kdaj v materinsko solo
1. Ni treba plačati.
2. imaš začetno (neke vrste uvajalno) materinsko (oziroma bolj nosečniško šolo) – zelo zgodaj in običajno dan začetka piše kje v zdravstvenem domu pri ginekologu.
3. Tista prava materinska šola v katero običajno hodijo nosečnice nekje 7 mesec in navzgor. – jaz sem zanjo zvedela, ko sem hodila na telovadbo, ki je bila organizirana v porodnišnici (tudi brezplačna, od 4.meseca dalje). Sicer pa te opozori tudi sestra pri ginekologu (vsaj mene je).
Upam, da sem ti vsaj malo pomagala.
Živio, midva sva hodila v Dravograd in je bilo zastonj, hodila sem v mesecu juniju, rok pa imam novembra. Sama sem se odločila kdaj bom hodila. V čakalnici sem videla razpored-katere mesece poteka in se odločila. Moje mnenje je, da se vključiš kar bolj na začetku oz. v sredini, saj se pogovarjamo veliko o prehrani nosečnice in take stvari, ki ti proti koncu že ne koristijo več, če si prej ravnala drugače. Pa tudi zaradi telovadbe in vaj je boljše, da greš prej in tako lahko skoraj celo nosečnost doma lepo vadiš. Meni je bilo všeč in veliko novega sem izvedela, pa tudi lušno je v družbi z drugimi pari, ki pričakujejo naraščaj. Predaval so nam viš. med. sestra, baica, pa zdravnik-ginekolog. zobozdravnica in viš. upr. delavka.
Lepo nosečnost it želim…..