Kdaj začeti mazat trebušček?
Jaz sem se začela mazat nekje v četrtem mesecu: pač ko sem videla, da mi trebih že raste. Imam Aventovo olje v spreju, ki prav nič ne masti, in se z njim našpricam kar večkrat na dan. Mi zelo odgovarja, ker mi pomiri srbeo in napeto kožo. Ni pa nujno, da strij potem res ne bo. To je pač odvisno od tega, kakšno kožo imaš, kako si se prej mazala itd itd.
lp
jaz se s tem nisem preveč obremenjevala, ker se tako ali tako vsak dan po kopanju namažem – sedaj pa se še s krožnimi gibi zmasiram trebuh, zadnjico in stegna. od prve nosečnosti se mi na trebuhu ni poznalo čisto nič, drugače pa je bilo na zadnjici in nogah – ker sem se redila samo tam. mislim, da če se pretirano hitro zrediš, ti tako ali tako nobena krema ne pomaga (odvisno tudi od tipa kože).
dobro se je mazati še predno veš da boš zanosila(če je otrok načrtovan) če pa otrok ni načrtovan pa tisti dan ko si za nosečnost izvedela.Koža pač rabi veliko časa da postane prožna in se lahko širi z vašim dojenčkom v trebuhu. Res pa je,da se lahko mažeš pol leta prej pa boš ravno tako popokala ali pa če se ne mažeš nič in ne boš nič popokala.To se dela čisto preventivno.Jaz sem se mazala tako da bi lahko bankrotirala pa sem vseeno popokana,to pa zato ker sem se po šestem mesecu kar na enkrat napihnila in koža enostavno ni dohajala (če se lahko tako izrazim)