Kdaj test nosečnosti?
Tablete Diane jemljem že četrti mesec, predvsem zaradi kože pa tudi zaradi zaščite. V tem času se mi je uredil tudi ciklus in krvavitev že tri mesece dobim točno na četrti dan pavze. Tabletke jemljem redno in nisem še nikoli zamudila, tudi nobenih zdravil ne jemljem, razen včasih kaki Nalgesin proti bolečinam. Zanimajo me pa stranski učinki tabletk – kdaj se pojavijo? Do sedaj še nisem imela nobenih problemov, zadnje čase me malo boli glava in se kaki dan slabše počutim, ne vem ali je to od tablet ali je kaki virus na pohodu…Zanima me pa še nekaj, ali je možno da ženska zanosi kljub redni odtegnitveni krvavitvi – pri meni je bila zdaj vedno trajala točno pet dni, končala se je pa vedno, ko sem vzela drugo tabletko iz naslednje tablice. Torej sem lahko pomirjena da nisem noseča ali je treba kljub temu še vsak mesec delati teste za nosečnost?
Hvala za odgovor,
M.
Nobene potrebe po testih za nosečnost ne vidim. Če ste tabletke vedno redno vzeli in v času pavze krvavitev pride, je z zaščito vse normalno. Stranski učinki niso ravno nujen pojav, in kadar so niso pri vseh uporabnicah enako izraženi. Nevarno je lahko nenadno tiščanje v prsih z ali brez motnje dihanja, nenaden hud glavobol z ali brez motnje zavesti, boleča otelkina enega od udov z ali brez težav pri dihanju. To so lahko resna stanja in morate nemudoma k zdravniku.