Najdi forum

kdaj in ali mi lahko pomagate ?

Spoštovani dr. Fedorov.
imam strašne bolečine v desnem ramenskem sklepu, nadlakt, vratu in zadnji mesec tudi v lopatici in prsnici. Stara sem 60 let, bivša športnica.

IZVID RTG RAME(DESNO) iz leta 2014:
Robne kostne naplastitve na acromionu, v projekciji glenohumeralne sklepne špranje je vakuum fenomen- susp. poškodba ali deg.spremembe labrum glenoidale?
RTG spremembe suspektne za okvaro intraartikularnih mehkih tkiv desne rame.

Po tem izvidu sem imela kratko fizioterapijo, po kateri mi je bilo še slabše.

IZVID RTG VRATNE HRBTENICE z dne 22.10.2015:

Spondilotične spremembe hrbtenice, osteofiti na robovih korpusov od nivoja C3 navzdol, zožen je i.v.prostor C5/C6-diskartoza, unkartroze C4/C5 in C5/C6 obojestransko.Kalcinacija 12 mm v spodnjem delu ligamenta nuchae-kalcinantni entezitis.

Nisem imela nikakršne terapije, doma delam vaje za vrat, hrbtenico….. je vse slabše.

Bolečina se je stopnjevala tako, da ne morem več uporabljati desne roke in sem bila napotena na Ultrazvok dne 2.6.2016- ZADNJI IZVID:
AC sklep ima degenerativne spremembe z osteofitno opozicijo.Tetiva dolge glave bicepsa leži v sulkusu z izlivom pod ovojnico.Tetiva m.supraspin. je v sprednjem anteriornem delu aplanirana-sum na rupt.tetive.

Čakam na ortopeda……..imam bolečine, ne spim….
Prosim za vaše cenjeno mnenje, kaj lahko počnem in če mi sploh lahko kdo pomaga, da lahko normalno živim naprej, saj mi tista navadna fizioterapija NE POMAGA in je še slabše.
V pričakovanju vašega odgovora vas lepo pozdravljam in se vam iskreno zahvaljujem,

Tinkara

Pozdravljeni,

na podlagi klinične slike, ki jo opisujete, lahko s precejšnjo gotovostjo trdim, da gre v vašem primeru za t.i. ramenski periartritis, ki je posledica sprememb v vratnem delu hrbtenice. Z vašo klinično sliko se ujema tudi RTG izvid. Prisotne so tudi lokalne spremembe v ramenskem sklepu, vendar predvidevam, da gre zgolj za normalno obrabo in da se vzrok vaših težav ne nahaja v samem sklepu, temveč spremembe v vratnem delu, ki jih opisuje tudi izvid. S tehnikami manualne medicine uspešno zdravimo številne podobne primere. Vaje lahko služijo zgolj kot preventiva, v fazi bolečinskih občutkov pa je potrebna strokovna pomoč.
V kolikor se odločite za zdravljenje pri nas, vam posredujem povezavo do kontaktnih informacij: http://www.mo-gy.si/ordinacije-5/

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close