Najdi forum

kdaj ste povedali

Živjo
stara sem 26, in imam svojo pikico staro 7 tednov.. z možem sva presrečna in ker seveda vsi komaj čakajo da zvejo, pa tudi midva bi rada svojo srečo podelila… ampak nočeva pa biti prehitra, ker so ti prvi tedni menda lahko še kritični. Zaenkrat bova počakala do prvega pregleda ki bo čez 2 tedna. Kdaj ste pa vi povedali vsem bližnjim da se bo družinica povečala?

Živijo!

Nam trenutno teče 30. teden (29/5). S srčkom se počutiva odlično. Torej, midva sva tudi počakala na prvi gin. pregled, da nama je potrdila, da je vse OK. No, potem je pa še malo trajalo, da sva zbrala pogum in povedala doma (so bili na začetku bolj nezadovoljni nad najino zvezo). Ko pa sva le uspela povedat, sva bila prijetno presenečena in presrečna nad reakcijo. Tako, da nič ne čakajta, čimprej povejta!

LP
Nataša

Sama sem tudi povedala v službi, ko sem dopolnilca 7 tednov in mi je ginekolog potrdil, da je vse v redu. Nato sem spontano splavila in mi j bilo neskončno žal, da sem povedala.

Ker sem sedaj ponovno noseča in nisem hotela povedati nekaj časa, pa sem morala, ker sem šla v bolnišnico zaradi krvavitv in sem sedaj na bolniški zaradi rizične nosečnosti.

Tako odloči se sama, rajši počakaj, da bo ginekolog potrdil, da bo vse v redu, sicer pa najbolje veš, sama.

Pa lepo čuvaj svojo pikico!

Tam enkrat v 8 tednu sva povedala doma (prej naju je bilo kar strah, ker sem vsak teden hodila na preglede na UZ, takrat so pa končno rekli, da je vse ok), potem sem morala čez teden na bolniško in ko sem klicala v službo me je sodelavka takoj vprašala, če sem noseča, čez kakšnih 10 dni pa sva začela govort prijateljem.

Najbrž bi vsaj s službo počakala do 12 tedna, če ne bi bilo treba na bolniško. Meni se je vseeno zdelo kar malo hitro povedat, a fant nekako ni zdržal, so se pa starši vseeno držali in 3 tedne niso povedali nikomur, ker sva jih prosila naj počakamo še en pregled…. tako da res fino, da so se tako držali (no ja tisti dan ko sva jim dala zeleno luč so pa začeli trosit novico okoli)…. navdušenje pa itak neskončno, povsod, doma pri prijateljih pa na srečo tudi v službi (me tko merkajo, da čim sem malo bleda, me kar domov popokajo)

LP
T

Jaz sem sedaj v 6. tednu in razen tu na forumu in eni prijateljici, ki je ugotovila sama, nismo povedali še nobenemu. Tako kot ostale čakava tudi midva, da me pregleda ginekologinja in da reče, da je vse OK (sicer močno dvomim, da je kaj narobe, ker razen bolečin v trebuhu nimam nobene druge težave) in potem pa po vrsti vsem … starši, tete, stari starši, prijatelji, … … :))))) …

Lp, Bgv

Midva sva povedala po prvem pregledu v 12-em tednu.

Hčerki in domačim takoj po prvem pregledu pri 7 tednih. V službi in prijateljem pa po 12 tednu.
LP Nataša

Ojla!

Tudi jaz mislim, da je bolj da še malopočakaš. Ne želim ti, da bi bilo kaj narobe, samo rajši počakaj do naslednjega pregleda.

Veliko sreče in uspeha z pikico!

LP Zoja

domačim povej po prvem pregledu , vendar naj ne trosijo novice naokoli, v službi po 12 tednu.. kasneje gre samo še 1% lahko narobe (upam samo najboljše!!!!!)
Sama sem obakrat povedala v službi prezgodaj, kasneje pa sem izgubila obakrat izgubila otročka enega v 11 tednu drugega v 23 tednu

Potem se pa veliko teže vrneš v službo, vsi te nekaj sprašujejo al pa se izogibajo…takrat pa mi ni nič pasalo.

Še enkrat želim ti super najlepšega in najbolj zdravega sončka!!

lp
Venus

Tud midva nisva misla tako kmal povedat, pa so me pogruntal tako doma kot v službi, ker mi je zamrdela kava.

Najlepše je biti mati otroku, ki ga rodi ljubezen. Pa en LP.

Moji starši so vedeli že takoj ko je bil test pozitiven, vendar je bila to “vojna tajna”, tako, da nihče drug ni izvedel dokler nisva prišla od ginekologinje, ki je potrdila nosečnost. Takrat sta izvedela tudi tast in tašča. Čez čas ko se pa ni dalo več skrivat se je pa novica itak razširla tako hitro kot požar.

LP S.

Povedala sma približno pri 2,5 mesecu, čeprav so slutili nekateri že kmalu potem, ko sem opravila test. Zaradi mojega srečnega izraza.:-)))) Tudi zdaj drugič sem komaj pred enim tednom opravila test in ker sem drugače ljubiteljica dobrega vina so že zdaj spraševali in namigovali. Uradno pa še bodo malo morali počakat.

Sama se približujem 15. tednu vendar razen mojih (ki so izvedeli pred cca 14 dnevi), ne ve še nihče. Pred kratkim sem staknila krvavitev in bi lahko tudi izgubila plod, tako da so te stvari zelo delikatne. Raje počakam še nekaj časa. Tudi sicer ne misliva obešati na veliki zvon, skrivati pa tudi ne, tako da ko bo prilika, bodo zainteresirani že izvedeli…

Jaz bom povedala po drugem pregledu, bom nekje konec 11t. Pa še to samo staršem in (mogoče) starim staršem, sam vem da so slednji bolj čenče, tako da bom nekaj časa še počakala najverjetneje. Vse je odvisno od pregleda.

V službi sem povedala samo direktno nadrejenemu, za lažje razumevanje in ga prosila, da novice ne razglaša. Pa je ful fino odreagiral..

Tko da čaaakaaam da bo končno pregled za mano, saj bo ob naslednjem pregledu v sredini enajstega tedna :D:D

New Report

Close