med zavarovalnico, zavarovalcem in zavarovancem so urejena v zavarovalni pogodbi, katere sestavni del so tudi pogoji zavarovanja, kjer so navedene zadeve natančneje opredeljene. Kot zavarovanec iz zavarovalnega razmerja bi morali biti o tem seznanjeni in pogodbo tudi podpisati.

V kolikor ste zavarovanec TRIGLAV, Zdravstvene zavarovalnice, d.d., je stanje sledeče:
O vseh izvedenih spremembah na zavarovalni pogodbi praviloma obvestimo zavarovanca, kar pomeni, da bi obvestilo o spremembi načina plačila zavarovalne premije morali prejeti vi. Če temu vseeno ni bilo tako, vas naprošamo, da nam sporočite vaše osebne podatke in na vaš naslov bomo posredovali izpis konto kartice vaše zavarovalne pogodbe. Na osnovi tega bomo lahko preverili ustreznost knjiženj vaših oziroma očetovih vplačil ter po potrebi uskladili stanje.

V nasprotnem primeru vam natančnejšega odgovora ne moremo posredovati, saj ne poznamo vaše zavarovalne pogodbe in pogojev, pod katerimi je bila podpisana.

Predlagamo vam, da se obrnete na zavarovalnico, kjer imate urejeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje in zahtevate natančna pojasnila o vaših pravicah in obveznostih, ki izhajajo iz zavarovalne pogodbe.

Lep pozdrav,

Lep pozdrav, Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d.d. http://www.triglavzdravje.si/ https://www.facebook.com/triglav.zdravstvena.zavarovalnica

Pozdravljeni,

Zahvaljujem se Vam za odgovor. Zavarovalne police nisem imela sklenjene pri vas, ampak sem se odločila, da bom v bodoče to storila, saj je odnos, kakršnega sem bila deležna na dotični zavarovalnici izpod vsake kritike.

Rekli so mi samo to, da naj prinesem potrdila o plačilih, da mi oni konto kartice ne morejo ne dati in niti pokazati, skratka, dali so mi vedeti, da je to moj problem, če nisem v krogu družine izvedela, da se je prekinilo plačevanje zavarovanja s stani očeta in da bodo mene terjali za ,,dolgove,,.

Najlepaš hvala še 1x in lep pozdrav

New Report

Close