Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Kdaj začeti mazat trebušček?

Kdaj začeti mazat trebušček?

Zanima me, kdaj ste si začele mazat trebušček s kremo proti strijam?
Sem v 12. tednu in trebušček je že začel mičkeno rasti. Ne bi rada prezgodaj začela ali kasneje prepozno. ker gre za mojo prvo nosečnost, res ne vem, kdaj začeti.

Ti se pocasi kar zacni mazat. Ko se zacne koza raztezat je priporocljivo, tam nekje od 4. meseca pa se par mesecev po porodu. Vsaj na moji kremi tako pise. Uporabljam Biothermovo proti strijam. V zacetku pa sem se mazala z Afroditinim mandeljnjevim oljem. Mazi se pa tudi po stegnih in bokih.
lp. m

Živjo!

Jaz sem vf 9. tednu nosečnosti in sem ravnokar prebrala, da lahko začneš mazat kar v 3. mesecu. Zasledila sem, da je dobro Bubchenovo otroško olje, ki je tudi proti strijam.Lp Anica

Jaz sem se začela mazat nekje v četrtem mesecu: pač ko sem videla, da mi trebih že raste. Imam Aventovo olje v spreju, ki prav nič ne masti, in se z njim našpricam kar večkrat na dan. Mi zelo odgovarja, ker mi pomiri srbeo in napeto kožo. Ni pa nujno, da strij potem res ne bo. To je pač odvisno od tega, kakšno kožo imaš, kako si se prej mazala itd itd.
lp

jaz mislim, da je treba kožo začeti mazati takoj. tako sem jaz naredila pri prvi nosečnosti. in nisem imela strij. sem pa pozabila na joškice, ki so se v tem času zelooo povečale. zdaj sem drugič noseča 3 tedne in sem že začela z mazanjem, ker je vse skupaj veliko bolj ohlapno kot prvič

jaz se s tem nisem preveč obremenjevala, ker se tako ali tako vsak dan po kopanju namažem – sedaj pa se še s krožnimi gibi zmasiram trebuh, zadnjico in stegna. od prve nosečnosti se mi na trebuhu ni poznalo čisto nič, drugače pa je bilo na zadnjici in nogah – ker sem se redila samo tam. mislim, da če se pretirano hitro zrediš, ti tako ali tako nobena krema ne pomaga (odvisno tudi od tipa kože).

Punce, hvala za odgovore. tud jaz se že od nekdaj po vsakem prhanju mažem z mandljevo kremo, ker mam suho kožo. Grem pa danes kupit tud kremo proti strijam. Bom kar začela.
Pozdravček

dobro se je mazati še predno veš da boš zanosila(če je otrok načrtovan) če pa otrok ni načrtovan pa tisti dan ko si za nosečnost izvedela.Koža pač rabi veliko časa da postane prožna in se lahko širi z vašim dojenčkom v trebuhu. Res pa je,da se lahko mažeš pol leta prej pa boš ravno tako popokala ali pa če se ne mažeš nič in ne boš nič popokala.To se dela čisto preventivno.Jaz sem se mazala tako da bi lahko bankrotirala pa sem vseeno popokana,to pa zato ker sem se po šestem mesecu kar na enkrat napihnila in koža enostavno ni dohajala (če se lahko tako izrazim)

New Report

Close