Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Kdaj zopet testirati reakcijo

Kdaj zopet testirati reakcijo

Pozdravljene,
moja hčerka je alergična na jajce in mleko – dokazano s krvnimi preiskavami. Stroge diete se držimo že pol leta. Dieta je stroga brez prekrškov. Koža je sedaj lepa in tudi problemov s trebušnimi krči nima več. Zanima me, kdaj zopet preveriti reakcijo otroka na alergen. V mislih imam predvsem to, da je značilno, da otroci pogosto prerastejo alergijo (še posebno na mleko in jajca). Sedaj bo hčerka stara eno leto. Je še prezgodaj?
Hvala

Saj lahko sama preveriš, tako da ji dašjajca ali mleko – taka navodila je dala nam pediatrinja, vendar smo to naredili samo enkrat (smo ji dali malo jogurta) in ne bomo več!! Punca je imela grozne krče – dosti hujše kot ko je bila še dojenček in še nismo vedeli, da imamo alergijo na KM.
Sedaj, pri letu in pol sem zahtevala ponovitev testiranja in nam je pediatrinja dala napotnico (v kolikor dobivate Pregomin na recept, je preverjanje alergije tako obvezno, saj če ne ti ne podaljsajo recepta).

Jaz bom vprašala kar tukaj. Kako pa poteka testiranje na alergijo na KM in jajca? Mi imamo namreč napotnico za Pediatrično kliniko pa bi rada malo vedela.
Mi lahko katera pove?

Hvala.

Pozdravljena,
moja starejša hčerka je bila testirana s kožnimi vbodi. To igleda tako da ji na rokice (notranja stran) najprej nakapajo snov, za katero obstaja sum za alergijo. Nato kapljico te snovi še prebodejo z iglico. Precej mučna zadeva -moja hčerka, ki je sicer kar potrpežljiva, se je ob prvih petih vbodih samo kremžila, pri naslednjih petih so ji že tekle solze, pri zadnjih treh pa je že cvilila od bolečine. Nato je potrebno še počakati mislim da cca 20 minut. Mojo hčerko so pikice precej srbele, saj je na veliko snovi reagirala. Mlajšo hčerko pa so testirali na osnovi krvne slike (laboratorijska slika spec. IgE). Odvzeli so ji kri iz žile in to je bilo vse.
Pa lepo opravite in čim manj pozitivnih rezultatov vam želim

Pozdravljene!
Kolikor vem alergijo na mleko otroci prerastejo po drugem letu in na jajce pa po tretjem letu. Ko smo malega cepili proti rdečkam lani maja ( cepivo je na jajčni osnovi) na kliniki so preverili tudi mleko in je bil test negativen, jajce pa še vedno pozitiven. Sedaj uživa mleko in mlečne izdelke. Oktobra čakamo ponovno testiranje na jajce. Decembra bo pikec star tri leta( joj, kam gre čas!!!). Testiranje pa izgleda tako kot ga je opisala moka. Naš je na mleko reagiral že če smo ga namazali po koži. Tako sem preverjala če testi res držijo, da sem ga namazala z mlekom ali smetano ali jogurtom v pregibu roke. Ko je bil še čisto majcen je takoj dobil rdečo liso. Z uživanjem pa nismo testirali, ker so lahko reakcije zelo hude. Bil je zelo dolgo dojen, užival pa je riževo mleko in sojino, ter sojine jogurte in pudinge.
Pozdrav
MJ

New Report

Close