Najdi forum

kdaj povedati

Kdaj ste povedal v službi? Strah me je, da bi povedala, pol bi pa šlo kaj narobe. Sem res še na začetku, pa vseeno premišljujem kdaj je pravi trenutek.

Jaz sem direktorju povedala takoj po prvem pregledu (9,5 tednov), da se bo pravočasno uredilo vse z mojim nadomeščanjem. Sva se pa o tej temi pogovarjala že na kadrovskem razgovoru in je bil tak najin dogovor. Seveda sem ga prosila naj zadevo zadrži za sebe.
Ostalim sodelavcem in prijateljem pa ko so minili prvi trije meseci.
Veliko veselja ti želi
Miškolinka

Jaz sem povedala po pregledu v 12. tednu. Moram reči, da je bil nadrejeni zelo zadovoljen, da sem mu povedala dovolj zgodaj, saj so tako lahko prilagodili delo, hkrati pa bodo imeli dovolj časa da najdejo ustrezno nadomestitev.
Pa kar pogumno, pri meni je bila novica bolje sprejeta kot sem pričakovala,
maruška

Čao!

Jaz sem šefu povedala v 12t nosečnosti…kak teden zatem pa še sodelavcem!
Sem jim povedala do časa, da uredijo zamenjavo zame…p ase še vedno samo neki “dogovarjajo” ..čas pa beži in jaz moram naslednika marsikaj naučiti! No ja, kot bojo hotel…zdej sem, potem me pa za službo ne bo!

LP; Špela

Špela Č

Jaz sem povedala, konec tretjega meseca.

LP

Jaz sem direktorju povedala po prvem pregledu, nekje v 10.-11.tednu. Pri meni je bil problem, da sem ravno dobro začela delat v tej firmi in ko sem bila na razgovoru še nisem vedela za svoje stanje.
Dir. sem rekla, da se mi zdi fer do njega, da ve in je bil zadovoljen. Potem sem povedala še vodji oddelka, zaradi tega, da me ne uči preveč tehničnih stvari, ki bodo že zastarele, ko bom, če bom prišla nazaj, in mi lahko pravilno razporedi delo.
Ostalim sodelavcem bom povedala čez kakšen mesec ali dva, zdaj sem v 13.tednu in se mi še ne zdi potrebno, da bi me opravljali, predvsem ženske sodelavke, pa saj razen direktorja, šefa in naju dveh še nihče ne ve.

Kar korajžno, najbolje je bit poštena v takih situacijah. Direktor bo to sigurno zadržal zase, če ga boš prosila.

Jaz sem povedala kar hitro- še pred prvim UZ, seveda šefici, ampak tako hitro samo zaradi narave dela. Sem namreč MS in dvigovanje pacientov ipd. odločno odpade. Nihče ni delal nobenih problemov, na zaćetku je bilo morda res nekaj negodovanja, ampak je kaj kmalu minilo. Najbolj skrbi vse skupaj kdo me bo nadomestil, in že pridno iščemo novo punco kajti moj januar se bliskovito bliža.
Kar pogumno, samo na začetku povej res samo vodstvu, saj si ne bi želela miljone vprašanj, če slučajno ne bi šlo vse v redu.

New Report

Close