Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija kdaj v vrtec po 6.bolezni?

kdaj v vrtec po 6.bolezni?

pozdravljeni,

najin otrok je zbolel za 6.boleznijo. imel je 3 dni nihajočo vročino. iz nedelje na ponedeljek ponoči je vročina izzvenela, v ponedeljek zjutraj se je zbudil poln izpuščajev. pediatrinja je bolezen potrdila (kontakt je bil preko maila, poslala sem fotografije) in svetovala, da je otrok še teden dni doma. Je res potrebno tako dolgo okrevanje? otroku še vedno merimo temperaturo, ki je pod 37 stopinj, je povsem živahen, razigran – kot da ne bi poprej imel vročino. Malce mu še teče iz noska (sicer je bilo to med vikendom bolj izrazito, sedaj mu teče le še čisto malo) in v dnevu cca 5x zakašlja.

edino kar še ni ok je to, da ima slabši apetit (danes je sicer že jedel vendar še ne običajne količine) in da ima še izpuščaja (od danes zjutraj pač še niso izzveneli, seveda).

Je res potrebno počakati cel teden predno gre v vrtec?

Po strokovnih navodilih gre lahko otrok po padcu vročine v vrtec, saj takrat ni več kužen, izpuščaj pa običajno traja še nekaj dni. Vendar kužnosti ni več in je zdrav.
Ponavadi pa pediatri svetujemo, da je še dan ali dva po padcu vročine še doma.
https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/vkljucitev_otrok_v_vrtec_-_smernice.pdf

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close